Batman-skurk

Filmen som fick Colin Farrell att be om ursäkt på stan

Filmtopp
27 januari 2023 kl. 20:01

"Det var verkligen personligt för mig"

Genom åren har det blivit stora framgångar för skådespelarstjärnan. Men i en intervju berättar Colin Farrell om filmen som fick honom att be om ursäkt på stan.

Med en mängd lyckade storfilmer har Colin Farrell har ett av de mest igenkända ansiktena på Hollywoods stjärnhimmel. Men det kunde ha gått annorlunda ifall han inte hade börjat tänka om sin karriär efter en viss storfilm han gjorde för nu närmare tjugo år sedan. 

Aktuell med den nya filmen The Banshees of Inisherin  för vilken Colin Farrell är Oscarsnominerad i kategorin Bästa manliga huvudroll – slog han sig ner med vid ett rundbord arrangerat av The Hollywood Reporter och diskuterade skådespeleri. 

Han berättade då om hur storfilmen Alexander (2004) tidigt in i karriären fick honom att tvivla på sin yrkesförmåga, och hur besviken han blev när recensionerna kom in och hans prestation sågades. 

– Det var en historia som Oliver Stone hade drömt om att få göra sedan han gick på college. Det var så grandiost, och så lastat, och så politiskt, och så spännande, och så våldsamt och så sensuellt. Det var verkligen personligt för Oliver, och det var verkligen personligt för mig, säger han i samtalet. 

Filmen som fick Colin Farrell att be om ursäkt på stan
"Alexander" (2004). Foto: Warner Bros. Pictures.

Alexander – filmen som fick Colin Farrell att be folk på stan om ursäkt

Den bittra känslan över Alexander stannade inte vid att den sågades. Colin Farrell kände sig så ångestfylld när filmen väl nådde publiken, mest för att han inte ville slösa biobesökarnas tid:

– Alla jag mötte på stan ville jag gå fram till och fråga "Har du sett Alexander? Om du har gjort det är jag verkligen ledsen."

Vidare förklarade Farrell att han efter Alexander gick tillbaka till grunderna i sitt skådespeleri, vilket också förklarar flera av de mindre påkostade filmer han kom att göra under de följande åren, som The New World, Ask the Dust och In Bruges. För den sistnämnda vann han sin första Golden Globe. I dag är han Oscarsnominerad för sin insats i filmen The Banshees of Inisherin som skapats av samma team som gjorde In Bruges.

Det återstår att se ifall Farrell kommer att kamma hem priset i mars, eller om det går till favorittippade Brendan Fraser för huvudrollen i "The Whale". Hur som helst kan vi konstatera att han fick ordning på karriären.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL