Det här är Christoffer i Gift vid första ögonkastet 2024

Det här är Christoffer i Gift vid första ögonkastet 2024

  • SVT Play
Karna Mahoney
Uppdaterad 06 april 2024 kl. 12:04 | Publicerad 05 april 2024 kl. 10:04

Christoffer letar efter en nyfiken partner

Möt Christoffer som är med i årets upplaga av "Gift vid första ögonkastet". Christoffer är en före detta soldat från Göteborg och en nybörjare på förhållanden.

Christoffer Sundén från Gift vid första ögonkastet 2024. Foto: Ulrika Malm / SVT
Christoffer Sundén. Foto: Ulrika Malm / SVT

Lär känna Christoffer!

Christoffer Sundén, 30, projektledare från Göteborg är en av deltagarna i det populära dejtingprogrammet Gift vid första ögonkastet. Det går ut på att paren träffas för första gången vid altaret innan de ska spendera fem veckor ihop som makar för att sedan bestämma sig om de vill leva resten av sina liv tillsammans. 

Som partner tror Christoffer att det är viktigt att ge varandra tid, vara nyfiken och ställa många frågor. Christoffer vet inte själv hur det kommer vara eftersom han aldrig har varit i ett samboförhållande förut. Gift vid första ögonkastets expert Fredric Bohm beskriver i programmet Christoffers liv som en äventyrsroman eftersom att han har hunnit med så otroligt mycket. Han kallar Christoffers liv rikt på äventyr men fattig på relationer, där han helt enkelt är en nybörjare. 

Kommer från krig 

Christoffer var utomlands på insatser som soldat tre gånger på kort tid. Det gjorde att han inte hann bearbeta det han fick uppleva, vilket ledde till att han blev skickad tillbaka hem till Sverige med förmodad PTSD.

Det var i samband med att han började bearbeta de olika trauman han har varit med om som har fått Christoffer att tänka att han ofta väljer hjärnan före hjärtat och har behövt hitta tillbaka till den version av sig själv som fortfarande visar känslor. 

Christoffer Sundén från Gift vid första ögonkastet 2024. Foto: SVT
Christoffer Sundén. Foto: SVT

Bortgift vid första ögonkastet

Christoffer skojar med sina vänner i det första avsnittet om att han blir bortgift vid första ögonkastet då det verkar vara just hans vänner som anmälde honom till programmet.

Christoffers vän tror att han behöver en partner som kan ta ner honom på jorden eftersom han kan ha starka åsikter ibland. Vännen uttrycker sin oro om han skulle bli matchad ihop med en person som bor långt bort. Han förklarar att Christoffer har varit ifrån honom länge och äntligen är tillbaka i Göteborg och rädslan finns att Christoffer kan försvinna från honom igen. 

– Om det är priset jag ska få betala för att han ska få leva ihop med sin drömtjej så klart det är värt det alla dagar i veckan, säger Christoffers vän till produktionen. 

Gift vid första ögonkastet har premiär på SVT och SVT Play den 8 april. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL