Robinson 2024

Robinsons Lag Nord krackelerar: ”Jag har velat ha ut henne sedan dag ett”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
03 april 2024 kl. 19:04

Börjar bråka innan pristävlingen

I dagens avsnitt av Robinson 2024 så är det dags för pristävling. Det råder stor matbrist i båda lagen och idag känns vinsten lite extra viktig för alla. För vissa så kör man sitt eget race i tävlingen medan andra fokuserar på kommunikation.

Efter lagbytena så verkar det som att stämningen har höjts vid båda stränderna, laget som verkar ha gynnats bäst av detta är Lag Syd. Marcus Håkansson är nöjd över att ha fått tillbaka Mark Bannon, men även fått in två starka kvinnor i Ci Lindström och Alma Skoog. Efter förändringarna som Alma gjorde i lägret så har stämningen bara blivit bättre. I Lag Nord är stämningen inte lika hög och några som har drabbats hårt av matbristen är Hanna Daneryd och Olivia Lindegren.

När de två lagen kommer fram till tävlingsplatsen så undrar Anders Lundin hur de nya lagen känns för de nya medlemmarna i vardera lag. Fredrik Bolander säger att det är mycket bättre stämning i Lag Nord och att det inte är något paktande som det var i Lag Syd och menar att de andra i laget har en pakt men inte han eller någon annan i Lag Nord. Han undrar hur Marcus känner med sina nya medlemmar och berättar att han är otroligt nöjd.

Något som inte står rätt till hos Charlotta Hedlund är att hon har fått höra att Karin Nilsson har ljugit om stämningen i Lag Nord, och enligt Charlotta är stämningen inte alls som Karin har sagt. Karin har enligt Fredrik sagt att det är mobbning och smutskastning som försegår i Lag Nord och det tycker inte tjejerna som är kvar.

– Killarna har ju smutskastat mig nu då jag inte följde deras plan till örådet, det är ju ord mot ord liksom, säger Karin.

Robinsons Lag Nord krackelerar: ”Jag har velat ha ut henne sedan dag ett”
Foto: TV4

Känslosamt över tre fiskar

I pristävlingen så ska de tävla om fyra priser, där det viktigaste priset för båda lagen handlar om kistan som innehåller mat, där det bland annat är tre stora fiskar, ris och mjöl. De i Lag Nord är så pass utmattade efter att bara ha levt på kokosnötter och frukt i snart tre veckor att både Hanna och Olivia börjar gråta vid synen av mat. 

– Det känns så viktigt att vi tar hem det här, säger Olivia med tårarna rinnandes ner för kinderna.

I denna pristävling så ska de jaga varandra genom lera, ihop kedjade och med vikter runt halsen. När en av lagmedlemmarna inte orkar springa mer så måste man få loss sig själv och ge sina vikter till en lagkamrat innan man ska gå av tävlingsplatsen. Lag Syds strategi handlar mycket om kommunikation och att lyssna på varandra, deras fokus är inte bara på att jaga Lag Nord utan att ta sig framåt genom den jobbiga terrängen. Lag Nords strategi handlar om att vara så snabba som möjligt, om man inte orkar springa mer så lossar man sig själv och ger vikterna antingen till Fredrik eller till Charlotta som är de två starkaste i laget.

Robinsons Lag Nord krackelerar: ”Jag har velat ha ut henne sedan dag ett”
Foto: TV4

"Vi ville visa Lag Nord"

Under tävlingens gång så märker man vilken strategi som börjar få övertaget. Efter att Olivia har trillat flera gånger utan att få hjälp så har Lag Nord saktats ner rejält. De fortsätter att trilla och denna gången är det Lars Koefoed, men även fast att han ropar och säger åt dem att backa lite för att han ska kunna ta sig upp så lyssnar ingen. Under denna tiden så trillar Alma också men då Lag Syds kommunikation var så pass bra så skriker hon till Pelle Flood att han ska lossa henne och ger honom hennes vikter. Då de kommunicerar inom laget så hinner Lag Syd ikapp Lag Nord och kammar hem segern. 

Anders undrar vilket pris som Lag Syd vill ha och de vill ha kistan med mat och en kastrull, om de får ge bort tennstålet som kommer med kastrullen till Lag Nord, men detta är om de får verktygen som också är en del utav priserna. Till sist så går Lag Syd hem med en massa mat, en kastrull och verktyg medan Lag Nord får ett tennstål och ett fiskenät.

– Vi ville visa Lag Nord att oavsett om de är töntiga och så, så är inte vi det. Vi hoppas att Lag Nord kommer repay the favor, säger Pelle.

Robinsons Lag Nord krackelerar: ”Jag har velat ha ut henne sedan dag ett”
Foto: TV4

När Lag Nord kommer tillbaka till lägret så är stämningen låg. Alla vet klart och tydligt vad som gick fel och det var bristen på kommunikation. Några som börjar prata om detta är Hanna och Olivia, de säger att muskler inte är det rätta sättet att gå på alla gånger och de tycket att Charlotta börjar kunna göra lite vad hon vill nu när killarna har kommit till laget, och om de fortsätter såhär så kommer de inte kunna klara sig till sammanslagningen.

– Jag har velat ha ut henne sedan dag ett och hon står fortfarande på min lista av personer som jag tycker inte ska vara här, säger Hanna.

Du följer "Robinson" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL