Robinson 2023: Ylwa Lidén

Robinson 2023: Ylwa Lidén

  • TV4 Play
21 oktober 2023 kl. 13:10

Här är 66-åringen från Sorsele

Lag Syds Ylwa Lidén är en omtyckt och nödvändig karaktär i både lägret och under tävlingar. Som vinnarskalle kämpar hon hårt för sitt lag i alla utmaningar som slängs framför henne. Och i lägret är hon på allas goda sida och blir nästan som en andra mamma för några medan de är på "Robinson".

Ylwa Lidén är ingen främling inför tävlingsinriktade tv-program. Innan Robinson har hon deltagit i både Gladiatorerna och Sveriges Mästerkock (hon är dock inte den enda Robinson-deltagaren att försöka visa upp sina kunskaper i köket). Det är uppenbart att Ylwa är en riktig tävlingsmänniska. Detta blir också tydligt när i en av de tidigare utmaningarna framstod det inga problem för Ylwa att kämpa mot lagmedlemmen Deisi da Silva Rudén när båda lagen behövde kämpa mot sig själva. Men Ylwa har även en mjukare sida som syns mycket i lägret där flera i Lag Syd ser henne som lagets mamma.

Robinson 2023: Ylwa Lidén
Ylwa Lidén. Foto: TV4.

Det här är Ylwa Lidén i Robinson hösten 2023

Lag Syds äldsta medlem finner vi i 66-åriga Ylwa Lidén. Ylwa är en stark vinnarskalle och hon kämpar hårt i alla tävlingar hon är med i. Trots sin ålder är hon en av de som är i bäst form i sitt lag. Ylwa må ha medkänsla för de som är svagare men är inte rädd att utnyttja sina förmågor för att ta sig hela vägen i Robinson. I tävlingsaspekten kan hon därför bli skoningslös.

I lägret kan hon däremot anses mjukare. Ylwa är snäll och glad och omtyckt av sitt lag. När hon blev vald att förhandla över tuffa beslut på Entalula grät hon i förtvivlan när hon behövde välja bort en av sina egna lagmedlemar att byta med Lag Nord. Men Lag Syd gav Ylwa bara sympati över hur dåligt hon mådde över att behöva gå igenom med beslutet. Alla var med och tröstade någon de ser upp till som en modersrollfigur i lägret. Ylwas roll som omtyckt lagmedlem tillsammans med hennes kämpaglöd i tävlingar kan nog hjälpa henne att gå långt i Robinson men om hon tar sig hela vägen återstår att se.

Du följer Ylwas resa i "Robinson" hösten 2023" på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL