Robinson 2024

Marcus Håkanson faller på mållinjen – lämnar Robinson i sista örådet

  • TV4 Play
Eyla Runsten
26 maj 2024 kl. 21:22

Röstas ut av juryn med tidigare deltagare

I säsongens sista öråd är det inte de deltagare som är kvar som röstar på den de vill ska lämna, istället kommer fem deltagare tillbaka för att rösta på den som de tycker förtjänar att vara med i finalen. Det blir då Marcus Håkanson som tvingas lämna "Robinson".

Örådet närmar sig med stormsteg och just nu är det enbart Olivia Lindegren som sitter säkert inför finalen. Väl vid örådet så berättar Anders Lundin att det inte är de själva som kommer att välja vilka som kommer att vara med i finalen, utan de kommer vara en jury som består av andra deltagare som har varit med. När Anders har berättat detta så kommer Pål Schakonat, Zayera Khan, Alexander Strandberg, Alma Skoog och Rooble Gedi. Eftersom Olivia redan är klar för final så kommer även hon att tillhöra juryn. När hon går och sätter sig vid de andra så ber hon om ursäkt för att hon inte luktar lika gott som alla andra, men både Rooble och Alexander låter henne lukta på dem.

Anders berättar här för de fem som kommer in att det är dem som ska välja vilka två som ska vara med i finalen. De ska lägga en varsin röst på de som dem tycker förtjänar en finalplats istället för att rösta ut någon. För att göra deras röstning lättare och så ska Simone Sjöström, Maureen Asic och Marcus Håkanson få svara på frågor som de kanske har.

Marcus Håkanson faller på mållinjen – lämnar Robinson i sista Örådet
Foto: TV4.

Frågorna till deltagarna

Maureen är först ut och Alexander väljer att ställa den första frågan till henne. Han upplever henne som en ärlig kvinna och hoppas att hon har varit ärlig mot honom.

– Min fråga till dig är; har du varit ärlig mot mig här? undrar Alexander.

Maureen menar att hon har varit så ärlig som hon kan ha varit, men vissa gånger så har hon inte sagt allt till honom. Här undrar Rooble varför hon inte berättade för Alexander att hon ville försöka få upp honom till en duell mot Pål. När hon säger att hon inte gav Alexander all information så säger Rooble att hon menar att anledningen till varför hon inte berättade det för Alexander var för att hon tänkte på sig själv.

Nästa person att gå upp är Simone. Här är det Pål som börjar med sin fråga. Han berättar här att Simone har valt att spela med Lag Nord tjejerna under hela Robinson och menar att det känns som om att hon inte har fattat några egna beslut.

– Tycker du att man är en värdig vinnare om man inte gör någonting själv eller fattar några egna beslut här i Robinson? undrar Pål.

Simone menar här att hon har varit med och fattat beslut men att de har varit väldigt gemensamma, enligt henne så har hon varit delaktig i alla beslut som togs. Nästa person att ställa sin fråga är Alexander, han berättar att när de kom till Gränslandet så undrar han om hon bidrog något till lägret eller om de kom till Hotell Gränslandet. 

– Jag ska erkänna att det var lite Hotell Gränslandet när vi kom dit, jag var absolut inte en bidragande faktor till att hämta ved eller hålla igång elden, säger Simone.

Marcus Håkanson faller på mållinjen – lämnar Robinson i sista Örådet
Foto: TV4.

Säger att Marcus sitter på en hög räkmacka

Tillsist så är det Marcus tur att få frågor. Den första som ställer en fråga till Marcus är Alma. Hon berättar att det har varit otroligt mycket snack om det första örådet som Lag Syd hade och alla förstod inte riktigt varför folk ville ha ut honom.

– Varför ville allihopa få ut Marcus i början? frågar Alma.

Här berättar Marcus att han tror han vet vad det var som gjorde att folk ville ha ut honom. Han tror att det har mycket att göra med honom och att han har ett bra taktiskt sinne, men även att han tog över ganska mycket och tog ganska mycket plats. Han tror att det är därför vissa individer irriterade sig på honom. Detta anser inte Rooble och Pål är anledningen till varför folk ville ha ut honom. Pål menar att det finns många personer med olika bakgrunder och historier, vilket gör att man tänker en extra gång innan man pratar och gör något.

– Och från det ljuset så skulle jag vilja undra om din vy från din höga räkmacka gör att du har rätt att fatta beslut av vad som är rätt och fel här i Robinson? undrar Pål.

Här menar Marcus att han inte har rätt att fatta beslut om vad som är rätt eller fel, men att han har rätt att tycka det han tycker. Pål förklarar att när Marcus tog upp saker med honom så kände han sig trampad på för att det sedan ska vara Pål som ska släta över saker de sista dagarna, med detta förklarat så undrar Pål om detta är att ta ansvar för sina beteenden. Marcus förklarar här att han kan vara brutalt ärlig och menar att det inte alltid är så bra, men han tycker att det är bättre än att inte vara ärlig. Men sättet som han konfronterade Pål på var lite väl tufft eller fel. Oavsett så är han stolt över sin resa i Robinson.

– Du har gjort det skitbra! säger Alexander.

Marcus Håkanson faller på mållinjen – lämnar Robinson i sista Örådet
Foto: TV4.

Marcus Håkanson ute ur Robinson 2024

Det blir öppen röstning där juryn går bort och skriver ett namn på ett papper och tar med sig pappret tillbaka för att redovisa vilka som de vill ska vara med i finalen. Den första som kommer till finalen är Simone som fick sina röster från Olivia, Rooble och Alexander. Just nu har Maureen en röst och Marcus har inga. Tillsist blir det Zayeras tur att redovisa sin röst och hon har röstat på Maureen, detta betyder att Maureen även hon är i final tillsammans med Simone och Olivia. Den sista rösten redovisas och Pål har lagt sin röst på Maureen även han. I slutändan så fick Marcus inga röster och det blir en final med bara kvinnor. Anders undrar hur det känns för Marcus att falla vid målsnöret men Marcus menar att det känns helt okej, han har varit en otroligt dålig förlorare tidigare i sitt liv men känner okej med hur allt slutade.

– I det här fallet känner jag en glädje att det är just dem tre som sitter där, må bästa kvinna vinna, säger Marcus.

Vad händer för dig framöver?

– Jag ska vara med familjen och lägga ett kol på min egna träning. Det har blivit alldeles för mycket telefon och Robinson för min del, så nu ska jag bli starkare än jag någonsin varit, säger Marcus till Filmtopp.

Skulle du vilja vara med igen?

– Om man gjorde ett roligt koncept av det hela. Den amerikanska har ju såna där man är i par. Min fru är ett djur så det hade varit coolt tycker jag. Sen har jag ett litet barn och har varit borta från dem så jag har en del att ge tillbaka om man säger så.

"Robinson" går att titta på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL