Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Edge of Tomorrow

Bra actionfilmer på Netflix!

  • Netflix
Sofia Olovsson | Lista
09 maj 2021
Sofia Olovsson | Lista
09 maj 2021

Gillar du action och spänning är den här artikeln för dig.

Netflix är ett av de stora streamingbolagen med sitt breda utbud av filmer och serier. Filmtopp har utforskat tjänstens urval av actionfilmer och i den här artikeln tipsar vi om några riktigt bra actionfilmer som du hittar på just Netflix.

Action är en populär filmgenre som en hel del fullkomligt älskar. Tillhör du någon av dem, så är det här artikeln för dig.

Filmtopps Sofia Olovsson och Milla Lindblom har båda finkammat Netflix utbud av actionfilmer och vaskat fram några potentiella guldkorn till den som är sugen på något fartfyllt.

Sofias utvalda actionfilmer på Netflix:

Fury (2014)

Fury
Foto: Columbia Pictures

I rollerna: Brad Pitt, Shia LeBeouf, Logan Lerman m.fl.

Handling: Fury, som tillhör bra actionfilmer på Netflix, är en krigsberättelse som utspelar sig under andra världskriget, där vi får följa ett gäng soldater som får ett dödligt uppdrag. De måste ta sig förbi motståndarna i ett heroiskt försökt att förstöra för nazisterna. 

Den siste samurajen (2003)

Den siste samurajen
Foto: Netflix

I rollerna: Tom Cruise, Ken Watanabe, Bill Connolly m.fl.

Handling: Den siste samurajen utspelar sig under 1870-talet efter det amerikanska inbördeskriget ägt rum. Krigsveteranen Nathan får i uppdrag att förstöra den samurajkultur som de styrande i Japan anser vara ett hot. Nathan blir istället en del av samurajerna. En av många bra actionfilmer på Netflix.

Anna (2019)

Anna
Foto: Netflix

I rollerna: Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans m.fl.

Handling: Anna handlar om karaktären med samma namn som gjort sig känd inom modellvärlden. Men det ingen vet är att Anna bär på en hemlighet, nämligen att hon är en av världens farligaste lönnmördare som besitter stora kunskaper och styrka. 

World War Z (2013)

World War Z
Bland bra actionfilmer på Netflix hittar vi zombieslakt med Brad Pitt. Foto: Netflix

I rollerna: Brad Pitt, Mireille Eno, Daniella Kertesz m.fl.

Handling: Den före detta FN-anställda Garry Lane tvingas ut på ett uppdrag efter att världens befolkning blir smittade av ett märkligt virus som förvandlar dem till zombies. En resa runt land och rike tvingar Garry till en rad heroiska uppoffringar för att rädda befolkningen.

San Andreas (2015)

San Andreas
Foto: Warner Bros.

I rollerna: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario m.fl.

Handling: En kraftig jordbävning drabbar Kalifornien, och helikopterföraren Ray Gaines ger sig ut på ett farligt uppdrag genom den drabbade staten, tillsammans med sin exfru, för att försöka hitta deras dotter. 

U-571 (2000)

U571
Foto: Netflix

I rollerna: Matthew McConaughey, Bill Paxton, Jon Bon Jovi m.fl.

Handling: U-571 utspelar sig under andra världskriget där en amerikansk ubåt försöker nå fram till en av de tyska ubåtarna, men deras avancerade system gör det nästintill omöjligt. Men när den tyska ubåten går sönder tar amerikanerna sin chans att ta sig dit innan det är för sent. 

Extraction (2020)

Extraction
Foto: Netflix

I rollerna: Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal m.fl.

Handling: Extraction handlar om en pojke som blir kidnappad av en drogkartell, och den orädda Tyler Rake får i uppdrag att ge sig ut på sitt farligaste äventyr någonsin där han måste riskera sitt liv för att hitta pojken. 

V för Vendetta (2005)

V for Vendetta
Foto: Warner Bros.

I rollerna: Hug Weaving, Natalie Portman, Rupert Graves m.fl.

Handling: V för Vendetta utspelar sig i en framtida värld där vi får följa Every Hammond som kommer in kontakt med den mystiske V, och de försöker tillsammans rädda England och dess befolkningen från det fascistiska styre där frihet och rättvisa inte längre existerar. 

The Matrix (1999)

The Matrix
Foto: Warner Bros.

I rollerna: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss m.fl.

Handling: Matrix handlar om dataspecialisten Neo som en dag blir indragen i en helt annan värld och kommer i kontakt med Morpheus som redogör för honom att världen han lever i är inte den verkliga världen. Nu måste de slåss för att stoppa den mänskliga illusionen. En av bra actionfilmer på Netflix om inte den allra bästa!

Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow
Foto: Netflix

I rollerna: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton m.fl.

Handling: Edge of Tomorrow handlar om William Cage som får ett dödligt uppdrag att försöka stoppa alien-invasionen som hotar jordens befolkning. Problemet är att Cage har fastnat i en tidsloop där samma dag börjar om på nytt, varje gång han dör. 

VIDARE LÄSNING: Nytt på Netflix i maj 2021.

Millas utvalda actionfilmer på Netflix:

The Night Comes for Us (2018)

The Night Comes for Us
Foto: Netflix

I rollerna: Joe Taslim,Iko Uwais,Asha Kenyeri Bermudez

Handling: Triadens skickligaste lönnmördare skonar en liten flickas liv under en massaker och därför blir han plötsligt en måltavla för organisationens mordlystna torpeder.

Outlaw King (2018)

Outlaw King
Foto: Netflix

I rollerna: Chris Pine, Florence Pugh m.fl. 

Handling: Robert I av Skottland tar över tronen i sitt hemland och leder sedan ett våldsamt uppror för att kunna återerövra Skottlands självständighet från engelsmännen. Baserad på verkliga händelser, men kategoriseras även som action.

Blade of the Immortal (2017)

Blade of the Immortal
Blade of the Immortal är ett hett tips bland bra actionfilmer på Netflix. Foto: Netflix

I rollerna: Takuya Kimura,Hana Sugisaki,Sota Fukushi

Handling: Manji, som har en förbannelse över honom som gör honom odödlig, är en talangfull svärdskämpe. Han går med på att bli en ung flickas livvakt och svär på att ge igen mot personerna som mördade henes familj.

Triple Frontier (2019)

Triple Frontier
Foto: Netflix

I rollerna: Ben Affleck, Charlie Hunnam m.fl.

Handling: I den här filmen prövas lojaliteter när fem före detta elitsoldater återförenas för att stjäla en förmögenhet från en knarkkung. Kuppen får en rad oavsiktliga konsekvenser.

Spenser Confidential (2020)

Spenser Confidential
Foto: Netflix

I rollerna: Mark Wahlberg, Winston Duke, Alan Arkin m.fl. 

Handling: Spenser, en före detta polis och fängelsekund, slår sig ihop med boxaren Hawk för att kunna avslöja en omfattande komplott som verkar vara kopplad till mordet på två poliser i Boston.

6 Underground (2019)

6 Underground
Foto: Netflix

I rollerna: Ryan Reynolds, Corey Hawkins m.fl.

Handling: En teknikmiljardär rekryterar en internationell grupp till ett farligt och blodigt uppdrag nämligen att krossa en brutal diktator. Detta efter att miljardären fejkade sin egen död.

Polar (2019)

Polar
Foto: Netflix

I rollerna: Mads Mikkelsen, Vanessa Hudgens m.fl. 

Handling: En lönnmördare ska gå i pension när hans girige chef skickar ett gäng unga och hänsynslösa mördare för att tysta honom.

Extraction (2020)

Extraction
Foto: Netflix

"Extraction" återfinns alltså även bland Millas utvalda actiondängor på Netflix, och får också avrunda den här artikeln. Förhoppningsvis finns det några förslag på listan som actionälskaren inte har hunnit beta av ännu.

VIDARE LÄSNING: Tips på bra actionfilmer