Pelle och Ylwas rep går vilket leder dem till seger

Robinson 2023: Hård kamp i säsongens viktigaste Robinsontävling hittills

  • TV4 Play
30 november 2023 kl. 20:11

Robinsontävlingen avgör vilka två deltagare som garanterar sin plats i finalveckan

Deltagarna kämpar i par i en av de viktigaste Robinsontävlingarna hittils. De två vinnar går direkt till finalveckan. Förlorarna som ska på Utslagskamp tröstar sig med mat i lägret, till "matpolisen" Magnus Kannerbros frustration.

Det är dags för deltagarna att tävla i vad som kanske är den viktigaste Robinsontävlingen hittills. Det är sista veckan innan finalveckan drar igång och de som förlorar nu riskerar att åka ut så nära mållinjen.

I dagens tävling ska deltagarna parvis tända en eld i en tunna fäst till en slags gungbräda. På den andra sidan av gungbrädan finns en tunna till som de måste fylla med vatten så att eldtunnan lyfts upp. Väl där kan elden bränna av ett rep som hänger ovanför. Det första paret som bränner av sitt rep vinner immunitet inför Örådet och kommer att gå till finalveckan.

De fyra sista personerna kommer att tävla nästa Utslagskamp.

Deltagarna måste väga ned eldtunnan för att vinna
Deltagarna måste väga ned eldtunnan för att bränna av repet. Foto: TV4.

Två deltagare vinner sina platser i finalveckan

De fyra paren består av Pelle Lilja och Ylwa Lidén, Emilio Mio Vega och Wilmer Tuoremaa, Franz Mateo med Magnus Kannerbro och Emilia Persson och Karolina Tilander. Sara Mölldal stod över tävlingen enligt reglerna.

Emilia var sist med att få upp sin och Karolinas eld och hennes oro över sin egen kondition gjorde vattenstaffeten till ett orosmoment. Samtliga lag bytte syssla titt som tätt med en som hämtade vatten medan den andra byggde på elden. Men i Pelle och Ylwas lag tog Pelle an uppgiften att hämta vatten själv, vilket visade sig vara gynnsamt då han fyllde tunnan snabbt och elden lyckades bränna deras rep först.

Därmed blev Pelle och Ylwa immuna inför veckans Öråd och deras platser i finalveckan säkrades.

Pelle Lilja och Ylwa Lidén vinner Robinsontävlingen'
När deras rep brinner sönder garanteras Pelles och Ylwas platser i finalveckan. Foto: TV4.

“Matpolisens” återkomst och Utslagskamp

På andraplats i tävlingen kom paret Magnus och Franz, vilket innebär att Emilia, Karolina, Emilio och Wilmer kommer att behöva kämpa i Utslagskampen. För att trösta sig själva lite ville deltagarna laga mycket mat igen. "Matpolisen” Magnus tycker att det är slöseri att laga mer mat än vad de kan äta, men de andra försvarar sitt matsvinn med att det finns nog med mat och att de kommer att åka tillbaka hem om några veckor.

Trots den rika middagen är de fyra förlorarna fortfarande ängsliga inför den kommande Utslagskampen.

Följ “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL