Robinson 2023: Charlie Wiberg

Robinson 2023: Charlie Wiberg – utslängd från programmet

  • TV4 Play
Uppdaterad 13 november 2023 kl. 18:11 | Publicerad 19 oktober 2023 kl. 16:10

Det här är 33-åringen från Aneby

Charlie Wiberg är en av de fysiskt starkaste deltagarna i Lag Syd och är därför betydelsefull under tävlingar. Men hans brist på god laganda kan isolera honom från laget och möjligen bli en väg ut ur "Robinson".

I Lag Syd finns det flera starka karaktärer och en av dem är 33-årige Charlie Wiberg. Charlie har gjort det klart från första stund att han inte kom till Robinson för äventyret eller vänskapen i lägret, han kom för att vinna. Han tankesätt om hur man borde agera runt tävlingar och i lägret påminner starkt om Peder Karlssons sätt, vilket snabbt skapade en samhörighet mellan de två männen. Charlie håller med Peders åsikt om att beslut inför och under tävlingar bör tas med logiska resonemang istället för oro att någons känslor ska såras. 

Robinson 2023: Charlie Wiberg – utslängd från programmet
Charlie Wiberg. Foto: Daniel Sahlberg / TV4.

Det här är Charlie Wiberg i Robinson hösten 2023

En av Charlies mest uppenbara kvaliteter är hans fysiska styrka och förmåga att bidra betydligt under tävlingarna för sitt lag. Det gör honom till en mycket betydelsefull medlem när det kommer till att säkra segrar. Trots det är han inte alltid den bästa lagspelaren. Charlie uttrycker ofta att han inte bryr sig väldigt mycket om sina lagkamraters känslor utan ser hellre någon såras än att de förlorar. Hans lagkamrater har inte sagt något om honom än, men för tittarna kan han på grund av detta verka kall och känslolös.

I tävlingar lyckas Charlie ibland överkomma sina egna känslor gentemot laget och samarbeta för att vinna. Han vill gärna tävla när det kommer till fysiska utmaningar men han kan även bete sig nonchalant under vissa omständigheter. Det återstår att se om hans strategi att spela mer för sig själv än för laget kommer att leda honom till seger eller misslyckande.

Tvingas lämna Robinson

Nu kan vi meddela att det blev ett abrupt slut på Charlie Wibergs äventyr i Robinson. Han kastades ut från produktionen, detta efter att ha kallat Wilmer Tuoremaa för "lappj*vel". Även om det inte ska ha funnits någon ond intention bakom ordvalet så bryter det kraftigt mot programmets regler. Petra Malm fick därför dyka i lägret för att meddela hans avgång. Detta ledde i sin tur till en stor konfrontation som även involverade Pelle Lilja och Tove Dalsryd.

Du följer "Robinson" hösten 2023" på TV4 och TV4 Play.

 

NÄSTA ARTIKEL