Robinson 2024

Zayera i stort bråk med Robinson-Pelle: ”Väldigt lack på den där j*vla idioten”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
07 maj 2024 kl. 19:05

Zayera är sur över Pelles beslut under pristävlingen

I dagens avsnitt av "Robinson" 2024 ställs vinnaren av pristävlingen inför ett svårt val och en tuff grillning. Det blir heta diskussioner och vissa har det svårt att inte lägga sig i, medan andra tycker att det aldrig har sett mer ut som ett dårhus. Störst bråk blir det mellan Zayera Khan och Pelle Flood.

Vinnaren av pristävlingen ställs inför ett svårt val, Pelle Flood ska nämligen välja vilka två andra som ska få ta emot ett videosamtal hemifrån från sina nära och kära. Någon som är otroligt upprörd över pristävlingen är Zayera Khan, samtidigt som att hon inte tävlade för att vinna ett videosamtal så ville hon bara vinna en tävling. 

– Jag är faktiskt väldigt lack på den där jävla idioten, säger Zayera.

När de återvänder till stranden så ser de att även Marcus Håkansson har fått en bild på sin familj som sitter uppe på ett av träden vid stranden. Han blir otroligt rörd och behöver gå iväg efter att han har fått se bilden på sina barn, Gustav Jacobson följer snabbt efter Marcus för att trösta honom, vilket uppskattas av Marcus. När alla har samlat sig lite så sätter de sig ner för att prata om tävlingen, här ber Gustav om ursäkt för att han valde bort sig själv, han förklarar det som att han inte vill beröva någon från en chans att få prata med en som man håller kärt och att det kändes bra i stunden.

Zayera i stort bråk med Robinson-Pelle: ”Väldigt lack på den där j*vla idioten”
Foto: TV4

Pelle berättar personerna han har valt och Zayera konfronterar honom

Nu har Pelle kommit fram till de personer som han tänker ge de andra två samtalen till, det var redan klart sedan innan att han tänkte ge ett av samtalen till Marcus då han har tre barn hemma. Den andra personen han valde var den som kom tvåa i tävlingen, nämligen Alma Skoog. När hon hörde detta bröt hon ihop och ansåg att hon inte var värd det, men alla säger emot henne och ger henne snälla ord. Alla samlar sig och börjar dela ut kokosnötter så att alla kan få i sig något att äta.

Efter en liten stund så bryter Zayera tystnaden och vill prata om varför Pelle valde att ställa henne åt sidan. Hon sa innan tävlingen att om hon vinner så kommer hon att ge bort samtalen, men att hon tror att det är en tävling som hon hade kunnat vinna. Pelles anledning att ställe henne åt sidan var för att hon ändå tänkte ge bort samtalen och att hon inte riktigt har en anledning att tävla. Zayera menar att det var ett form av påhopp då han inte gick på hennes prestationer i bågskytte utan hennes personliga preferenser.

Zayera i stort bråk med Robinson-Pelle: ”Väldigt lack på den där j*vla idioten”
Foto: TV4

"Det är där jag känner mig påhoppad" 

Pelle bemöter Zayers ilska med ett lugn och försöker lösa konflikten mellan dem, han ber om ursäkt för att han fick henne att känna så men att han värderar ett samtal hem och att skjuta pilbåge lite olika.

– Då är min fråga Zayera, vem tycker du jag borde valt istället? frågar Pelle.

Zayera anser sig själv vara en måltavla efter örådet då Pelle, Gustav och Karin Nilsson röstade på henne och gjorde Pelle immun. Hon tycker att Pelle borde ha gjort ett annorlunda val under tävlingen då han är en smart kille. Istället för att svara på Pelles fråga så säger hon att det är hans motivering som stör henne och att hon känner sig utpekad två dagar i rad, men när Pelle frågar igen så säger hon tillsist att det är hans val. Här hoppar Maureen Asic in och väljer att försvara Pelle och försöker förstå varför Zayera blev så upprörd. Detta gör Zayera ännu mer upprörd och vill inte att andra ska lägga sig i deras diskussion. Men Pelle vill inte ha en enskild diskussion med henne då hon tog upp det i gruppen, så han vill lösa konflikten i gruppen.

– Jag berövades en chans, det är det jag inte är nöjd över. Det är där jag känner mig påhoppad, säger Zayera.

"Tagna från ett dårhus"

Pelle ber om ursäkt till Zayera igen över att hon känner sig påhoppad, men Zayera slutar inte där hon fortätter att säga att Pelle värderar hennes tankar och det gillar hon inte. Hon menar att hon får göra sina val utifrån sina egna premisser. Pelle argumenterar emot här och menar att han får väll göra sina egna val utifrån hans premisser.

– Zayeras argumentation och åsikter är ju tagna lite som från ett dårhus, säger Pelle.

Pelle försöker bemöta henne med ett lugn, han försöker även vara mjuk och försiktig och han säger att det är såhär man ska vara mot galna arga barn. Han är även villig att betala för en eller två timmar på en bågskyttebana så att hon kan vara nöjd. Efter en stund när Pelle försöker prata med henne igen efter att hon har sagt sitt så ställer hon sig upp och går iväg samtidigt som hon säger att hon har sagt sitt. 

– Zayera verkar inte vilja lyssna och rusar iväg. Vilket jag tycker ändå är passande och mogen respons från en 49 årig kvinna som själv tog upp konflikten där jag höll mig lugn, säger Pelle.

Zayera i stort bråk med Robinson-Pelle: ”Väldigt lack på den där j*vla idioten”
Foto: TV4

 

"It's not about fucking you!"

Zayera sätter sig på stranden och försöker lugna ner sig själv. Hon litar inte på Pelle och tycker att hans beteende är otroligt falskt, hon har inget förtroende för sådana personer. Efter en stund går hon iväg och pratar med Pål Schakonat och Rooble Gedi om det som hände med Pelle tidigare. Pål väljer väldigt snabbt att backa Zayera i det hon tycker och tänker, men han håller inte med henne i det hon tycker och tänker till hundra procent men han väljer att stötta henne ändå.

– Jag tycker Pelle är fortfarande en måltavla, om det blir konflikt, det blir konflikt, vi är ändå en majoritet. Vi har öråd snart igen brorsan, han kommer få smaka på sin egen medicin precis som Marcus fick, säger Rooble.

Zayera går tillslut för att prata med Maureen om att hon fortfarande var upprörd att hon la sig i. Maureen förstår helt och hållet vad Zayera menar och vill förtydliga att hon har rätt till att känna, tycka och tänka så som hon gör men att dessa två händelser hör inte ihop som Zayera tycker att de gör. Zayera försöker argumentera emot henne men Maureen är snabb på att avbryta henne.

– You're making it about you and it's not about fucking you! säger Maureen.

Maureen försöker förklara att ingen ser henne som en måltavla och det handlade inte om örådet den här gången, det är två helt separata händelser. Här försöker Zayera argumentera emot henne och säga att han säkert har sammas syn som Zayera i det här.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL