Övertrampet i Gift vid första ögonkastet: Ta inte på mig när jag inte vill

Övertrampet i Gift vid första ögonkastet: "Ta inte på mig när jag inte vill"

  • SVT Play
Karna Mahoney
Uppdaterad 28 maj 2024 kl. 16:21 | Publicerad 27 maj 2024 kl. 11:00

Krossade hjärtan och nyfunna vänskaper

Ett par kastar in handduken i experimentet som är "Gift vid första ögonkastet". I veckans avsnitt förklarar de vad som hände och vad som förstört förtroendet mellan dem.

LÄS OCKSÅ: Tove Dalsryd tycker SVT gör rätt som visar Linneas avhopp i ”GVFÖ”

Jim och Linneas resa är över i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Foto: SVT
Jimmi och Linneas resa är över i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Foto: SVT

Det finns ingen framtid för relationen – Linnea

Gift vid första ögonkastet är realityprogrammet där åtta singlar matchas ihop av experter för att gifta sig. Paren ska vara gifta under fem veckor innan de behöver bestämma sig om de vill spendera resten av sina liv ihop. 

Under veckans avsnitt blomstrar kärleken mellan några av våra par som börjar erkänna sina känslor för varandra men för andra tar resan slut. I början av säsongen såg Linnea och Jims framtid lovande ut men nu är deras tid som ett gift par över efter att Linnea säger att det inte finns en framtid för relationen. 

“Jag har inte kunnat andas”

Under en träff med en av Gift vid första ögonkastets experter Kalle Norwald, bestämmer Linnea och Jimmi att relation är över efter att Linnea har fått uttrycka sina känslor. Kalle passar på att fråga dem hur de ser på en framtid som ett par. Linnea svarar att hon ser ingenting eftersom hon inte vill mer. Linnea tycker att det var bra att säga det högt och skönt att kunna släppa ut den känslan. 

– Jim har gett mig så mycket hela, hela, hela tiden så jag har inte kunnat andas och efter att jag sa att jag behövde det så har han absolut backat, men kanske inte så mycket som jag hade behövt, berättar Linnea i programmet. 

– Att vara i ett dåligt relationellt mående under en kort tid, det gör vi alla som är i relation. Över lång tid är det inte bra, berättar experten Kalle Norwald som håller med Linnea och Jimmi om att det är dags för den här relationen att ta slut. 

Tidigare i samtalet förklarar Linnea att hon tycker att Jimmi inte respekterat hennes gränser:

– Jag har känt mig trängd och jag känner mig besviken. Jag vill inte känna mig trängd och instängd. Jag vill inte att någon ska ta på mig när jag inte vill. Jag vill också att man ska förstå vad det är jag menar med att inte ta på mig när jag inte vill, förklarar Linnea.

Exakt hur Jimmis övertramp har sett ut får vi inte veta i programmet, men han är själv medveten om att han har gått för långt.

– Jag äger ansvar för den här situationen. Den olustkänsla Linnea känner, den har jag skapat. Den trängdhet hon känner, det är ju någonting som kommer i samröre med mig. Jag har aldrig haft någon intention att ta mig friheter jag inte har och jag har aldrig haft någon intention av att såra eller göra något på Linneas bekostnad, förklarar Jimmi och ber om ursäkt till Linnea.

Torsten är inte så nöjd över sina ordval till Anastasia i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Foto: SVT
Torsten är inte så nöjd över sina ordval till Anastasia i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Foto: SVT

Ännu en trasig relation

Ett annan par som också har det kämpigt är Anastasia och Torsten efter att Torsten har radat upp allt han inte gillar med Anastasia och längst fram på listan är den väldigt känsliga punkten att han inte är attraherad av henne. 

– Vem fan säger så till en annan människa? Jag känner mig så jävla vidrig. Jag känner mig som världens mest ytliga människa, jag fattar inte att det här ska vara ett problem. Jag har ju krossat hennes självkänsla, brutalt såklart. Det var väl mest det som var fokus, säger Torsten i programmet om samtalet med Anastasia. 

Emmy och Linnea har funnit varandra under "Gift vid första ögonkastet" 2024. Foto: SVT
Emmy och Linnea har funnit varandra under "Gift vid första ögonkastet" 2024. Foto: SVT

Det finns gott om kärlek än

Gott om kärlek finns det dock fortfarande i programmet. I veckans avsnitt berättar både Rosanna och Christoffer att de har blivit kära i varandra ganska fort efter att från början varit tveksamma och lite försiktiga inför matchning. 

Hos Emmy och Mattias är det liknande känslor som spirar när de båda två planerar att berätta för de andra att de har blivit kära. Emmy hinner först och Mattias bekräftar hennes känslor med att de är ömsesidiga även från hans håll. 

Kärleken tar inte slut där. Avsnittet har även hunnit klämma in en gullig sekvens där Emmy och Linnea diskuterar lyckan i att de funnit varandra i experimentet. 

– Första gången som jag träffade Linnea så bara klickade det direkt och sen ju mer liksom som vi har umgåtts och träffats så tycker jag bara om henne mer och mer, berättar Emmy för produktionen. 

– Vi sa det till varann på parhelgen att det var som att bli förälskad i varann på en sekund och det är inte ofta man träffar en person som klickar med på en gång, berättar Linnea i programmet. 

Titta på “Gift vid första ögonkastet” 2024 på SVT och SVT Play

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL