Stor succé för Bäst i test på TV4 – så många såg premiären

Stor succé för Bäst i test på TV4 – så många såg premiären

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
15 januari 2024 kl. 11:01

Kanalbytet skrämde inte bort tittarna

Bytet från SVT till TV4 ser inte ut att ha avskräckt "Bäst i test"-publiken. Premiäravsnittet på den nya kanalen har gjort stor succé, med nästan två miljoner tittare.

Ett av Sveriges mest älskade underhållningsprogram, Bäst i test, bytte inför den nya säsongen kanal från SVT till TV4. Det kontroversiella skiftet har varit rejält omdebatterat sedan nyheten bekräftades. SVT har vid flera tillfällen uttryckt sitt missnöje över att förlora programmet, programledarna Babben Larsson och David Sundin har fått ta emot kritik och tittarna har vädrat sin oro över kanalbytet.

Stormen till trots tycks programmets publik inte ha skrämts bort av flytten till TV4. Kanske har de ständiga Bäst i test-rubrikerna till och med lockat fler tittare till programmet. Efter fredagens premiär kan TV4 rapportera rekordsiffror.

Stor succé för Bäst i test på TV4 – så många såg premiären
Caption

Stor succé för Bäst i test på TV4 – nästan 2 miljoner tittare

I ett pressmeddelande som TV4 skickat ut i dag, måndag, avslöjar kanalen att premiären av Bäst i test 2024 blev en braksuccé. Enligt TV4:s uppgifter var det nästan 1,4 miljoner som bänkade sig framför programmet när det sändes i linjär-tv, och över en halv miljon har sett det på TV4 Play under helgen – ett rekord menar TV4.

– Premiären av Bäst i test har snart setts av två miljoner svenskar och aldrig tidigare har ett program så snabbt fått över en halv miljon tittare i TV4 Play, så vi gläds över en fantastisk start för Bäst i test i TV4! säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör TV4, i pressutskicket.

Även Filmtopp håller med om att programmet förtjänar sin publik efter kanalbytet. I sin granskning av premiäravsnittet noteras vissa förändringar, men slutsatsen var att Bäst i test 2024 alltjämt är "solklart" sevärt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL