SVT:s nya underhållningsprogram “Detektiverna“ utmanar TV4:s “Bäst i test“

SVT:s nya underhållningsprogram “Detektiverna“ utmanar TV4:s “Bäst i test“

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 22 april 2024 kl. 07:04 | Publicerad 18 april 2024 kl. 19:04

Allt du behöver veta om SVT:s nya storsatsning

Nu kommer SVT med ett alldeles nytt underhållningsprogram, nämligen "Detektiverna". Programmet går ut på att några av Sveriges mest uppskattade komiker utmanar varandra om vem som blir årets mästerdetektiv. En uppfriskande variant på TV4:s "Bäst i test".

Detektiverna, nytt underhållningsprogram på SVT
Foto: Janne Danielsson /SVT.

Så bra är SVT:s nya underhållningsprogram "Detektiverna"

För drygt ett år sedan kom den stora nyheten om att SVT lägger ner succé-underhållningsprogrammet Bäst i test tack vare att priset för rättigheterna gick upp så pass mycket att SVT inte hade råd att behålla programidén. Då gick istället TV4 in och köpte upp rättigheterna och programmet blev en tittarsuccé även hos dem. Nu är SVT tillbaka med ett nytt underhållningsprogram som är en uppfriskande variant på Bäst i test, en variant som är så pass välgjord att TV4 borde vara lite oroliga.

Anis don demina i Detektiverna
Foto: Foto: SVT.

Skillnader mellan "Detektiverna" och "Bäst i test"

I rollen som programledare, eller snarare "spelledare" ser vi youtubern, artisten och komikern Anis Don Demina, en roll han faktiskt axlar väldigt väl, och i Bäst i test leds programmet av två personer, Babben Larsson och David Sundin. Och till skillnad från Bäst i test där deltagarna tävlar individuellt om att bli säsongens vinnare så tävlar deltagarna i Detektiverna som fasta par. Detektivernas uppdrag utförs inte på en specifik plats som de flesta utmaningar i Bäst i test gör. Detektiverna kommer ut på SVT Play på fredagar och går linjärt på TV söndagar 20.00, till skillnad från Bäst i test som visas på fredagar.

Likheter mellan "Bäst i test" och "Detektiverna"

Majoriteterna av Detektivernas programinslag är näst intill identiska med Bäst i test. Det är påhittiga, finurliga och kluriga uppdrag där deltagarna måste vara snabbtänkta för att lyckas. Deltagarna får se alla tester i en studio framför publik, och även göra en del utmaningar på plats, precis som i Bäst i test, och även om studion har fått ett nytt utseende så känner man av ekot från när Bäst i test spelades in på samma plats. Och trots att programmen har många likheter så är det ingenting som man stör sig på i mer än någon minut, för vi vet redan att konceptet med kändisar som gör löjliga utmaningar redan är en hitt och att få se ett sånt här typ av program igen, dessutom utan reklam, är bara en bonus!

Alla deltagare i Detektiverna
Foto: Janne Danielsson /SVT.

Paren som tävlar

Såhär ser parfördelningen ut i Detektiverna 2024. Komikern och programledaren Kristina ”Keyyo” Petrushina tävlar tillsammans med sångerskan och skådespelerskan Sussie Eriksson. Programledaren, musikern och skådespelaren Nassim Al Fakir tävlar tillsammans med komikern och podcastaren Nisse Hallberg. Och sist men inte minst så tävlar radioprataren och programledaren Arantxa Alvarez tillsammans med manusförfattaren, regissören och skådespelaren Morgan Alling.

Den första säsongen av "Detektiverna" består av 7 avsnitt där det första har premiär på SVT Play fredag den 19 april, missa inte detta!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL