Pernillas Wahlgrens värld-krav på SVT inför Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgrens bror dömd för sexköp – gör turnén Happy Ending

Axel Diedrichs
Uppdaterad 14 november 2023 kl. 21:50 | Publicerad 12 november 2023 kl. 13:17

Mediasverige kritiseras för sin tystnad

I dagarna blev det klart att Pernilla Wahlgrens bror Niclas Wahlgren döms för sexköp, samtidigt som hon säljer slut biljetter till showen "Happy Ending".

I somras ockuperade Pernilla Wahlgren de svenska TV-tittarnas hushåll med sin debutsäsong som programledare över Allsång på Skansen. I början på nästa år ska hon locka ut sina fans till Nya Cirkus i Stockholm där hon kommer att bjuda på showen Pernilla Wahlgrens Happy Ending – Den första avskedsturnén. I samma veva som hon tömmer biljettluckorna rapporteras det att hennes bror Niclas Wahlgren åkt fast för ett sexköp under ett massagebesök där han enligt uppgifter ska ha fått sitt eget "happy ending". 

Pernilla Wahlgrens bror dömd för sexköp – gör turnén Happy Ending
Niclas Wahlgren i "Hela kändis-Sverige bakar" 2019. Foto: Eric Josjö/TV4.

Pernilla Wahlgrens bror dömd för sexköp – gör turnén Happy Ending

Under våren drar Pernilla Wahlgren igång sitt nästa stora projekt, en efterlängtad föreställning hon kommer att göra tillsammans med sin kvartett Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Måns Nathanaelson och Kim Sulocki. Showen som går under sin fullständiga titel Pernilla Wahlgrens Happy Ending” – Den första avskedsturnén beskrivs som en hundra minuter lång fest på scenen "med sång, dans, sketcher och självklart lite naket". 

Under fredagen den 10 november gick Expressen ut med att en nöjesprofil dömts för sexköp, vilket resulterat i 50 dagsböter där den totala straffavgiften landar på 18 000 kronor. Samma dag skrev Stoppa pressarna att profilen som fallet rör sig om är Pernilla Wahlgrens bror Niclas Wahlgren. Under en hälsomassage ska han ha betalat extra med kontanter för att avsluta passet med sexuella tjänster. Den typen av tjänst kallas i sammanhanget för "happy ending".

I ett uttalande säger hans advokat Mikael Gonzalez att hans klient accepterar domen och vill gå vidare. 

– Han har ju erkänt den här gärningen, en domstol har prövat det och det här är vägs ände. Han kommer inte att överklaga den här domen. Saken är utredd.

Mediasverige får kritik för sin tystnad

I mediasverige har det till skillnad mot flera andra gånger som profiler hamnat i klister varit väldigt lite bevakning av fallet, vilket många påpekar på forumet Flashback. Man jämför det bland annat med när Paolo Roberto åkte fast för att ha köpt sex och prydde skandalrubriker över hela landet.

– Han blev dömd idag, ändå så går inte medierna ut med hans namn. Patetiskt, skriver en användare på Flashback.

I Expressens artikel går man inte ut med något namn, utan beskriver personen endast som en "nöjesprofil". Från familjen Wahlgrens sida har det varit knäpptyst om fallet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL