Johan Renck om Adam Sandler i Spaceman: ”Bister, isolerad, arrogant man”

Bästa filmerna Netflix 2024 – bra filmer på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 09 mars 2024 kl. 06:47 | Publicerad 05 mars 2024 kl. 21:00

Filmtopp tipsar om årets bästa filmer på Netflix

Filmtopp listar alla de bästa filmerna på Netflix 2024. Här hittar du bra filmer på Netflix som Filmtopp har tilldelat ett bra betyg på sajten.

Netflix fortsätter att dominera på streamingmarknaden när det kommer till kvantitet. Ingen annan streamingtjänst producerar filmer och serier lika flitigt som Netflix. Att sålla agnarna från vetet kan därför bli en utmaning, men med hjälp av Filmtopp blir det åtminstone lite enklare. Här listar vi de bästa filmerna som kommit ut på Netflix under årets gång.

Filmerna som du hittar listade i den här artikeln måste uppfylla följande två kriterier:

  • Filmen måste vara en originalproduktion från Netflix eller visas exklusivt på streamingtjänsten.
  • Filmen måste ha recenserats på Filmtopp och fått minst 3 i betyg.

Letar du efter tips på filmer att se även på andra streamingtjänster kan du kolla in vår lista över de bästa filmerna 2024. Vill du blicka framåt kan du dessutom utforska artikeln med alla kommande höjdpunkter på Netflix 2024.

Årets bästa filmer på Netflix 2024 – januari, februari och mars

Spaceman – Bästa filmerna Netflix 2024
Foto: Netflix.

Spaceman – Johan Rencks rymddrama med Adam Sandler

Genre: Drama, Sci-fi
Regi: Johan Renck
Med: Adam Sandler, Carrey Mulligan, Paul Dano, Lena Olin m.fl.
Betyg: 3 av 5

En av årets stora satsningar av Netflix är rymddramat Spaceman, som regisserats av svenske Johan Renck. I huvudrollen hittar vi dessutom Adam Sandler i vad som är allt annat än en typisk Sandler-rulle. Här lyser skratten med sin frånvaro och istället får vi följa med honom ut till en avlägsen plats i rymden, där hans karaktär börjar inse att hans äktenskap kanske inte väntar på honom när det är dags att återvända till jorden igen. Kanske kan ett möte med en uråldrig varelse som gömt sig på hans rymdskepp bli räddningen...

Recension: Spaceman (2024)

Orion och Mörkret (2024)
Foto: Netflix.

Orion och Mörkret

Genre: Äventyr, Animation, Komedi
Regi: Sean Charmatz
Med: Jacob Trembley, Paul Walter Hauser, Colin Hanks m.fl.
Betyg: 3 av 5

Detta animerade äventyr är skrivet av självaste Charlie Kaufman (Adaptation, I huvudet på John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind m.fl.) och handlar om 11-åringen Orion – som är rädd för precis allt här i världen. Det han är allra mest rädd för är mörkret, så gissa om han blir livrädd när just mörkret antar fysisk form och dyker upp i hans rum. Mörkret tar med Orion på ett dygnslångt äventyr som förhoppningsvis ska kunna leda till att pojkens extrema rädsla stillas.

Recension: Orion och Mörkret (2024)

Bästa filmerna Netflix 2024 – bra filmer på Netflix
Foto: Netflix.

Lift

Genre: Action, Komedi
Regi: F. Gary Gray
Med: Kevin Hart, Gugu Mbatha-Raw, Sam Worthington m.fl.
Betyg: 3 av 5

Vill du se en lättsam actionkomedi är Lift det givna alternativet. Här får vi följa Gugu Mbatha-Raw och Kevin Hart i rollerna som mästertjuven Abby och hennes expojkvän Cyrus. Duon slår sig nu samman för att stjäla guldtackor till ett värde av otroliga 100 miljoner dollar. Det finns bara en hake – de fraktas på ett passagerarflygplan och de ska stjäla bytet när planet är i luften.

Recension: Lift (2024)

Många bra filmer på Netflix 2024 – dessa kan du se fram emot

Längre fram under 2024 väntar en stor mängd spännande titlar för alla smaker. Under årets gång lanserar Netflix nämligen över 50 nya originalfilmer. Utöver filmer som redan omnämnts i artikeln sticker titlar som bl.a. Damsel, Unfrosted: The Pop-Tart Story och Rebel Moon Part Two: Scaregiver ut som något att se fram emot.

Bokmärk gärna artikeln för att hålla dig uppdaterad om vilka som är de bästa filmerna på Netflix 2024. Kolla också in vår lista över de bästa serierna på Netflix 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL