Skådespelarnas knäppa roller – här är de näst intill oigenkännliga

Skådespelarnas knäppa roller – här är de näst intill oigenkännliga

Sofie Landgren
19 juni 2024 kl. 14:00

Rena rama mästerverk

Filmtopp listar Hollywoodstjärnorna som avsevärt ändrat sitt utseende för att bli närmast oigenkännliga på vita duken.

8 skådespelare som inte gick att känna igen som sina karaktärer

Johnny Depp i Black Mass
Foto: Warner Bros. / Universal Pictures.

Johnny Depp i filmen "Black Mass" (2015)

2015 spelade Johnny Depp den irländsk-amerikanska maffiabossen Whitey Bulger i Black Mass. En roll som han enligt eget utsago länge hade längtat efter att få ta sig an, och när han äntligen fick chansen i Scott Coopers kriminaldrama lyckades han ta sitt skådespel till en helt ny nivå. Depp lyckades verkligen leverera i rollen, mycket tack vare sitt skådespel, men kanske framför allt på grund av hans utseende. Man kan knappt se att det är Johnny som spelar den ökända brottslingen.

Black Mass:

Den irländska gangstern James ”Whitey” Bulger levde och verkade i Boston på 1970-talet. Han övertalas då av FBI-agenten John Connolly att samarbeta med FBI för att få den italienska maffian på fall. En sann historia om en ohelig allians som spårade ur och ledde till att Whitey blev en av de mäktigaste och mest hänsynslösa gangstrarna i Boston genom tiderna.

Här kan du streama: Black Mass

Tom Cruise ("Tropic Thunder")
Foto: Paramount Pictures / United International Pictures.

Tom Cruise i filmen "Tropic Thunder" (2008)

Ett märkbart överflöd av brösthår, bristen av hår på hjässan och den märkliga skäggtupén gör actionhjälten Tom Cruise till helt oigenkännlig i Ben Stillers satiriska actionkomedi Tropic Thunder från 2008.

Tropic Thunder:

Ett gäng självupptagna skådespelare har bestämt sig för att göra ”filmhistoriens största krigsfilm”. Men när skådisarnas överdimensionerade egon hotar att äventyra hela projektet, leder den frustrerade regissören sitt team långt in i djungeln, där de konfronteras med ett gäng riktiga skurkar.

Här kan du streama: Tropic Thunder

Charlize Theron i Monster
Foto: Scanbox Entertainment / Netflix.

Charlize Theron  i filmen "Monster" (2003)

2003 vann Charlize Theron en Oscar för bästa kvinnliga skådespelerska för sin roll i kriminaldramat Monster. En roll hon är lika ihågkommen för tack vare sitt utseende som är slående likt den verkliga seriemördaren Aileen Wuornos, sexarbetaren som dödade sju män och avrättades i Florida, vars historia filmen berättar.

Monster:

Desperat och driven till självmordets rand går Aileen Wuornos in på en bar i Florida. Där möter hon Selby Wall, en ung kvinna som skickats av sina föräldrar till sin faster för att ”bota” hennes homosexualitet. Wuornos – ett offer för en tragisk och brutal uppväxt – förälskar sig i Selby och klänger sig fast vid henne som den sista livlina hon är. Oförmögen att skaffa sig ett legitimt arbete, och i desperat behov av att hålla sig kvar hos Selby, fortsätter Wuornos att prostituera sig. När en av hennes kunder plötsligt blir våldsam skjuter Wuornos honom i självförsvar. Men han blir bara det första av hennes offer i en snabbt nedåtgående våldsspiral utan återvändo.

Här kan du streama: Monster

Steve Carell i Foxcatcher (2014)
Foto: Focus Features, Universal Studios / : Sony Pictures Classics, Universal Pictures International.

Steve Carell i filmen "Foxcatcher" (2014)

Att se Steve Carell i en seriös roll är en fröjd bara i sig, men den fysiska förvandlingen i framför allt hans ansiktsdrag i rollen som Du Pont-familjens arvtagare och brottningsfanatiker John Du Pont, är lika imponerande som hans rollprestation. Välförtjänt nog fick han en Oscar för bästa manliga skådespelare för sin porträttering av den egoistiske Du Pont.

Foxcatcher:

Miljonären John Du Pont är ornitolog, filatelist, filantrop, och enligt honom själv också brottningstränare. Han värvar OS-guldmedaljören Mark Schultz till sitt team, men saker tar oväntade vändningar.

Här kan du streama: Foxcatcher

Danny devito i Batman - återkomsten (1992)
Foto: Shangri-La Entertainment / Warner Bros..

Danny DeVito i filmen "Batman Returns" (1992)

Efter att tidigare ha samarbetat med Edward Scissorhands, slog Tim Burton och Stan Winston sig samman för att skapa ytterligare en ikonisk karaktär. Den här gången i Batman Returns, och slutresultatet blev den legendariska transformationen av Danny DeVito till The Penguin. Inte nog med att Danny gör en extremt bra porträttering av skurken via sitt skådespelande så är hans utseende spot on för karaktären.

Batman Returns:

Gotham City regeras av den obehaglige miljardären Schreck. Batman är förälskad i dennes hunsade sekreterare. Men Schreck dödar henne och hon förvandlas till Kattkvinnan, svuren fiende till Batman. Upp ur kloakerna dyker en annan fiende upp, Pingvinen och hans anhang.

Här kan du streama: Batman Returns

Mary Queen of Scots (2018)
Foto:  Universal Pictures / Warner Bros.

Margot Robbie i filmen "Mary Queen of Scots" (2018)

Margot Robbie har visat sig vara riktigt vass på att porträtterat verkliga kändisar och historiska personer. Men, när det kommer till att fysiskt förvandlas till en, lyckades hon verkligen höjda ribban i denna hyllade dramafilm från 2018. Med en näsprotes, röd peruk och nästan vit hudton förvandlades Robbie till drottning Elizabeth I och man kan knappt se att det är hennes vackra ansikte som gömmer sig under allt smink.

Mary Queen of Scots:

Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary (Saoirse Ronan) att gifta om sig. Istället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. ”Systrarna” betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet. Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda och historiens gång förändras för alltid.

Här kan du streama: Mary Queen of Scots

The Batman
Foto: Warner Bros. Pictures / NonStop Entertainment.

Colin Farrell i filmen "The Batman" (2022)

Ytterligare en skådespelare som är helt oigenkännlig i rollen som The Penguin är Colin Farrell i den senaste filmen om Batman. Hatten av till makeupteamet som fick stjärnan att bokstavligt talat försvinna in i karaktären.

The Batman:

I två år har Bruce Wayne vakat över gatorna i Gotham City som Batman. När en mördare riktar in sig på Gothams elit med en serie av sadistiska mord, leder ett spår av kryptiska ledtrådar in Batman i den undre världen. Bevisen leder närmare och närmare till hans egen familj, och vidden av mördarens planer blir tydlig. Batman måste skapa nya allianser och avslöja den skyldiga för att rädda Gotham City.

Här kan du streama: The Batman

Christian Bale i Vice
Foto: SF Studios / Walt Disney Pictures.

Christian Bale i filmen "Vice" (2018)

Det finns inte en enda likhet mellan Christan Bale och Dick Cheney. Men tack vare att Hollywoodstjärnan, enligt uppgift, tillbringade fyra till åtta timmar i sminket varje dag under inspelning lyckades de göra honom till en kopia av den tidigare vicepresidenten i Adam McKays svarta komedi från 2018.

Vice:

Det här är den otroliga historien om hur en byråkratisk tjänsteman, Dick Cheney, i det tysta blev den mäktigaste mannen i världen som vice president till George W. Bush. Hans beslut påverkade både USA och övriga världen på ett sätt som vi fortfarande känner av.

Här kan du streama: Vice

Det finns en hel drös med andra skådespelare som tagit sig an roller där de är näst intill oigenkännliga så räkna med att det kommer en del 2. Stay tuned!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL