Robinson 2024

Bajsstranden i Robinson: ”De har ju bajsat överallt!”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
30 april 2024 kl. 19:04

Rooble tvingas lämna Robinson

I dagens avsnitt av "Robinson" så tvingas en att lämna programmet efter en tuff tävling. Det finns hemliga immuniteter på sammanslagningsstranden – men också en väldigt äcklig lukt runt lägret.

Efter en buffé och en tuff hinderbana där Zayera Khan och Rooble Gedi var sist kvar att få upp sin eld, så blev det till sist Rooble som tvingades ta sin packning och lämna Robinson. När Rooble har lämnat stranden så gratulerar Anders Lundin alla där och berättar även att på sammanslagningsstranden så finns det två hemliga immuniteter som gömmer sig någonstans runt lägret.

Sammanslagningsstranden visar sig vara gamla Lag Syds strand, de ursäktar stöket och att det inte finns plats för alla men de trodde inte att de skulle komma tillbaka till stranden. Olivia Lindegren tycker inte att stranden är lika fin som Lag Nords strand, då den är mycket mindre, inte har lika fin sandstrand och det stinker runt lägret.

– De har ju bajsat överallt! Tio, tjugo meter från där vi sover och äter, det är ju fruktansvärt, det är ju vidrigt, säger Olivia.

Olivia mår såpass dåligt efter tävlingen och av bajslukten som är vid stranden att hon behöver lägga sig ner. Därmed kan hon inte leta efter de hemliga immuniteterna som det var tänkt att alla skulle göra. Och tanken av att hon behöver leta efter immuniteterna bland bajshögar gör att hon mår ännu sämre.

Detta gör att alla deltagare bestämmer sig för att skjuta upp letandet av immuniteterna till dagen efter, för att alla på så sätt ska få en ärlig chans på att hitta dem.

Foto: TV4

Mark hoppas att någon med en immunitetsförgörare använder den på Pål

Pål Schakonat accepterar dock inte gruppens beslut och bestämmer sig för att leta ändå. Under dagen så biktar han sig, fyller på vatten och går på toaletten flera gånger för att få en chans att leta efter immuniteterna i smyg. Detta är något som bland annat Mark Bannon lägger märke till och väljer att ta konflikten med Pål.

Han konfronterar Pål och börjar med att säga att han inte borde få leta under dagen då han letade hela gårdagen efter de hemliga immuniteterna. Pål vågar inte möta Marks blick och kollar överallt förutom på honom. 

– Det är så jävla fucking selfish Pål, jag kräks på det, säger Mark.

Han fortsätter att skälla ut Pål och säger att han hoppas att någon med immunitetsförgörare använder den på honom på grund av hans beteende. Någon som hoppar in för att försvara honom är Zayera, som menar att tystnad inte betyder att man är med på någonting. Då hoppar Alma Skoog in i diskussionen och säger att ingen kan ha missat när de sa att de skulle leta imorgon istället. Alma tycker att det är en skyddsmekanism att man i efterhand vill skylla på att det inte var tydligt nog.

Zayera börjar säga att ett beslut gäller bara om alla tydligt sagt ja. Bullshit, säger Alma.

Foto: TV4

Det var flera som höll med Mark och det han sa till Pål. Mark känner att han lyckats träffa Pål med sina ord, då han inte kunde kolla honom i ögonen. Pelle Flood tyckte att det var ett osportsligt beteende att gå emot något som man hade kommit överens om.

– Pål är den enda personen som jag inte kommer att ha kontakt med efter Robinson, om jag inte får betalt såklart, säger Mark.

Efter konflikten går Pål och Mark iväg för att prata om det och Pål förklarade sitt perspektiv. Han förklarar att han är lite girig, glupsk och egoistisk men att han aldrig menar att det ska gå ut över någon annan. Mark svarar att han inte vill att Pål ska ändra på den han är, men att han kanske ska prioritera annorlunda i laget. Det resulterar i en ännu större konflikt mellan dem.

Foto: TV4

De hemliga immuniteterna är hittade

Pelle och Gustav Jacobson är ute och letar tillsammans efter de två hemliga immuniteterna och hittade en på samma plats som förra gången, i ett träd. Med tanke på att de hittade den förra immuniteten som de gav till Karin Nilsson så litar Pelle på Gustav helhjärtat, han är säker på att de kommer göra ett gemensamt beslut när det behövs.

– Jag hittade den hemliga immuniteten. Blixten slår ner två gånger på samma ställe, det är ju inte klokt ju, säger Gustav.

Alma var iväg och letade tillsammans med Maureen Asic och Olivia, tillslut bestämde de sig för att gå vidare medan Alma stannade kvar. Hon fortsatte att leta och sedan så såg hon den i ögonvrån, snabbt tog hon den och la den i fickan. Nu är de två immuniteterna hittade.

Foto: TV4

När alla har slutat leta så anländer ett brev, specifikt riktat till Pål då han vann tävlingen, nu ska han lämna bajsstranden och möta upp Anders för att fatta ett viktigt beslut – ska han ändra det förflutna eller inte?

Det visar sig att han har makten att ändra på Roobles öde. Antingen så låter Pål allt vara som det är och Rooble hamnar i Gränslandet, eller så byter han ut en deltagare för att Rooble ska få vara kvar i Robinson...

"Robinson" sänds söndag-torsdag klockan 21.00 och 19.30 på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL