Franz Mateo

Robinson 2023: Franz Mateo

  • TV4 Play
07 november 2023 kl. 12:11

42-åringen från Lund

Självsäkra Franz Mateo kom till "Robinson" 2023 för att vinna. Han var tävlingslysten och var inte rädd över att få sin röst hörd. 42-åringen såg sig själv som den självklara ledaren av Lag Nord men efter vissa mindre bra beslut tog Franz äventyr slut i Örådsduellerna.

I denna säsong av Robinson har vi fått träffa flera starka karaktärer, särskilt i Lag Nord där det ibland har blivit orsak till argument. En av dessa karaktärer är självsäkra Franz Mateo. Franz kom till Robinson tävlingslysten och segersugen. Den första tiden i sitt nya läger var han villig att samarbeta, han visste trots allt att han snart skulle bli Lag Nords officiella ledare.  Men Franz tog några beslut under tävlingen som han snart kom att ångra.

Robinson 2023: Franz Mateo
Foto: TV4.

Det här är Franz Mateo i Robinson hösten 2023

Franz Mateo kom till Robinson säker på att vinsten var hans. Han gillade att ha kontroll över vad som hände i lägret och såg sig själv som en ledare. Därför blev han väldigt glad när han blev vald som den första förhandlaren från Lag Nord på Entalula. Där förhandlade han med Lag Syds Peder Karlsson om tre nya lagmedlemmar. Franz kände sig väldigt nöjd med sitt val och ansåg att han hade fått det bästa bytet. Snart såg sig Franz i en pakt med lagmedlemmarna Therese Tang och Magnus Kannerbro. Det blev snabbt deras pakt mot resten av laget men så länge den gynnade Franz var han villig att stanna lojal för sin pakt.

När det under en twistvecka inte skulle bli något Öråd, utan Örådsdueller istället, anmälde sig Franz frivilligt som en av duellanterna. Enligt honom var skälet till varför han kom till Robinson att kunna tävla, så han satsade på att han skulle vinna duellen. Men väl på plats började han ångra sitt val och när Franz förlorade sin duell mot en av gränsländarna var han mycket besviken på att ha anmält sig själv. Lyckligtvis för Franz kom programledaren Petra Malm med en sista överraskning för förlorarna. De ska nämligen göra upp Gränslandet 2.0 vilket ger Franz en chans att komma tillbaka till Robinson.

Du följer Fanz resa i "Robinson" hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL