Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Handmaid's Tale säsong 5 ser ut att bli den sista, eller?

The Handmaid's Tale säsong 5 ser ut att bli den sista, eller?

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
07 augusti 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
07 augusti 2021

Seriens vara eller icke vara diskuteras.

En femte säsong av hyllade "The Handmaid's Tale" är sedan länge bekräftad, men om det blir någon fortsättning därefter ser inte alls lika självklart ut. Vad som dock är säkert är att vi börjar närma oss slutet på serien.

Efter några aningen trevande säsonger av The Handmaid's Tale, rörde den fjärde säsongen handlingen framåt i ett rasande tempo och det börjar onekligen kännas som om serien närmar sig crescendot.

Serien, som finns att streama på HBO Nordic i Sverige, är en Hulu-produktion, och bolaget diskuterar nu framtiden för deras succéserie. Detta enligt Deadline som också menar att det är på tapeten att avsluta serien efter den kommande säsongen.

The Handmaid's Tales framgång är fortsatt en prioritet för oss, säger Jordan Helman (Head of Scripted Originals, Hulu) till Deadline. Med det sagt är det viktigaste för oss också att vi avslutar serien på ett kreativt sätt som känns organiskt, utvecklar Helman som nyligen tillsatts som chef över drama på Hulu. 

Hulu diskuterar frågan flitigt med hjärnorna bakom serien, inklusive skaparen Bruce Miller och seriens stjärna och producent, Elisabeth Moss. Helmans prognos är att de kommer att ha seriens framtid klar för sig inom några månader.

MER LÄSNING: Fem serier för dig som gillar The Handmaid's Tale

Serieskaparen Miller säger att han har slutet av serien klart för sig, men att han inte arbetar med målet att avsluta den – åtminstone inte ännu. Pandemin har fått honom att värdesätta sin situation på ett nytt sätt och han ser arbetet med serien som något speciellt i sitt liv, men han vill heller inte fortsätta serien om den inte längre är önskad.

– Teamet har gjort en fantastisk tv-serie, säger Miller till Deadline. Så jag tänker inte säga "vet du vad, låt oss bara kliva åt sidan" i första taget. [...] Ärligt talat, ja, jag vet hur serien kommer att sluta och jag kommer inte att stanna längre än vad jag är önskad, men jag tänker inte heller stressa iväg om jag inte måste, för så länge som jag skriver för Elisabeth Moss blir det helt enkelt inte mycket bättre.

Det återstår med andra ord att se huruvida den femte säsongen blir den sista eller inte.

MER LÄSNING: Bästa serierna på HBO

NÄSTA ARTIKEL