Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bra actionfilmer på Netflix!

Bra actionfilmer på Netflix!

  • Netflix
Sofia Olovsson | Lista
09 maj 2021
Sofia Olovsson | Lista
09 maj 2021

Gillar du action och spänning är den här artikeln för dig.

Netflix är ett av de stora streamingbolagen med sitt breda utbud av filmer och serier. Filmtopp har utforskat tjänstens urval av actionfilmer och i den här artikeln tipsar vi om några riktigt bra actionfilmer på Netflix.

Tillhör du de som letar efter bra actionfilmer på Netflix, så är det här artikeln för dig. Här hittar du tips på nya actionfilmer på Netflix, men även en och annan favorit från de senaste åren.

Tips på några av de bästa actionfilmerna på Netflix:

The Gray Man (2022)

The Gray Man – bra actionfilmer på Netflix
Foto: Netflix.

I rollerna: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Billy Bob Thornton m.fl.

Handling: När en hemlig CIA-agent upptäcker mörka byråhemligheter blir han jagad över hela världen av en sociopatisk, före detta agent som satt ett pris på hans huvud.

The Gray Man är en av de bästa actionfilmerna på Netflix av flera anledningar. De duktiga skådespelarna är en av dem, den påkostade produktionen en annan. Det här är en av Netflix största filmsatsningar någonsin och vi kommer att få se mer av universumet framöver.

The Man From Toronto (2022)

The Man from Toronto – en av många bra actionfilmer på Netflix
Foto: Netflix.

I rollerna: Kevin Hart, Woody Harrelson, Kaley Cuoco, m.fl.

Handling: En förväxling tvingar en hopplös entreprenör att samarbeta med en ökänd yrkesmördare som kallas Mannen från Toronto för att rädda sitt eget skinn.

Det här är en av många bra actionfilmer på Netflix inom kategorin för actionkomedier.

The Adam Project (2022)

The Adam Project är en av bra actionfilmer på Netflix.
"The Adam Project" är en av bra actionfilmer på Netflix.

I rollerna: Ryan Reynolds, Zoe Saldana, Mark Ruffalo, Jennifer Garner m.fl.

Handling: I en av vårens bästa actionfilmer på Netflix följer vi en tidsresande stridspilot vid namn Adam Reed som råkar kraschlanda år 2022. Tillsammans med sitt 12-åriga jag börjar han arbeta för att rädda framtiden. The Adam Project frontas av Ryan Reynolds som blivit en av Hollywoods klarast lysande stjärnor. Äventyrsaction för den som söker något  fartfyllt, relativt lättsamt och underhållande. 

Against the Ice (2022)

Against the Ice (2022)
Foto: Netflix

I rollerna: Nikolaj Coster-Waldau, Joe Cole m.fl.

Handling: Det kanske är något missvisande att kalla Against the Ice för en actionfilm, den bjuder snarare på krypande spänning. Hur som helst vill vi uppmärksamma denna tunga äventyrsfilm som utspelar på Grönland där två män kämpar för att överleva expedition i jakt på en försvunnen karta.

Svart krabba (2022)

Svart krabba – bra actionfilm på Netflix
Foto: Netflix.

I rollerna: Noomi Rapace, Jakob Oftebro, Dar Salim, Erik Enge, Aliette Opheim m.fl.

Handling: I en postapokalyptisk värld som har förfallit till följd av klimatförändringar och krig, skickas  sex soldater på ett farligt uppdrag över det frusna havet för att transportera ett paket som kan få kriget att upphöra. Utrustade med skridskor och omedvetna om vad de bär på eller vem de kan lita på, utmanar uppdraget deras tilltro till varandra och tvingar dem att ställa frågan vad de är villiga att offra för sin egen överlevnad.

Svart krabba är något så ovanligt som en svensk, bra actionfilm på Netflix.

Red Notice (2021)

Red Notice – en av de bästa actionfilmerna på Netflix
Foto: Netflix.

I rollerna: Ryan Reynolds, Gal Gadot, Dwayne Johnson, Ritu Arya m.fl.

Handling: En agent tvingas samarbeta med en av världens bästa konsttjuvar för att fånga en annan brottsling – som alltid ligger steget före. Att samarbeta visar sig vara lättare sagt än gjort, inte minst med tanke på att nya svek väntar runt varje hörn.

Gunpowder Milkshake (2021)

Gunpowder Milkshake – bra actionfilmer på Netflix
Gunpowder Milkshake – en av många bra actionfilmer på Netflix. Foto: Netflix.

I rollerna: Karen Gillan, Lena Headey, Carla Gugino, Michelle Yeoh m.fl.

Handling: I sitt turbulenta liv som lönnmördare tvingades Scarlet (Headey) överge sin dotter Sam (Gillan) och fly. Många år senare har Sam också vuxit upp till en kallblodig hitwoman. Ett av hennes riskfyllda uppdrag spårar ur och resulterar i att en oskyldig, 8-årig flicka hamnar mitt i gängkriget. Sam måste agera på egen hand vilket leder henne tillbaka till Scarlet och hennes gamla sidekicks. Tillsammans tar de upp kampen mot de som tog allt från dem.

The Harder They Fall (2021)

I rollerna: Idris Elba, Regina King, Jonathan Majors m.fl.

Handling: Nat Love är ute efter hämnd. Tillsammans med sitt gäng ger han sig ut på jakt efter Rufus Buck, en hänsynslös brottsling som precis fritagits ur fängelset.

Outside the Wire (2021)

Mikael Håfström om Outside the Wire
Mikael Håfströms "Outside the Wire" är en av bra actionfilmer på Netflix.

I rollerna: Anthony Mackie, Damson Idris, Pilou Asbæk m.fl.

Handling: I en inte alltför avlägsen framtid skickas en drönarpilot in i en krigszon där han måste hjälpa en topphemlig android-officer att stoppa en kärnvapenattack.

Kate (2021)

I rollerna: Mary Elizabeth Winstead, Woody Harrelson, Miku Patricia Martineau m.fl.

Handling: När superlönnmördaren Kate förgiftas har hon bara 24 timmar på sig att hämnas på de som satt dit henne innan hon själv dör.

Love and Monsters (2021)

I rollerna: Dylan O'Brien, Jessica Henwick, Michael Rooker m.fl.

Handling: Joel har fortfarande inte släppt sin forna flickvän Aimee (Jessica Henwick), som han skildes från för sju år sedan när katastrofen lamslog världen och utraderade 95 procent av jordens population.

Numera befinner de sig på två olika kolonier, med livsfarlig ödemark emellan. Men så en dag får Joel radiokontakt med hennes koloni, och motiveras att övervinna sin inre monsterskräck och till fots ge sig av och återförenas med sin käraste.

Army of the Dead (2021)

Army of the Dead
"Army of the Dead" är en alla bra actionfilmer på Netflix.

I rollerna: Dave Bautista, Ella Purnell, Hiroyuki Sanada, Matthias Schweighöfer m.fl

Handling: Vanligtvis är Las Vegas invaderat av pengakåta turister, men i Army of the Dead är det blodtörstiga zombies som fullkomligt har tagit över staden. Som en sista lösning för att ta död på alla zombies har USA:s regering bestämt sig för att släppa en stor bomb över hela området och utplåna allt liv i området.

Extraction (2020)

Extraction
Foto: Netflix

I rollerna: Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal m.fl.

Handling: Extraction handlar om en pojke som blir kidnappad av en drogkartell, och den orädda Tyler Rake får i uppdrag att ge sig ut på sitt farligaste äventyr någonsin där han måste riskera sitt liv för att hitta pojken. 

Spenser Confidential (2020)

Spenser Confidential
Foto: Netflix

I rollerna: Mark Wahlberg, Winston Duke, Alan Arkin m.fl. 

Handling: Spenser, en före detta polis och fängelsekund, slår sig ihop med boxaren Hawk för att kunna avslöja en omfattande komplott som verkar vara kopplad till mordet på två poliser i Boston.

Triple Frontier (2019)

Triple Frontier
Foto: Netflix

I rollerna: Ben Affleck, Charlie Hunnam m.fl.

Handling: I den här filmen prövas lojaliteter när fem före detta elitsoldater återförenas för att stjäla en förmögenhet från en knarkkung. Kuppen får en rad oavsiktliga konsekvenser.

6 Underground (2019)

6 Underground
Foto: Netflix

I rollerna: Ryan Reynolds, Corey Hawkins m.fl.

Handling: En teknikmiljardär rekryterar en internationell grupp till ett farligt och blodigt uppdrag nämligen att krossa en brutal diktator. Detta efter att miljardären fejkade sin egen död.

Outlaw King (2018)

Outlaw King
Foto: Netflix

I rollerna: Chris Pine, Florence Pugh m.fl. 

Handling: Robert I av Skottland tar över tronen i sitt hemland och leder sedan ett våldsamt uppror för att kunna återerövra Skottlands självständighet från engelsmännen. Baserad på verkliga händelser, men kategoriseras även som action.

Artikeln är ursprungligen skriven av Sofia Olovsson och Milla Lindblom, som har finkammat Netflix utbud efter sevärda actionfilmer. Artikeln har sedan dess uppdaterats löpande av redaktionen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL