Jennifer Lawrence i Mockingjay.

Hunger games 5 – Då drar inspelningen igång

06 augusti 2021 kl. 13:48

Vi har samlat allt vi vet om den kommande filmen.

En femte Hunger Games-film är på gång och den kommer att utspela sig innan huvudfilmserien. Här är allt du behöver veta.

Sex år har gått sedan vi senast såg Katniss och Peeta i den senaste Hunger Games-filmen. Totalt drog alla fyra filmer in runt 2,9 miljarder dollar på bio. Det är sedan en tid tillbaka bekräftat att en femte film kommer att släppas, och att den utspelar sig innan handlingen om Katniss. Nu vet vi att inspelningen förväntas dra igång under 2022.

Den kommande filmen bygger på boken The Ballad of Songbirds and Snakes av Suzanne Collins, som förra året sa följande om projektet i ett uttalande:

Lionsgate som har gjort alla Hunger Games-filmerna har alltid varit hemmet för mina böcker och jag är glad att få återvända till dem med min nya bok. Det ska bli kul att återförenas med alla och hjälpa dem att återigen dela deras fantastiska talang med världen Panem.

En ung Coriolanus Snow som huvudkaraktären

Donald Sutherland som Coriolanus Snow i Hunger Games.

Francis Lawrence som stod bakom kamera i alla filmerna utom den första återvänder som regissör. Med sig har han manusförfattaren Michael Ardnt som också tidigare arbetat på filmer som Little Miss Sunshine och Toy Story 3.

Handlingen kommer att kretsa kring den 18-årige pojken Coriolanus Snow som i det tionde Hungerspelet ska agera som mentor åt en tjej från distrikt 12. Men hans chanser anses låga och nu måste han kämpa för att rädda sitt namn och sin ära.

Coriolanus Snow spelades av Donald Sutherland i filmerna när han var ledare för Capital i Panem. Den nya filmen kommer att kretsa kring honom som en ung man och det är därför oklart om Katniss och Peeta ens kommer att vara med i den nya filmen.

Än så länge har inte rollsättningen börjat och något premiärdatum är ännu inte bekräftat. Men den förväntas komma under antingen 2023 eller 2024.

Läs också vår recension av Hunger Games: Mockingjay - Part 2.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL