Stranger Things

GUIDE: Netflix Games – Pris, spel, enheter, så funkar det!

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 09 augusti 2022 kl. 14:08 | Publicerad 03 november 2021 kl. 09:11

Allt du behöver veta om Netflix Games

Netflix spelsatsning Netflix Games är en global satsning som gör det möjligt för Netflixanvändare att utforska en helt ny dimension av streamingjättens utbud. I den här artikeln guidar Filmtopp dig igenom din nya Netflix-upplevelse!

Netflix Games
Foto: Netflix.

Med 214 miljoner abonnenter och en närvaro i 190 olika länder och territorier är Netflix världens största streamingaktör. Trots hårdnad konkurrens från bjässar som Disney+, HBO Max och Amazon Prime Video finns det inga som helst planer på att tappa marknadsandelar. För att vidhålla sin plats som herren på täppan lanseras Netflix Games.

När släpps Netflix Games?

Under natten till den 3 november svensk tid signalerade Netflix-chefen Mike Verdu i ett pressmeddelande att Netflix Games nu blir tillgängligt över hela världen.

I meddelandet framkommer det bland annat att Netflix mål är att "bygga ett spelbibliotek som erbjuder något för alla, oavsett om du är sugen på ett enkelt spel du kan slappna av med eller en medryckande upplevelse som låter dig dyka djupare ner i dina favoritberättelser."

Han skriver också att streamingjätten "älskar spel, vare sig det handlar om fysiska spel (Floor Is Lava), psykologiska spel (The Circle) eller Squid Game" och att de "älskar att underhålla" sina medlemmar.

På vilka enheter finns Netflix Games?

Android

Satsningen är fortfarande i ett tidigt skede, men under den 3 november kommer Netflix Games att bli tillgänglig på alla Android-enheter världen över. Vad exakt det innebär är fortfarande oklart, men sett till deras promotionbilder vet vi med säkerhet att telefoner och plattor är inkluderade. Om det kommer att gälla Android-datorer och smart-TV återstår att se. Om inte, är det bara en tidsfråga.

Kommer även till iPhone

Givetvis tänker inte Netflix utesluta sina iPhone-användare, men i dagsläget finns Netflix Games bara på olika Android-enheter. Beslutet är sannolikt fattat sett till den globala efterfrågan då Android fortfarande kontrollerar 73 procent av den globala telefonmarknaden.

När Netflix Games kommer till iPhone är i dagsläget inte känt. Gissningsvis dröjer det inte allt för länge.

Kostar Netflix Games någonting?

Vi börjar med den goda nyheten, Netflix Games kostar ingenting extra utöver den månatliga abonnemangsform du redan har! Att utbudet nu utökas med en spelsatsning är också en av förklaringarna till varför Netflix höjer priset i Sverige i samma veva som HBO Max lanseras med sänkt månadskostnad.

Med andra ord kan alla svenska abonnenter ta del av Netflix Games utan att behöva göra några extra köp i appen eller liknande. Detta är istället en helt ny dimension i det befintliga utbudet.

Alla spel på Netflix Games

Stranger Things
Foto: Netflix.

Vad som gör Netflix spelsatsning extra intressant är att den kommer att ge en fördjupad upplevelse för många som är fans till Netflix originalproduktioner. Bland spelen som blir tillgängliga i ett första skede hittar vi exempelvis två stycken Stranger Things-spel och ett basketspel, som appellerar till deras animerade serie Hoops.

Spel som finns tillgängliga nu:

  • Stranger Things: 1984
  • Stranger Things 3: The Game
  • Shooting Hoops
  • Card Blast
  • Teeter Up

Kommande spel till Netflix Games

Hur många spel Netflix planerar att släppa vet vi ännu inte, men däremot är det klart att de nu utvecklar ett Squid Game-spel, som med största sannolikhet kommer att släppas snarast. Netflix är inte den som missar en hajp och sett till att Squid Game är deras största succé genom tiderna, är ett tillhörande spel bara en tidsfråga.

Så fungerar Netflix Games

Squid Game
Är du redo att ge dig in i Netflix Games? Foto: Netflix.

I skrivande stund behöver alla användare gå in i Google Play och ladda ner spelen manuellt för att kunna komma åt dem. För att exempelvis spela Stranger Things 3: The Game gäller det alltså att söka på spelet i Google Play och ladda hem det och sedan börja spela.

Senare när alla enheter är uppdaterade och spellanseringen är färdig, kommer det istället gå att ladda hem spelen direkt i appen.

1.Ditt Netflix-medlemskap ger dig åtkomst till samtliga spel

Allt du behöver är ett Netflix-abonnemang. Ingen reklam, inga ytterligare avgifter och inga köp i apparna.

2. Android-kompatibel

Netflix mobilspel är för närvarande tillgängliga på Android-enheter. När du loggar in på din Netflix-profil (oavsett platta eller telefon) kommer du att se en separat spelrad och spelflik, varifrån man kan ladda ner valfritt spel.

3. Spelare från hela världen är välkomna

Netflix Games finns tillgängliga på många av de språk som Netflix stöder och kommer att anpassa sig automatiskt efter inställningarna i din Netflix-profil. Om ditt språk inte är tillgängligt än kommer spelet att visas på engelska.

4. Omfattar alla profiler på ditt konto

Medlemmar kommer att kunna använda samma konto för att spela spel på flera mobila enheter. Om antalet enheter skulle överskrida maxgränsen kan du vid behov logga ut på enheter som inte används eller inaktivera dem på Netflix.com för att frigöra utrymme.

5. Endast för vuxna

Netflix värnar om barnens säkerhet. Därför kommer dessa spel inte att finnas tillgängliga på barnprofiler. Om du har konfigurerat en PIN-kod för att förhindra att barn kommer åt vuxenprofiler kommer samma PIN-kod att krävas för att logga in på Netflix och spela spel.

6. Ingen anslutning? Inga problem!

Vissa mobilspel kan kräva en internetanslutning, men många kan spelas offline. Så dålig uppkoppling är inga problem, och längre resor blev genast lite bättre.

7. Vi vänder oss till alla sorters spelare

Precis som Netflix serier, filmer och specialevenemang har något för alla är ett av Netflix mål att designa spel som passar oavsett nivå eller spelartyp.
Och det här är bara början. Enligt Netflix kommer de att fortsätta förbättra sina mobila spelupplevelse och utöka sitt underhållningsutbud under de kommande månaderna.

Vi håller dig uppdaterade om alla nyheter som sker på Netflix Games. Spana också in vår artikel med 11 Netflix-inställningar alla borde känna till!

NÄSTA ARTIKEL