NETFLIX

Nya Netflix filmer och serier – Ett gediget bibliotek

Världen har inte varit sig lik sedan Netflix dök upp i allas hem med sina serier & filmer. Streamingjätten erbjöd ett nytt sätt att uppleva nya filmer och serier på, och idag kan vi uppleva titlar genom alla våra digitala plattformer. De erbjuder till och med offline-läge, så att vi kan komma åt nedladdade filmer och serier när och var vi vill. Tjänsten är flitigast av dem alla på att producera originellt material. Tack vare det har vi fått se succéserier som ”House of Cards” och ”13 skäl varför”. Vi har även fått se riktigt bra filmer på Netflix, inte minst ”Annihilation”, med Natalie Portman i huvudrollen, och fyrfaldigt Oscarsnominerade ”Mudbound”.

Innehållsförteckning Netflix filmer och serier

Skräckserier på Netflix
Netflix 2018
Nytt på Netflix i Februari
Bäst på Netflix 2018
90 nya filmer Netflix 2019

Populära filmer och serier på Netflix

Ovanför kan du se vilka filmer på Netflix och Netflix serier som är mest populära på Netflix just nu. Som du ser rör det sig både om nya filmer och serier, men också en del favoriter. Utöver egenproducerade Netflix filmer och Netflix serier har de köpt in ett minst sagt gediget utbud med populära filmer och serier, som de veckovis uppdaterar.

Netflix Originalfilmer och serier

Under 2018 spenderade Netflix runt 13 miljarder dollar på originalinnehåll. Resultatet blev en enorm mängd filmer och serier. En del grejer var lysande, andra mindre bra. Bland produktionerna såg vi exempelvis Roma, som fick ta emot Oscarn för bästa regi, bästa foto och Bästa icke-engelskspråkiga film på Oscarsgalan 2019. En annan film som gjorde stort avtryck var Bröderna Coens The Ballad of Buster Scruggs, som Oscarsnominerades för Bästa sång skriven för en film, Bästa kostym och Bästa originalmanus. Det gjordes också flera lysande dokumentärer. Trenden ser ut att toppas i år. Bara under 2019 planerar de att släppa 90 originalfilmer vilket alltså är 7-8 filmer i månaden!

Många nya Netflix serier och filmer

Cameron Britton och Mary J. Blige i "The Umbrella Academy".
Cameron Britton och Mary J. Blige i ”The Umbrella Academy”. Foto: Netflix

Netflix seriebibliotek är förtjusande med både klassiska och nya titlar. Bland de äldre hittar vi publikfavoriter som ”Homeland”, förortskaramellen ”Modern Family” och Birmingham-gangster-sagan ”Peaky Blinders” där världens kanske mest spännande rockartist Nick Cave står för temamusiken.

Bland nya Netflix serier tillhör Vita Huset-rökaren Designated Survivor, The Umbrella Academy, Sex Education och den Sydkoreanska Zombiserien Kingdom.

Netflix har en svettig konkurrens av HBO, som i många år har producerat marknadens bästa serier. Längre fram kan vi förvänta oss att även uppåtstigande Amazon kommer att ta upp kampen med dem om att vara den bästa streamingplattformen. Men för tillfället kan vi sammanfattningsvis peka ut Netflix som den mest framträdande plattformen idag när det kommer till att producera nya filmer och serier.

Våra Netflixtips 2019

Netflix imponerade under 2018 med att spotta ut otroligt mycket material. Nu har de full rullning på maskineriet och planerar att toppa fjolårets succé ännu en gång. Under 2019 kan vi med andra ord förvänta oss ett enorm tillskott i deras redan gigantiska katalog av originalserier och originalfilmer.

Nedan följer några tips på nya Netflix serier och filmer från 2019 som vi gärna vill tipsa om.

Tips på nya Netflix filmer:

Polar:

I Polar spelar Mads Mikkelsen en hitman som levererar en hel del blytunga kogmackor och välriktade sparkar. Filmen baseras på Victor Santos grafiska roman med samma namn.

Paddleton:

Michael (Mark Duplass) ska dö. Hans sjukdom är obotlig och istället för att dra ut på processen ges han möjligheten till en medicinsk överdos. Innan det vill han dock bara umgås med sin bästa kompis Andy (Ray Romano). De båda medelåldersherrarna vill strosa runt på fritiden i sina knäshorts, spela paddleton och kolla Kung Fu-filmer samtidigt som de lägger pussel. Förutom detta åker de på en biltur för att hämta ut Michaels medicin. Hur detta på något sätt nästan blir nittio minuter kan på pappret framstå som märkligt.

Solo:

Surfaren Álvaro Vizcaíno (Alain Hernández)bor på ön Fuerteventura i Kanarieöarna i Spanien. Han genomgår en personlig kris i sitt liv som han inte vet hur han ska hantera. Tröst och vägledning finner han bland vågorna, dit han en dag söker sig på egen hand. Men plötsligt tappar han fotfäste och glider längs sanddynorna mot klippbranten. Därifrån måste han kämpa för sitt liv under några extremt kritiska dygn i den stekande solen.

Velvet Buzzsaw:

Nightcrawler-duon Jake Gyllenhaal och regissören Dan Gilroy är tillbaka. Denna gång heter filmen Velvet Buzzsaw och kunde inte skilja sig mer från Nightcrawler. Gyllenhaal spelar här den introextravaganta, halvsnofsiga konstkritikern Morf Vandewalt (säg det snabbt sju gånger), som via en serie händelser kommer över en bortgången konstnärs målningar. Dessa målningar visar sig dock inte ha särskilt goda intentioner och innan du kan säga Vincent van Gogh är kalabaliken i gång.

Nya Netflix-serier att tipsa om:

Asa Butterfield och Gillian Anderson i Sex Education.
Asa Butterfield och Gillian Anderson i Sex Education. Foto: Netflix.

SEX EDUCATION:

Sex Education är en vågad och rolig serie om en sexvetare, som inser att det finns pengar att tjäna på att erbjuda sina tjänster i en skola fylld till bredden av ungdomar som inte tänker på något annat än just sex. Här ser vi skådespelare som Gillian Anderson, Asa Butterfield och ingen mindre än Mikael Persbrandt. En hel del skratt utlovas!

DIRTY JOHN:

John Meehan (Eric Bana) är inledningsvis en riktig gentleman, som till och med erbjuder sig att möta upp och promenera tillsammans med Debra (Connie Britton) mot deras första dejt tillsammans. I hennes ögon gör han alltid allt rätt, eller har en logisk förklaring till varför något ibland kan verka oroväckande fel.

THE UMBRELLA ACADEMY :

Det finns mängder av tv-serier och filmer om ”superhjältar”, alltså personer med speciella förmågor som används för att göra gott… och till och med rädda mänskligheten om det behövs. ”The Umbrella Academy” är den senaste i raden, men står verkligen ut i mängden med sin nyskapande och annorlunda superhjälte-vison.

CARMEN SANDIEGO:

Som förälder tvingas du ofta spendera en hel del tid framför barnens favorit-”sagor”, vissa avsevärt bättre än andra. Under de första åren hinner man kanske med ett par tusen tittar på ”Babblarna”-sångerna, för att sedan växla upp till ”Paw Patrol” och (nya) ”Nicke Nyfiken”. Titlarna i sig är inte det viktiga här, utan upplevelsen för dig som sitter bredvid barnet och tittar.

Carmen Sandiego är din räddning när det kommer till ”sagor” av det mer utbildande slaget. Storyn är nämligen tillräckligt intressant för att avnjutas även av oss vuxna. Samtidigt som vi (barnen) får viss utbildande Dora utforskaren-information pumpade till oss i varje avsnitt.

BLACK EARTH RISING:

John Goodman och Michaela Coel i "Black Earth Rising"
John Goodman och Michaela Coel i ”Black Earth Rising”. Foto: Netflix

2014 skrev, producerade och regisserade Hugo Blick den fantastiska miniserien ”The Honourable Woman”, med Maggie Gyllenhaal i huvudrollen. Nu är han tillbaka med nästa oerhört gripande och ambitiösa miniserie ”Black Earth Rising”, som ännu en gång helt består av hans egen vision då han suttit på produktionens alla stolar.

I Black Earth Risings upplever Kate Ashbys en rad invecklade och oväntat sammanflätade händelser, som hade sin början när hon fortfarande var en bebis i Rwanda under tiden för folkmordet där. Hon räddades och adopterades av en brittisk åklagare, Eve Ashby, som uppfostrade och lät henne växa upp hemma i Storbritannien. I vuxen ålder är Kate själv en åklagare och arbetar på samma företag som sin mamma, med Michael Ennis (John Goodman) som deras gemensamma chef.

Se Netflix offline

En annan fördel med Netflix är att de låter sina användare ladda hem filmer så väl som serier direkt till plattan eller mobilen. Använder man deras app kan man med andra ord ladda hem material och sedan se det under exempelvis en buss, tåg eller flygresa. Perfekt om man ska åka utomlands men är sugen på att ha lite film och serier att se under resans gång. När du vill. Var du vill. Klockrent med andra ord.

Sedan ska också Netflix ha beröm för sin fantastiska streamingkvalitet. Som det ser ut i dagsläget är de helt klart bäst på den fronten. Deras algoritmer och kompressorer är finslipade till hundra. Filmerna och serierna väger inte mycket, men likväl har de bäst bildkvalitet. Även ljudkvaliteten är bra, trots att den inte riktigt kommer upp till samma nivå som Blu-ray eller DVD.

4 Trackbacks & Pingbacks

Comments are closed.