Love Island Sverige: Ikenna Abika

Love Island Sverige 2023: Ikenna Abika

Moa  Andersson
Uppdaterad kl. 09:01 | Publicerad 23 januari 2023 kl. 08:01

Det här är Ikenna Abika

Passion, kärlek, dramatik och oväntade tvister. På måndag har "Love Island Sverige" 2023 premiär på TV4 och TV4 Play. Ikenna Abika är en av deltagarna som går in först i huset, men varför känner vi igen honom?

Efter några års uppehåll är dokusåpan Love Island Sverige tillbaka på TV4 och TV4 Play. I det populära dejtingprogrammet får vi följa med på ett lyxigt kärleksäventyr i Karibien där utsedda singlar försöker hitta sin stora kärlek. En resa fylld av passion, kärlek, dramatik och oväntade tvister väntar deltagarna att vinna sin partners hjärta är en fördel, men man får inte glömma att vinna publikens hjärtan också. För första gången i Sverige är det är nämligen tittarna som sitter på makten över vilka som bildar par. 

Varför känner vi igen Ikenna Abika?

Ikenna "Ike" Abika, 28, från Angered i Göteborg är en av deltagarna som först ska gå in i lyxvillan i tillsammans med sju andra dejtingsugna deltagare. Att vi känner igen honom är inte en slump, han deltog i den kanske mest omtalade säsongen av Paradise Hotel, 2021, som han också vann tillsammans med Moa Lindgren. Men på grund av anklagelser om sexuella övergrepp mot en av deltagarna valde produktionsbolaget att dra tillbaka säsongen. Detta gjorde att ingen fick se Ikennas och Moas väg till finalen. 

Jag ville verkligen att tittarna skulle se när jag blev till en riktig spelare, sade Ike i en intervju med Göteborgs-Posten.

Ytterligare en färdiginspelad säsong visades aldrig och konceptet gjordes om helt det blev istället Paradise med Tone Sekelius som programledare. För Ikes del har han även deltagit i SVT-programmet Första dejten och varit statist i en rad olika filmer.

Ikenna Ike Abika Love Island Deltagare
Ikenna Abika. Foto: TV4, C More.

Ikenna i Love Island: "Jag är inte här för att hitta bromance, jag är här för romance"

I sin introduktionsvideo till Love Island Sverige berättar Ike att han är en skön kille som gillar att "busa" och festa. Han har varit singel i nio år men har ännu inte funnit någon som matchar hans energi, det han söker i en partner är att hon ska lukta gott och vara snäll, men även ha fina ögon och ett fint leende. 

En bra raggningsreplik är att jag biter på mina läppar, säger något roligt och om hon börjar skratta börjar jag röra på henne lite, jag går till attack, säger Ike och skrattar. 

Ike hoppas att hitta en tjej i programmet som han kan ta med hem till Sverige och visa för sina föräldrar. Ike förklarar att han absolut inte är ett andrahandsval utan ett förstahandsval. Skulle han vara någons andrahandsval kommer han istället haffa hennes kompis för att göra henne sur. Han är inte där för bromance, han är där för romance. 

Om jag vinner en halv miljon hade jag investerat det i min lägenhet eller köpt en bil. Vänta, kan vi ta om det där! Om jag vinner en halv miljon kan jag dela det med tjejen, skrattar han. 

Ike avslutar med att säga att vi ska akta oss: "så fort jag kommer kyssa en brud kommer hon falla för mig".

Hur det går för Ike och om han får någon tjej på fall i "Love Island Sverige" ser vi på TV4 och TV4 Play som har premiär på måndag, den 23 januari. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL