Nassim Al Fakir avslöjar – så fick han jobbet på Bolibompa

Nassim Al Fakir avslöjar – så fick han jobbet på Bolibompa

  • Discovery+
Moa  Andersson
26 september 2023 kl. 22:09

Profilen om den ovanliga uppväxten och hur han fick programledarjobbet

I "Över Atlanten" berättar Nassim Al Fakir den ovanliga uppväxten med en pappa som är muslim och mamma Jehovas Vittne. Han berättar även hur det gick till när han en gång i tiden fick jobbet på "Bolibompa".

Över Atlanten fortsätter att rulla på discovery+ och Kanal 5 och idag får vi ännu en gång följa med på besättningens resa. Nassim Al Fakir livar som vanligt upp stämningen med sin sprudlande energi på segelbåten och bjuder dagen till ära på en egen trudelutt för Hans Fahlén och Julia Dufvenius

– Men vänta lite, du skriver så här själv?, frågar Julia.

Det som Nassim alltid gör mellan olika TV-produktioner eller filminspelningar är att sitta vid pianot, det är en slags energikälla för honom. Han kommer från en stor familj där musiken har varit det viktiga och i den världen har han skapat sin egen väg.

Nassim Al Fakir avslöjar – så fick han jobbet på Bolibompa
Nassim Al Fakir. Foto: discovery+ och Kanal 5.

"Mammas oro skapade min positiva självkänsla"

Nassims pappa är uppvuxen som muslim och hans mamma var en sökande person som blev ett Jehovas Vittne. Han förklarar att han har respekt för alla religioner, men kommer ihåg att det var ganska jobbigt. 

– Det var så mycket nej, ja, ja, nej, nej, fram och tillbaka hemma. Samtidigt blev musiken det starkaste vi hade för det var verkligen så, vi firade inga födelsedagar och inga julaftnar, förklarar Nassim.

Hans mamma var ofta orolig för Nassim, hon förstod att han hade svårt att läsa och skriva, vilket antagligen berodde på olika bokstavskombinationer. Hon sa då något genialt, som Nassim har förstått i efterhand. Hon peppade honom varje morgon och sa att "vi testar Nassim, du vet inte om du kan om du inte testat". Mammas oro har enligt Nassim skapat hans positiva självkänsla. 

– Jag räckte alltid upp handen när det var högläsning och började läsa, det blev alltid fel. Men sedan nästa dag, samma sak igen. Jag vågade hela tiden, berättar han.

Nassim Al Fakir avslöjar – så fick han jobbet på Bolibompa
Nassim Al Fakir i "Bolibompa". Foto: SVT.

Nassim Al Fakir avslöjar – så fick han jobbet på Bolibompa

Innan tv-karriären tog fart jobbade han endast som musiker. Det var i samma veva som Nassim träffade en kille som gillade honom för att han såg hans enorma energi. Han fick då frågan om han vill "göra något mer". 

– Som jag då brukade säga: absolut, säger han.

"Bolibompa" var det första jobbet Nassim gjorde för en stor publik. Det var någon som jobbade med programmet som hade sagt att Nassim borde söka till programmet och att hon ville ringa honom. 

– Innan hon hinner ringa så får jag tag på hennes nummer och säger "hej, jag har hört att ni söker mig, jag kan komma och provspela för er". Jag gick dit och fick jobbet. Då blev jag medialt TV-killen Nassim, förklarar han. 

Nassim Al Fakir avslöjar – så fick han jobbet på Bolibompa
Nassim Al Fakir i "Över Atlanten". Foto: discovery+ och Kanal 5.

 

Fastän karriären satte fart såg Nassim sig själv bara i sin lilla bubbla, en trummis som gillade roliga grejer och inte hade några problem att ställa sig framför en kamera. Julia förklarar Nassim som ett Kinderägg som både har musiken, det bildmässiga och modet. Vad har han inte, frågar hon honom.

– Lugnet, skrattar Nassim.  

"Över Atlanten" 2023 ser du på discovery+ och Kanal 5.

NÄSTA ARTIKEL