Deltagaren kastas ut ur Robinson – slängde fram kränkande ordet

Deltagaren kastas ut ur Robinson – slängde fram kränkande ordet

Uppdaterad kl. 18:11 | Publicerad 13 november 2023 kl. 08:11

Kaosscener i dagens avsnitt

Mycket händer i dagens avsnitt av "Robinson" 2023 med deltagare som Charlie Wiberg, Tove Dalsryd, Pelle Lilja och Karolina Tilander i händelsernas centrum.

VARNING FÖR SPOILERS. Artikeln innehåller händelser ur dagens (2023-11-13) avsnitt av "Robinson" 2023. Läs EJ vidare om du ännu inte har sett det.

I Lag Nords läger tar Ylwa Lidén upp något som hände efter gårdagens Öråd. På båtturen tillbaka till stränderna ska Charlie Wiberg ha kallat Wilmer Tuoremaa för "Lappj*vel", vilket flera i lägret ansåg inte vara okej. 

– Jag tänkte direkt han är ute ur Robinson, sa Tove Dalsryd när hon återberättade händelsen.

De som inte var närvarande när det hände blev chockade av uttalandet, men Charlie stod då för vad han hade sagt och understryker att han inte sagt något med elaka intentioner. 

Läs också:

Deltagaren kastas ut ur Robinson – slängde fram kränkande ordet
Foto: TV4.

Charlie Wiberg kastas ut ur Robinson för kränkning

Lag Nord får sedan flera överraskningar under dagen. Först kommer ett brev som meddelar att den efterlängtade sammanslagningen äntligen är här och att de ska snart tävla i deras första individuella tävling. Men lite senare kommer även Petra Malm och hälsar på i lägret. Charlie gissar först att hon kommer för att formellt välkomna dem till sammanslagningen men när Petra tar honom åt sidan för att prata får han reda på sanningen. Hon meddelar Charlie att han omedelbart måste lämna Robinson. Detta på grund av att vad han sa till Wilmer anses som en kränkning, vilket Robinson produktionen har nolltolerans för. Charlie förstår att han har gjort fel och börjar omedelbart att packa sina saker.

Men medan han packade hade Tove några saker hon ville säga. Hon ansåg att Charlie var arrogant som trodde att han skulle kunna vinna Robinson om han inte behövde lämna nu. Pelle Lilja kom till Charlies försvar då han höll med om att Charlie hade störst chans att vinna och han var inte förtjust i att Tove tog upp detta tillsammans med andra saker Charlie hade sagt samtidigt som han packade för att lämna dem.

– Det är verkligen att sparka på den som ligger, ansåg Pelle om Toves påhopp.

Tove fortsatte att kritisera Charlie tills dess att han gick och efteråt var det en klar spänning mellan henne och Pelle. Charlie bad om ursäkt för sitt uttalande i en synk innan han lämnade och försäkrade om att han inte försökte såra någon. 

Tiden på Robinson ska ha varit väldigt jobbigt för Tove som påstår att Pelle hotat henne efter tiden på ön, detta för att hon inte ska berätta att han trakasserat henne under programmet. Om det ligger någon sanning i det hon säger får vi förmoda att det hela eskalerade ytterligare efter dagens avsnitt.

Foto: TV4.

Johan Gärtner lämnar Robinson

I den första tävlingen efter sammanslagningen tävlade alla individuellt. Tove vann till slut immuniteten för veckan efter att Emilio Mio Vega lagt sig frivilligt. Han såg vinsten till Tove som återbetalning efter att hon gav honom sin immunitet på Örådet. Tyvärr var Charlie inte den enda att lämna Robinson den dagen då efter sammanslagningstävlingen berättade Johan Gärtner att även han måste lämna programmet. Detta på grund av skadan i knäet han fick under gårdagens immunitetstävling. Karolina Tilander som blev utröstad i det tidigare Örådet kom istället in igen för att ta Johans plats.

Följ “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL