Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
192303 (1)

Senaste nytt om streaming

Flera fantastiska streamingtjänster

De senaste åren har giganterna Netflix och HBO fått se sig allt mer konkurrerade av andra streamingtjänster – Amazon, Viaplay och C More har alla en allt större plats i Film-och TV-Sverige. Den största kampen tjänsterna emellan handlar förmodligen om vem av dem som har bäst exklusivt material.

Netflix

Streamingjättens egenproducerade material erbjuder en stor bredd, men skräck och thriller verkar vara två genrer de sliter lite extra med att producera. Deras verk har höga toppar och djupa dalar, men gillar du att streama film hittar du ingen annan tjänst är så flitig som Netflix. Detsamma gäller med att trycka ut nya serier. Nuförtiden kan vi se att det är många berättelser som går förlorade, som inte tar sig till den vita duken eftersom de kanske kostar mer att producera än vad de kommer att dra in i biointäkter. Exempelvis hade vi nog inte sett ljuset av filmatiseringen på Stephen Kings Gerald’s Game, eller Cargo ifall det inte vore för Netflix. Slutligen har Netflix det tjusigaste gränssnittet, som direkt för tankarna till biografen.

HBO

HBO har genom åren producerat högkvalitativ TV, och det är väl ännu ingen av de ”yngre” tjänsterna som är i närheten av dem. All ära till House of Cards och Stranger Things, men vad kan egentligen konkurrera med Game of Thrones, The Wire, The Sopranos, O.Z. och Six Feet Under? På senare tid har HBO däremot fått se sig springa bakom Netflix vad gäller att producera mycket eget material. De lyckas inte riktigt hålla uppe samma takt och sedan deras försök att producera mycket har kvaliteten tagit stryk. Vi har sett en del ambitiösa men halvbra serier på senare tid, som Vinyl och Divorce. I slutet av dagen kan vi fortfarande skilja HBO från Netflix genom att de producerar högre kvalitet, med lägre kvantitet.

Viaplay

Viaplay är det givna kortet för den som älskar fotboll. De har i Sverige blivit den ledande aktören inom sändningen av de största europeiska ligorna, förutom tyska Bundesliga. Viaplay har – precis som C More – hämtat upp täckningen på filmer, serier och originella titlar.

Viaplay har börjat producera en hel del originalinnehåll, där vi bland annat hittar serier som Advokaten, Alex och Swedish Dicks med Peter Stormare, Johan Glans och Keanu Reeves i rollerna. Vad gäller internationella titlar kan du hitta en hel del kul, som småstadsthrillern Wayward Pines och den nya upplagan av Prison Break.

>När det kommer till Viaplays filmutbud är de högst måna om att leverera blockbusters, något som utmärker tjänsten. Överlag hittar du många fartfyllda och pompösa titlar. Precis som C More har Viaplay en tydlig och stark kategori med produktioner för barnen.

Amazon Prime

Amazon har kommit som en riktig smäll och tagit upp kampen med de andra streamingjättarna. Ifall du vill hålla dig vid liv och ge publiken en USP behöver du producera eget material, så enkelt är det. Detta har Amazon gjort med bland annat Britannia, Goliath och The Tick. Men vi väntar fortfarande på att de ska ge oss ett riktigt dragplåster, sitt House of Cards eller Narcos. Det skall däremot sägas att Amazon har lovande projekt på gång, inte minst A Very English Scandal, med Hugh Grant i huvudrollen, och Jack Ryan där John Krasinski spelar rollen vi nyligen sett Tom Cruise göra.