Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Veckans toppnyheter – kris i Brasilien, 40 år med Indy m.m.

Veckans toppnyheter – kris i Brasilien, 40 år med Indy m.m.

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
08 augusti 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
08 augusti 2021

Här är veckans hetaste nyheter.

Vi har sammanfattat några av veckans främsta nyheter på ett och samma ställe, för att du ska kunna hänga med i vad som händer i film- och tv-världen.

40 år med Indiana Jones.

Den 7 augusti 1981 var datumet som Jakten på den försvunna skatten hade svensk biopremiär – vilket innebär att vi nu haft favoritkaraktären Indy vid vår sida i hela 40 år!

LÄS MER:
40 år med Indiana Jones i Sverige

Brasilianska filmindustrin i svår kris.

Den brasilianska filmindustrin befinner sig i en svår kris efter att landets president, Jair Bolsonaro har fattat beslutet om att dra in allt statligt stöd. Beslutet innebär att endast några få regionala stöd kommer att finnas kvar och en marknad inom filmvärlden, som varit både levande och betydelsefull, hotas nu i grunden.

LÄS MER:
Brasiliansk film i svår kris

Scarlett Johansson vs. Disney – tvisten hettar till ytterligare.

I slutet av juli stämde Scarlett Johansson Disney för kontraktsbrott. Detta efter att Disney släppt filmen simultant på Disney+ och bio, vilket ska ha lett till utebliven ersättning för Johansson. Nu har läget hettat till ytterligare och Disney kommer med nya anklagelser. Vi har sammanfattat och analyserat händelseförloppet.

LÄS MER:
Tvisten mellan Disney och Scarlett Johansson hettar till ytterligare

The Crown säsong 5 – första bilden på drottningen.

I den kommande säsongen av "The Crown" är det Imelda Staunton som ska axla rollen som drottning Elizabeth. Staunton tar över rollen efter Olivia Colman och Claire Foy. Nu har en första bild på Staunton som Englands regent släppts.

LÄS MER:
Se drottning Elizabeth i The Crown säsong 5

The Handmaid's Tale säsong 5 kan bli den sista.

Den hyllande serien "The Handmaid's Tale" går mot sitt slut och den femte säsongen kan komma att bli den sista. Hulu diskuterar när serien ska avslutas tillsammans med skaparna och de räknar med att ha fattat ett beslut inom några månader.

LÄS MER:
The Handmaid's Tale säsong 5 ser ut att bli den sista, eller?

Nya skådespelare klara för Euphoria säsong 2.

Tre nya skådespelare är klara för den efterlängtade andra säsongen av succéserien Euphoria. De tre namnen som har lagts till på rollistan är Minka Kelly, Dominic Fike och Demetrius 'Lil Meech' Flenory Jr.

LÄS MER:
Euphoria säsong 2 – fler stjärnor ansluter

Nya avsnitt och 14 nya filmer av South Park på gång.

Hjärnorna bakom långköraren "South Park", Trey Parker och Matt Stone har förlängt sitt avtal med ViacomCBS. Deras nya deal innebär att serien kommer att fortsätta på Comedy Central fram till och mes 2027, och de kommer dessutom att göra två filmer per år för Paramount+.

LÄS MER:
Två nya South Park-filmer om året

Då påbörjas inspelningen av Hunger Games 5.

Det har gått några år sedan vi senast fick se Katniss och de andra på vita duken, men nu ser det äntligen ut som om det börjar röra på sig för den kommande filmen. Filmen är dock en prequel och ska utspela sig innan handlingen som kretsat kring Katniss resa. Inspelningen av den kommande filmen inleds under 2022.

LÄS MER:
Hunger Games 5 – då drar inspelningen igång

Flera stora premiärer och premiärdatum.

Under veckan som gått har flera stora premiärer tagit plats på våra stora streamingtjänster, och vi har dessutom fått flertalet premiärdatum bekräftade för kommande produktioner och nya säsonger av favoritserier.

LÄS MER:
Snart kommer C Mores nya serie Håll andan! (premiär 27 augusti)
Premiär för Why Women Kill på C More (finns att streama)
Bekräftat – då kommer förhöret säsong 2 (premiär på Viaplay 29 augusti)
Premiär för Obama-dokumentär på HBO (finns att streama)
Premiär för Cruel Summer på Amazon Prime (finns att streama)+
The Bad Batch säsong 2 bekräftad (premiär 2022, datum ej fastställt)

Nya trailers i överflöd.

Under den gångna veckan har det också släppts flertalet nya teasers och trailers, bland annat till filmer som Venom: Let There Be Carnage och Clint Eastwoods Cry Macho, men även serier som La Casa de Papel och svenska Zebrarummet, för att bara nämna några. Vi har samlat veckans främsta trailers i en artikel åt er.

SE VECKANS HETASTE TRAILERS HÄR:
Veckans hetaste trailers – Venom, Zebrarummet m.fl.

NÄSTA ARTIKEL