Två nya South Park-filmer om året

Två nya South Park-filmer om året

  • Paramount+
Emil Oscar Rasmussen
07 augusti 2021 kl. 17:08

Mängder av nytt South Park-material framöver.

Skaparna av den animerade långköraren "South Park" förlängde nyligen sitt avtal med ViacomCBS. Den nya dealen innebär att serien kommer att fortsätta i ytterligare minst sex år, samt att vi kan vänta oss flertalet nya filmer framöver.

I dagarna stod det klart att Trey Parker och Matt Stone, skaparna av South Park, har förlängt sitt avtal med ViacomCBS fram till och med 2027. Det innebär att den populära serien – som existerat sedan 1997 och pågått i 24 hela säsonger – kommer att fortsätta sändas på Comedy Central i ytterligare några år.

Exakt vad det nya avtalet är värt har inte bekräftats, men enligt Deadline ryktas det om att det uppgår till hela 900 miljoner USD, vilket gör det till en av de mest värdefulla avtalen någonsin.

MER LÄSNING: 6 sevärda animerade vuxenserier

Nya South Park-filmer på Paramount+ redan i år.

ViacomCBS äger inte bara Comedy Central utan även streamingtjänsten Paramount+, vilket innebär att även den plattformen har säkrat nytt South Park-innehåll i flera år framöver. 

Dessutom inkluderar avtalet inte enbart nya avsnitt av serien, utan även en mängd nya filmer. Deadline menar att hela 14 nya filmer, två per år, ska ha premiär på Paramount+ fram till och med 2027, och att de två första ska komma ut redan i år, 2021.

– Comedy Central har varit vårt hem i 25 år och vi är väldigt glada att de har anförtrott sig till oss över de kommande 75 [sic!] åren, säger Parker och Stone enligt Deadline.

De båda skaparna säger också att formatet för den nya dealen växte fram i och med pandemin, då de var tvungna att producera South Park med ett nytt tillvägagångssätt. Enligt Parker och Stone kommer den nya dealen att möjliggöra både produktionen av traditionella avsnitt och ett utrymme att utforska nya möjligheter.

MER LÄSNING: Bästa serierna 2021 – här är tipsen

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL