Robinson 2024

Robinson-deltagarna får tre minuter på sig att äta vad de vill

  • TV4 Play
Eyla Runsten
23 april 2024 kl. 19:04

Konsekvenser för Lag Nord

I dagens avsnitt av "Robinson" får det vinnande laget vad Anders Lundin lovat dem, ett frosseri, men det har ett pris. I Lag Syd börjar det bli lite surare miner för vissa efter deras första förlust på ett tag. Nu kan de riskera att hamna i ett öråd om de inte vinner Robinsontävlingen.

En efterlängtad vinst för Lag Nord anlände äntligen efter fyra förluster och Anders Lundin lovade dem ett frosseri. En ny dag gryr och brevet anländer till laget där brevet förklarar vad de ska få för något. Laget ska en och en gå ner en bit på stranden där en buffé av sötsaker väntar på dem, dock har de bara tre minuter på sig att äta så mycket som möjligt innan det är nästas tur. Alla i laget blev besvikna då inte kunde dela en middag tillsammans. 

Zayera Khan går först då hon äter minst av dem i laget. Efter henne är det Maureen Asic, Rooble Gedi som var snabb med att ta den tredje platsen, Olivia Lindegren, Alma Skoog och sist Pål Schakonat, anledningen varför Pål är sist är för att han är så glupsk och detta visste Rooble sedan tidigare då han har sett detta i första-hand när de var tillsammans i Lag Syd.

– Jag är väldigt glad över att Pål är sist, jag är traumatiserad från Lag Syd också där han åt upp all kokos och kokosvatten. Jag har tidigare erfarenheter av gamen Pål, säger Rooble.

Foto: TV4

Pelle stör sig på Marcus och Mark

Samtidigt så är det en tuff stämning i Lag Syd. Förlusten tog hårt på dem och nu börjar vissa störa sig på varandra. Pelle Flood inser snabbt att han och hans lilla pakt behöver snacka ihop sig för att helt plötsligt så finns risken att de kan hamna i ett öråd. Pelle stör sig väldigt mycket på Marcus Håkansson och Mark Bannon just nu, de två har kommit varandra nära genom det agg som de har mot Pål och att han hade en pakt med Rooble tidigt in i Robinson. Pelle och Gustav Jacobson diskuterar om Mark faktiskt vet om att Marcus började pakta först och spela spelet och om de inte vinner Robinsontävlingen så kommer de behöva berätta för Mark om detta. 

Anledningen varför Mark inte gillar Pål är för att han inte är ärlig när han spelar och ljuger folk rätt upp i ansiktet. Han vill att alla ska vara öppna och ärliga med varandra för att det ska kunna bli så bra som möjligt. Men Marcus har inte berättat för Mark att han var en av de som började pakta lite redan första veckan i Robinson och att anledningen bakom pakten mellan Pål och Rooble var på grund av att han gick runt och pratade så mycket.

Foto: TV4

"Inte konstigt att det blev torrt i käften"

Den dåliga stämningen har inte nått Lag Nord utan de börjar bli taggade på att få äta en massa sötsaker. Först ur ät Zayera som tar sin tid att äta, hon stressar inte och försöker att inte tänka på tidspressen som finns. Hon smakar lite på allt, sedan är det Maureens tur, hon har inte samma strategi som Zayera, hon ska äta så mycket som hon kan på tre minuter. Rooble hade samma strategi som Maureen och det hade Olivia också.

När det blir Almas tur så går det trögt för henne, det finns inget att dricka, hon inser snabbt att det har funnits drickor men att alla hade tagit slut, samma sak händer med Pål. Båda är torra i munnen och kan inte äta så mycket som de hade hoppats, så när de kommer tillbaka så frågar dem om drickan och det visade sig att de hade druckit upp allt utan att tänka på att andra kanske ville ha.

– Det var inte konstigt att det blev torrt i käften när han hade druckit upp all Oboy, säger Alma.

"Robinson" sänds söndagar klockan 20.00 och måndagar-torsdagar klockan 19.30 på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL