Rooble Gedi om sitt lag i Robinson 2024: “Vi är i spillror“

Rooble Gedi om sitt lag i Robinson 2024: “Vi är i spillror“

  • TV4 Play
Eyla Runsten
18 april 2024 kl. 19:04

Lag Syd vinner överlägset i Robinsontävlingen

I dagens avsnitt av "Robinson" så är det dags för Robinsontävling för att se vilka av lagen som hamnar i öråd. Dagens tävling går ut på att paddla sin flotte som lagen har gått i uppdrag att bygga fram till stranden, vid stranden ska de bygga ett pussel. Det vinnande laget vinner stort och hos det förlorande laget så uppstår det konflikter om deras samarbete.

När de åtta deltagarna anländer till tävlingsplatsen så blåser det kraftigt. Tävlingen går ut på att paddla sin flotte till stranden väl framme vid stranden så ska de bygga ett pussel, de som blir klara först vinner tävlingen och slipper att hamna i öråd. Båda lagen behöver välja vilka som ska lägga pusslet, Lag Nord väljer Marcus Håkansson och Ci Lindström som ska lägga pusslet, medan Lag Syd väljer Rooble Gedi och Lars Koefoed. Lag Nord börjar starkt, de har mycket muskler och två personer som har vana av att paddla och de håller samma tempo så gott det går. Lag Syd hade inte en lika stark start, det är trögt och de alla håller inte samma tempo. Efter en stunds paddlande så tar Gustav Jacobson kommando och börjar skrika ut takten de ska paddla i, detta funkar och de håller en jämn takt hela vägen fram till stranden. När Lag Syd väl börjar på pusslet har Lag Nord inte ens kommit halvvägs i vattnet, deras tempo har helt försvunnit och Rooble och Lars byter plats titt som tätt. De klarar pusslet och vinner där Robinsontävlingen med stor marginal och slipper därför öråd.

– Vi vinner och nu ska jag inte vara ödmjuk, vi krossar ju faktiskt dem, säger Marcus.

Rooble Gedi om sitt lag i Robinson 2024: “Vi är i spillror“
Foto: TV4.

“Vi är i spillror“

När de väl ska ta hem statyetten så blir det Gustav som får hämta den, enligt alla i laget så var det tack vare honom som de kunde ta hem tävlingen idag. Enligt Ci så blev han som en lagkapten som tog kommando när de inte kunde hålla takten. Gustav förklarade att han inte är någon som brukar ta mycket plats, men nu när Mark Bannon inte var med så behövde de någon som tog tag i att få laget framåt och hålla de samman. Han kände att det blev lite hans uppgift att få laget på ett och samma spår. Lag Nord är otroligt besvikna på ytterligare en förlust och någon som är otroligt besviken är Rooble. Han hyllar Lag Syd och säger att de förtjänar vinsten då de är mycket bättre än Lag Nord just nu.

– Lag Nord är ett lag i spillror och jag tycker vi behöver hitta den svagaste länken och köra ut den personen, så att vi kan bli ännu starkare, säger Rooble.

Foto: TV4

Hon går iväg från lagmötet efter förlusten

När Lag Syds tävlande återvänder till sitt läger så håller Mark i ett crossfit-pass med Pelle Flood för att de ska ha något att göra. De som tävlade skådespelar lite och ser besvikna ut för att lura de två som var kvar vid lägret. Men när de håller upp statyetten så springer både Mark och Pelle fram och firar tillsammans med det resterande laget. En lika god stämning är det inte i Lag Nord när de som tävlade återvänder, de kommer tillbaka till sitt läger med besvikelse skrivet i hela ansiktet och det hopp som fanns hos de som var kvar vid lägret försvann. Detta är något som Olivia Lindegren anser vara en katastrof.

Zayera Khan tar tag i ett litet möte när de kommer tillbaka och säger att de behöver diskutera hur de ska kunna samarbeta i nästa tävling, för så som det har varit nu så fungerar det inte med tanke på att de har förlorat två tävlingar. Här undrar Rooble om hon anklagar honom och Lars för att de har förlorat, men det gör hon inte utan hon delar med sig av sin upplevelse. Detta är något som gör Zayera otroligt sur så att hon är tvungen att gå iväg. Olivia förklarar det som att alla är otroligt ledsna och arga över en förlust, men att de tar ut det på Zayera för att de inte gillar hennes sätt att kommunicera och hur hon förklarar sin del i situationen.

–  Jag vet inte, jag blir bara fett ledsen för Zayeras skull, det är inte sjysst, det är ingen laganda i det, säger Olivia.

Just nu är det en otroligt tung stämning i Lag Nord. Med tanke på att en stor del av laget har immuniteter så blir de andra rädda att de ska behöva lämna Robinson. Enligt Lars så är det en dålig stämning i laget för att Zayera beter sig dåligt och just nu så ångrar han att han inte förhandlade till sig immunitetsförgöraren som just nu är i Lag Syd.

"Robinson" sänds på söndagar klockan 21.00 och måndagar-torsdagar klockan 19.30 på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL