Premiär Love Island Sverige 2023 – så var första avsnittet

Premiär Love Island Sverige 2023 – så var första avsnittet

Sofie Landgren
Uppdaterad 24 januari 2023 kl. 11:01 | Publicerad 23 januari 2023 kl. 20:01

Efterlängtade nypremiären börjar långsamt – trots vass Julia Franzén

Efter några års uppehåll är det nu dags för premiären av "Love Island Sverige" 2023 på TV4. Det här är dejtingprogrammet där deltagarna inte bara måste vinna en partners hjärta, utan även tittarnas. Säsongen ser ut att behöva tid för att engagera på riktigt.

Nu flyttar "Love Island Sverige" återigen in på TV4 och TV4 Play. I programmet får vi se när en grupp singlar flyttar in i en villa i Dominikanska republiken för sitt livs största kärleksäventyr. För första gången i Sverige är det dock inte deltagarna själva som bestämmer vilka de vill bilda par med, utan det är tittarna som sitter på makten. Något som avslöjas för deltagarna först efter att de själva har gjort sitt val. Programmet spelas in i realtid vilket gör att tittarna kommer kunna fortsätta påverka vad som händer inne i villan under de 49 avsnitt som kommer att sändas.

Premiär Love Island Sverige 2023 – så var första avsnittet
Julia Franzén. Foto: TV4 / C More.

Stark programledardebut för Julia Franzén i Love Island Sverige 2023

Den som kommer att leda oss igenom hela säsongen är ingen mindre än Julia Franzén, och det är inte första gången som vi ser henne i TV-rutan. Tidigare har nämligen Julia själv varit deltagare i bland annat Robinson 2020 och Bachelorette Sverige 2021. I en intervju med TV4 delade Julia med sig av vad som mest troligt kommer att bli hennes största utmaning som programledare.

– Pappa har alltid sagt att jag pratar för snabbt. Men jag ska ju bara vara mig själv i denna roll och det är ju egentligen ganska enkelt. Jag får jobba på att prata långsammare ibland bara.

Julias debut som programledare i det första avsnittet blir dock väldigt bra. Hon känns trygg och stabil i rollen och hon varvar allvar med glimten i ögat, så det bådar gott för Julia.

Premiär Love Island Sverige 2023 – så var första avsnittet
Foto: TV4.

9 singlar flyttar in

I det allra första avsnittet får vi se när deltagarna flyttar in i den nya villan i Karibien för att lära känna varandra och förhoppningsvis hitta någon som faller dem i smaken. Först att flytta in är tjejerna Frida Hartman (20 år, säljare, Stockholm), Beatrice Knapstedt (24 år, Account manager, Göteborg), Isabelle Oskarsson (21 år, arbetssökande, Gävle), Lisa Celander (27 år, hudterapeut, Göteborg/Palma) och Celine Axman (20 år, transportledare, Nacka). När tjejerna väl har träffat Julia och börjat lära känna varandra en gnutta är det dags för den första killen att göra entré i huset, och först ut blir Linus Mogren Viberg, 22 år, PT/Online coach, från Örebro.

Det första paret som bildas efter deltagarnas egna tycke är Linus och Frida. Näst på tur att flytta in är Ikenna "Ike" Abika, 28 år, yrkeschaufför/influencer, Angered, som bildar par med Isabelle. Näste man till rakning är Burak "Burre" Adas ( 27 år, Uddevalla) som till en början hamnar i par med Celine. Sist men inte minst så checkar den före detta Big Brother-deltagaren Adrian Podde, 32 år, projektsäljare, Sundbyberg, in i huset och bildar par med Beatrice, vilket gör att Lisa står utan partner. Paren står dock inte långvarigt innan deltagarna får veta att det i år är tittarna som sitter på makten och de får genast omgruppera sig.

Premiär Love Island Sverige 2023 – så var första avsnittet
Deltagare och programledare. Foto: TV4, C More.

Ny parfördelning i premiären av Love Island Sverige 2023

Efter att deltagarna delat in sig själva parvis så släpper Julia bomben om att valet inte ligger i deras händer den här gången, utan tittarna. Hon förklarar att tittarna hemma i Sverige redan har fått lära känna deltagarna och gått in i TV4 Play-appen och röstat i hur de tycker att deltagarna skall stå. Den nya parfördelningen landar i att Burak och Isabelle bildar par, Ikenna och Beatrice, Lius och Celine, sist men inte minst så bildar Adrian par med Lisa, vilket gör att Frida istället blir singel. 

Trög start på nya säsongen

Vidare i programmet så får vi se när deltagarna minglar runt för att lära känna varandra och för att försöka hitta en potentiell kärlek. Det finns saker och ting som är bra, framför allt Julia Franzén, men som i vanlig ordning är första avsnittet väldigt lugnt – och i perioder tråkigt. Däremot vet den trogna Love Island-tittaren vet sedan tidigare att det brukar ta lite tid innan det känns lönt att följa händelseförloppat. Det tenderar att dröja så länge som till efter första veckan innan deltagarna tenderar känner sig bekväma med kamerorna som övervakar dem dygnet runt, så inom en snar framtid kommer de att kunna öppna upp sig mer. Och redan i nästa avsnitt så får vi se när två nya deltagare flyttar in.

Du följer "Love Island Sverige" 2023  i TV4, Sjuan och på TV4 Play. Programmet sänder nytt avsnitt varje dag i 49 dagar.

Här kan du läsa mer om deltagarna:

 

NÄSTA ARTIKEL