Robinson 2024

Tuffaste tävlingen i Robinsons historia utsedd

  • TV4 Play
Eyla Runsten
11 april 2024 kl. 19:04

Tävlar om de sista tre immuniteterna innan duellerna

I dagens avsnitt av "Robinson" så är det dags för ännu en immunitetstävling innan duellerna mot gränsländarna. Deltagarna kämpar mot både motståndarna och motvind och alla känner en form av frustation, mer så hos de som behöver stå vid sidan av.

Nu är det dags för den andra immunitetstävlingen, här står tre immuniteter på spel. Vinner Lag Syd så sitter hela laget säkert inför örådet och duellerna mot gränsländarna. Lag Nord riskerar för tillfället att halva laget behöver duellera och eventuellt lämna Robinson. Alla deltagare är lika redo för att kämpa, Lag Syd för att hela deras lag ska vara kvar och Lag Nord för att några ska kunna vara kvar. Dagens tävling går ut på att paddla ut i vattnet, väl där ute ska de dyka ner och hämta sex stycken ringar innan de ska paddla tillbaka till stranden för att kasta dessa ringar så att de hamnar runt en pinne, denna pinne kommer i sin tur att lyfta upp en flagga som visar att laget har vunnit.

– Det här är nog den viktigaste tävlingen hittills, Syd har tre immuniteter och vi behöver ha de andra tre helt enkelt, säger Fredrik.

Då Lag Nord är två mer än vad Lag Syd är behöver de ställa av två personer. Här är de snabba med att ställa av Hanna Danemyr, men när det kommer till att ställa av den andra personen är de lite osäkra på att ställa av Lars Koefoed, detta då han gärna vill tävla. Till sist så säger Fredrik Bolander att Lars behöver ställas av och han går med på detta trots att han inte vill. Lag Nord anser att de behöver de starkaste i laget för att kunna vinna detta och Lars är inte en av dem. Tävlingen börjar i fördel för Lag Syd, deras kommunikation gör att de snabbt kan få ner kajaken i vattnet, dock så trillar Karin Nilsson och det gör att Lag Nord hinner ikapp lite. När de båda lagen väl ska börja paddla så är Syd snabbt iväg, Nord har problem med att hålla kajaken rak och behöver ändra riktning flera gånger för att komma rätt. När de kommer fram är Syd redan nere och dyker efter ringarna, dock så tar det lite längre tid då Ci Lindström inte är den bästa på att dyka, detta gör att Nord kan komma ikapp.

När det är Fredriks tur att dyka efter sin ring så tog han in lite för lite luft i lungorna och kommer inte ner ordentligt. När han kommer upp igen så ser Rooble Gedi att han har panik, detta får honom att tänka att han ska ta sats och dyka med så mycket kraft som möjligt, men han når inte ringen. Detta gör att Lag Syd kan ta sig ikapp och förbi Lag Nord då de snabbt hittade en teknik för att komma åt ringarna. När de väl sitter i kajaken och börjar paddla så kommer de ingenstans, efter flera försök att ta sig vidare så visar det sig att de har glömt att ta av repet som håller fast dem vid dykplatsen. När de tar av den så kommer de snabbt iväg. Lag Syd kommer fram till stranden och kan börja kasta ringarna medan Lag Nord forfarande har problem med att dyka ner till ringarna. 

Tuffaste tävlingen i Robinsons historia utsedd
Foto: TV4

"Va tyst när vi kastar"

Lag Nord kommer fram till stranden och Lag Syd har bara satt en ring, detta ger dem lite hopp och de börjar kasta. Detta gör att Syd får lite panik och börjar kasta snabbare, efter några försök så sätter de den andra ringen. Nord är stressade och Rooble håller koll på hur många ringar Lag Syd har satt. I ett försök i att peppa laget så säger han hur många som de har satt och att ta det lugnt när de kastar. Detta gör att Charlotta Hedlund blir sur för att hon inte kan fokusera. 

– Säg inte "andas" när jag kastar! Va tyst när vi kastar så att vi kan fokusera, säger Charlotta. 

Båda lagen kastar ett tag och Nord börjar komma ikapp Syd som inte ligger långt före. Detta gör att Nord börjar stressa för att ta sig ikapp, men detta fungerade inte i deras fördel. Lag Syd behåller lugnet och till sist så sätter de den sista ringen och flaggan åker upp. Lag Syd har fått ytterligare tre immuniteter och hela deras lag sitter säkert inför örådet och duellerna som kommer att ske. De skriker av lycka och Lag Nord slutar kasta, ingen i deras lag sitter säkert och stämningen är låg. Någon som är otroligt frustrerad på sitt lags insats är Lars, han förstod inte varför han inte fick vara med då hans lagkamrater vet att han paddlar, dyker och har ett bra sikte, han menar att om han hade varit med så hade de vunnit tävlingen. Lag Syd får sina tre immuniteter och Marcus Håkansson delar ut dem till de som inte har i hans lag, vilket är han, Ci och Mark Bannon. Hela deras lag sitter säkert.

Tuffaste tävlingen i Robinsons historia utsedd
Foto: TV4

"Sugen på att gränsländarna ska komma in och spöa skiten ut dem"

Ännu är det inte över för Lag Nord, de kommer att tävla mot varandra för att avgöra vilka som kommer att sitta säkert under örådet och vilka som behöver duellera. Då de har Charlotta som redan ska duellera så behöver de tre till som ska möta gränsländarna. Nu ligger deras öde i deras egna händer och ska mötas i en individuell tävling. 

– Jag tycker att Lag Nord har lite taskig attityd här på Robinson, jag är sugen på att några av de riktigt glödheta gränsländarna ska komma in och spöa skiten ut dem, säger Pelle.

Trots att Lag Nord har förlorat så ser Rooble och Fredrik det positiva i att vissa kanske åker ut, enligt honom så är de för dåliga och att vissa lagmedlemmar behövs bytas ut mot några starkare från Gränslandet. 

– Jag börjar ifrågasätta mitt kungadöme, vi behöver definitivt nytt blod, nya hungriga spelare, säger Rooble.

"Robinson" 2024 sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL