Komikerns skämt om Peter Haber gick inte hem på Guldbaggegalan

Komikerns skämt om Peter Haber gick inte hem på Guldbaggegalan

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 16 januari 2024 kl. 06:01 | Publicerad 15 januari 2024 kl. 19:01

Stelt på Cirkus när Nisse Hallberg drev med Haber

Det blev onekligen stel stämning när komikern Nisse Hallberg skämtade på skådespelaren Peter Habers bekostnad under Guldbaggegalan 2024.

Under kvällens Guldbaggegala på Cirkus i Stockholm fick vi i vanlig ordning se en del bekanta ansikten kliva fram på scenen för att presentera de olika kategorierna med årets nominerade skådespelare och filmskapare. En kvart in på förgalan var det komikern Nisse Hallberg som gjorde entré för att ge publiken informationen att pausen mellan förgalan och den huvudsakliga galan i år blir kortare. 

Komikerns skämt om Peter Haber gick inte hem på Guldbaggegalan
Peter Habers reaktion på Nisse Hallbergs skämt. Foto: SVT.

Tunt med skratt när Nisse Hallberg skämtade om Peter Haber på Guldbaggegalan

När Nisse Hallberg informerade om det kortare pausläget på årets Guldbaggegala tryckte han på att det blir jobbigt för gästerna som han menar är ett gäng "galopperande alkoholister". I samma veva sa Hallberg att han inte är där för att döma och att man gärna får smita ut och fylla på under galans gång. Då tog han tillfället att driva om Peter Haber, som kan vinna sin allra första guldbagge, och man kan väl lugnt säga att det var utan framgång.   

Från scenen hörde vi Hallberg säga följande om den respekterade skådespelaren: 

– Det kan vara så att vi får se Peter Haber göra hundra meter på tio sekunder blankt, sa Hallberg och fortsatte:

–  Kanske femton sekunder. Vi får se.

Nej, det blev inga stora garv bland publiken även om det gick att höra några skratt här och var. Någon som definitivt inte fann det roligt var Haber själv som satt med ett riktigt stenansikte när Hallberg skämtade om honom.

Anledningen till att skämtet inte flög? På senare tid har det blivit känt att Peter Haber fått det svårare att ta sig runt på grund av en "väldigt dålig fot", som han själv uttrycker det i en intervju med Expressen. Det verkar som att tillståndet också gör det svårt för honom att arbeta. Men förhoppningsvis får vi se honom mer mobil framöver, så att han kan fortsätta förgylla vår tillvaro med bra roller. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL