Bäst i test ny säsong

KLART: TV4 tar över Bäst i test

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 25 mars 2023 kl. 09:42 | Publicerad 24 mars 2023 kl. 10:42

Programmets nya hem nu bekräftat

Efter den stora nyheten om att SVT lägger ner programmet kan vi meddela att TV4 tar över Bäst i test. Babben Larsson och David Sundin fortsätter leda programmet.

För bara en stund sedan stod det klart att programmet flyttar från sin nuvarande kanal. Nu är det bekräftat att TV4 tar över Bäst i test med Babben Larsson och David Sundin

Ja, alldeles nyligen slogs vi av den stora nyheten att Bäst i test läggs ner på SVT. Det var då SVT Kulturnyheterna själva som gick ut med beskedet att programmet blev för dyrt för att det ska vara försvarbart för dem att fortsätta producera nya säsonger. Det är då brittiska produktionsbolaget Avalon som sitter på rättigheterna genom deras förlaga Taskmaster, som ska ha höjt kostnaden för SVT. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska rättigheterna till formatet ha höjts med flera hundra procent.

– Vi är så otroligt stolta över att SVT tog det här lilla nischade programmet från den här lilla brittiska TV-kanalen som heter Dave och gjorde detta till en stor monstersuccé som blivit älskad av svenska familjer, säger programbeställaren Anton Glanzelius i ett uttalande.

KLART: TV4 tar över Bäst i test
"Bäst i test" flyttar till TV4. Foto: SVT.

TV4 tar över Bäst i test

Nu är det bekräftat att TV4 tar över Bäst i test från och med nästa säsong. Anton Glanzelius passar på att önska dem lycka till, men kan inte hålla sig från att ge dem en liten pik och flagga för att tittarna kanske får en sämre helhetsupplevelse när programmet flyttar till en kommersiell kanal: 

– Jag hoppas att de tar hand om programmet och att tittarna kan fortsätta njuta av ett fantastiskt program – trots reklamavbrotten. 

Vidare är det klart att den folkkära programledarduon David Sundin och Babben Larsson följer med när Bäst i test flyttas till TV4. Så här säger deras kanal- och innehållsdirektör Fredrik Arefalk till Aftonbladet

– Vi är väldigt glada över möjligheten att ta över ”Bäst i test” som är ett fantastiskt format och med det även de populära programledarna Babben Larsson och David Sundin.

Den sjunde säsongen av "Bäst i test" rullar fortsatt på SVT tills dess att den är i mål.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL