NETFLIX

 

Nya Netflix filmer och serier – Ett gediget bibliotek

Världen har inte varit sig lik sedan Netflix dök upp i allas hem med sina serier & filmer. Streamingjätten erbjöd ett nytt sätt att uppleva nya filmer och serier på, och idag kan vi uppleva titlar genom alla våra digitala plattformer. De erbjuder till och med offline-läge, så att vi kan komma åt nedladdade filmer och serier när och var vi vill. Tjänsten är flitigast av dem alla på att producera originellt material. Tack vare det har vi fått se succéserier som ”House of Cards” och ”13 skäl varför”. Vi har även fått se riktigt bra filmer på Netflix, inte minst ”Annihilation”, med Natalie Portman i huvudrollen, och fyrfaldigt Oscarsnominerade ”Mudbound”.

POPULÄRT:

Ovanför kan du se vilka filmer på Netflix och Netflix serier som är mest populära på Netflix just nu. Som du ser rör det sig både om nya filmer och serier, men också en del favoriter. Utöver egenproducerade Netflix filmer och Netflix serier har de köpt in ett minst sagt gediget utbud med titlar, som de veckovis uppdaterar. Filmbiblioteket består av mängder av titlar; extra populära är både nya mastodontfilmer, som ”Det” och ”Wonder Woman”och moderna klassiker i slag av ”Hot Fuzz” och ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind”.

NYHETER:

Det finns en hel del nya Netflix filmer och Netflix serier att ta del av. Faktum är att när det kommer till streaming, har Netflix det allra största utbudet. Deras utbud är till och med så stort att det ibland kan vara svårt att veta vilka filmer och serier som är värda att se.

REKOMMENDERAT:

Ovan ser du några av de filmer och serier på Netflix som vi rekommenderar. Nya titlar tillkommer hela tiden och vi uppdaterar listan så ofta vi kan. För fler uppdateringar spana in våra recensioner och följ oss på Facebook.

Många nya Netflix serier

Netflix seriebibliotek är förtjusande med både klassiska och nya titlar. Bland de äldre hittar vi publikfavoriter som ”Homeland”, förortskaramellen ”Modern Family” och Birmingham-gangster-sagan ”Peaky Blinders” där världens kanske mest spännande rockartist Nick Cave står för temamusiken.

Bland nya Netflix serier tillhör Vita Huset-rökaren ”Designated Survivor”,

Netflix har en svettig konkurrens av HBO, som i många år har producerat marknadens bästa serier. Längre fram kan vi förvänta oss att även uppåtstigande Amazon kommer att ta upp kampen med dem om att vara den bästa streamingplattformen. Men för tillfället kan vi sammanfattningsvis peka ut Netflix som den mest framträdande plattformen idag.

Våra Netflixtips 2019

Netflix imponerade under 2018 med att spotta ut otroligt mycket material. Nu har de full rullning på maskineriet och planerar att toppa fjolårets succé ännu en gång. Under 2019 kan vi med andra ord förvänta oss ett enorm tillskott i deras redan gigantiska katalog av originalserier och originalfilmer.

Nedan följer några tips på de titlar vi redan nu vill tipsa om:

POLAR (Netflixfilm):

I Polar spelar Mads Mikkelsen en hitman som levererar en hel del blytunga kogmackor och välriktade sparkar. Filmen baseras på Victor Santos grafiska roman med samma namn. Läs vår intervju med Mads Mikkelsen för mer information om vad den danske stjärnan tycker om filmen.

SOLO (Netflixfilm):

Det finns många filmer på Netflix men det är inte många som har en lika enkel och nervkittlande premiss om överlevnad. I Solo fastnar en surfare i en klippa och måste göra allt i sin makt för att överleva under några extremt kritiska dygn i den stekande solen.

IO (Netflixfilm):

IO är något så smarrigt som en bra science fiction-rulle. Precis som det brukar vara när det kommer till science fiction finns här en kommentar till vår egen samtid. I denna dystopi har människan förstört jordklotet och gjort det obeboeligt. De flesta har lämnat planeten för att istället bo på rymdstationen IO, som kretsar utanför en av Jupiters månar. Men det finns några som har stannat. Exempelvis forskaren Sam, som planerar att fullfölja sin pappas forskning och hitta ett sätt att rädda mänskligheten.

CLOSE (Netflixfilm)

Det händer inte ofta, men då och då ser vi en svensk stjärna i Netflix stora utbud. Denna gången är det Noomi Rapace som står för vår stjärnglans. Här spelar hon en livvakt som ska skydda en ung och rik arvtagerska när hon åker utomlands för att ta över sin pappas företag. Det bjuds på en hel del action och spänning!

SEX EDUCATION (Netflixserie):

Sex Education är en vågad och rolig serie om en sexvetare, som inser att det finns pengar att tjäna på att erbjuda sina tjänster i en skola fylld till bredden av ungdomar som inte tänker på något annat än just sex. Här ser vi skådespelare som Gillian Anderson, Asa Butterfield och ingen mindre än Mikael Persbrandt. En hel del skratt utlovas!

Se Netflix offline

En annan fördel med Netflix är att de låter sina användare ladda hem filmer så väl som serier direkt till plattan eller mobilen. Använder man deras app kan man med andra ord ladda hem material och sedan se det under exempelvis en buss, tåg eller flygresa. Perfekt om man ska åka utomlands men är sugen på att ha lite film och serier att se under resans gång. När du vill. Var du vill. Klockrent med andra ord.

Sedan ska också Netflix ha beröm för sin fantastiska streamingkvalitet. Som det ser ut i dagsläget är de helt klart bäst på den fronten. Deras algoritmer och kompressorer är finslipade till hundra. Filmerna och serierna väger inte mycket, men likväl har de bäst bildkvalitet. Även ljudkvaliteten är bra, trots att den inte riktigt kommer upp till samma nivå som Blu-ray eller DVD.

4 Trackbacks & Pingbacks

Comments are closed.