Robinson 2024

Lars Koefoed skickas för att ”köras över” i viktiga Robinson-förhandlingen

  • TV4 Play
Eyla Runsten
16 april 2024 kl. 19:04

Otroligt viktigt pris för Lag Nord när pristävlingen handlar om mat

I dagens avsnitt i "Robinson" så är det pristävling där lagen ska tävla om en kista full med mat och förhandlingarna på Solodon fortsätter där de denna gång ska förhandla om mat och en immunitetsförgörare. Kommunikationen i Lag Nord fallerar och laget har blivit väldigt uppdelade sedan örådskampen där Alma, Pål och Zayera kom tillbaka.

Lag Nord är en mindre i dagens pristävling efter att Hanna Danemyr valde att lämna Robinson, då väljer laget att ställa av Gustav Jacobson i Lag Syd. Dagens pristävling handlar om samarbete och styrka när lagen ska förflytta sig själva på tre tunnor med hjälp av en planka och styrka. Tunnorna ska följa med dem hela vägen fram till ett pussel där de ska ställas ner för att göra färdigt pusslet. Det lag som vinner tävlingen går hem med två köttbitar, en massa grönsaker, kryddor, sås och potatis. Båda lagen sätter ut sina strategier där Lag Syd väljer att tänka att tunnorna är som ett rep som måste vara rakt, Lag Nord har lite samma strategi, att två ska stå på en tunna och en flyttar fram den sista och så turas de om så.

Marcus Håkansson, Ci Lindström och Karin Nilsson är snabba med att utnyttja plankan för att kunna få mer utrymme för att flytta fram den sista tunnan, Karin är väldigt säker i styrkan i sina biceps så hon väljer att vara sist och flytta fram den till Ci och Marcus. De hittar snabbt tekniken och är därför väldigt snabba framåt. Lag Nord försöker sig på sin strategi först men både Rooble Gedi och Lars Koefoed är snabba på att överge den och köra på sin egen grej vilket lämnar Zayera Khan väldigt förvirrad då de kom fram till en strategi. Rooble, Zayera och Lars kämpar för att ta sig fram så är Lag Syd smidiga i att ta sig fram och kommunicera med varandra. När de kommer fram till en pusslet så är alla tre snabba med att ta en varsin tunna och bära fram dem och de hittar vart bitarna ska sitta på första försöket. Lag Nord är fortfarande kvar vid markeringen som visar att de har kommit halvvägs och förlorar då pristävlingen. Men de båda återvänder med en uppgift till lagen, de ska nämligen bygga en flotte inför Robinsontävlingen.

Lars Koefoed skickas för att ”köras över” i viktiga Robinson-förhandlingen
Foto: TV4.

Dålig stämning i Lag Nord – går miste om mat och förlorar en tävling

Lag Nord återvänder till sitt läger och de resterande lagmedlemmarna med en tung stämning. De berättar att de förlorade tävlingen och vad de tävlade om, nämligen mat. Detta gjorde att flera i laget blev otroligt nedstämda då mat är otroligt viktigt för att kunna hålla energin uppe. Någon som påverkas otroligt hårt av detta är Olivia Lindegren då hon är en av de som har haft mins energi i laget på grund av matbristen som de har haft under de senaste veckorna. 

– Det gjorde ont, jag började inte gråta men det var nära. Vi hade verkligen behövt den här jävla maten, säger Olivia.

Samtidigt som Lag Nord försöker ge sig an den jobbiga stämningen så börjar Lag Syd tillaga sin vinst. De steker köttet och alla är otroligt taggade på att få äta kött igen och få i sig nya smaker. Alla har verkligen saknat att kunna äta riktig mat som inte är ris och frukt. Detta är något som gör Olivia otroligt ledsen, hon vet att Lag Syd sitter borta på sin strand och äter en massa mat.

Lars Koefoed skickas för att ”köras över” i viktiga Robinson-förhandlingen
Foto: TV4.

 

Lars Koefoed skickas för att bli överkörd i förhandling

Natten kommer och går och de får reda på att det återigen är dags för förhandling på ön Solodon, men denna gång så ska båda lagen få välja vilka som ska representera det andra laget. Lag Nord är snabba och väljer Ci som ska representera Lag Syd då de tror att hon kommer att ta en egen fördel framför laget och inte tänka på laget först. Lag Syd väljer Lars för att representera Lag Nord i hopp om att han är lätt att köra över i en förhandling. 

Förhandlarna anländer till Solodon där de har 30 minuter på sig att förhandla, denna gång handlar det inte om lagmedlemmar och deras öden utan om mat och en immunitetsförgörare. Lars undrade direkt vad Ci ville då han vill att de båda ska kunna gå därifrån och vara nöjda med förhandlingen. Ci var snabb med att säga att hon ville ha immunitetsförgöraren och det gick Lars med på om de fick all potatis, sedan delade de upp maten jämt för att båda lagen ska kunna få mat.

"Robinson" sänds på söndagar klockan 21.00 och måndag-torsdagar klockan 19.30 på TV4. Avsnitten finns att streama när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL