Steve Carells favoritavsnitt av The Office: "Det var så konstigt"

Steve Carells favoritavsnitt av The Office: "Det var så konstigt"

Emil Oscar Rasmussen
11 mars 2023 kl. 16:03

Seriens stjärna håller med fansen

I podcasten "Office Ladies" berättar Steve Carell för de tidigare kollegorna från serien, Jenna Fischer och Angela Kinsey, om vilket av seriens avsnitt som var hans personliga favoriter.

Steve Carell spelade rollen som Michael Scott i sju säsonger av den amerikanska upplagan av The Office. Totalt spelade Carell rollen som den ofta välmenande men alltid taktlöse kontorschefen i 142 avsnitt.

När han medverkade i det senaste avsnittet av podcasten Office Ladies, där skådespelarna Jenna Fischer (Pam) och Angela Kinsey (Angela) tittar tillbaka på seriens avsnitt, fick Carell svara på den svåra frågan om vilket som är hans personliga favoritavsnitt.

Steve Carells favoritavsnitt av The Office: "Det var så konstigt"
Foto: NBC.

Steve Carell utser sina favoritavsnitt från The Office

Det är Jenna Fischer som berättar i podcasten att många av lyssnarna är nyfikna på vilket avsnitt av The Office som Steve Carell uppskattar mest. Carell tycker det är en svår fråga, och Fischer jämför uppgiften med att behöva välja en favorit bland sina barn, men efter en kortare tids eftertanke har Carell trots allt några specifika avsnitt som han omnämner.

Avsnittet där Michael Scott tackar för sig "Goodbye, Michael" (säsong 7, avsnitt 21) är det första avsnittet som Steve Carell lyfter fram. Han menar att det var jobbigt att spela in, men att han också älskade det, i först hand för att det ramade in karaktärens utveckling.

Det avsnitt Steve Carell lyfter fram med störst entusiasm är dock en riktig klassiker för The Office-fans – "Dinner Party" (säsong 4, avsnitt 9).

– Det är så konstigt, och det är tematiskt ganska kompakt. Och det är galet, berättar Carell.

Stjärnan menar att det är ett avsnitt som många andra lyfter som bra och han håller med. En faktor som gjorde avsnittet extra njutbart menar Carell är att det var det första de spelade in efter 2008 års manusförfattarstrejk i Hollywood, vilket innebar att alla var ivriga på att få komma igång igen.

Jenna Fischer och Angela Kinsey påpekar att avsnittet var allt annat än en tittarfavorit när det kom ut och att det först är på senare som det blev ett ikoniskt avsnitt. Det får Carell att nämna en annan vattendelare, "Scott's Tots" (säsong 6, avsnitt 12), som ytterligare ett favoritavsnitt.

"Office Ladies" hade premiär 2019 och sedan dess har Jenna Fischer och Angela Kinsey gått igenom samtliga avsnitt fram till Steve Carells avsked.

NÄSTA ARTIKEL