Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jennifer Lawrence i Hunger Games.

Hunger games 5 – Detta vet vi

David Lindahl | Nyhet
25 april 2020
David Lindahl | Nyhet
25 april 2020

Vi har samlat allt vi vet om den kommande filmen.

Hunger Games 5 är på gång och den kommer att utspela sig innan huvudfilmserien. Här är allt du behöver veta.

Fem år har gått sedan vi senast såg Katniss och Peeta i den sista Hunger Games-filmen. Totalt drog alla fyra filmer in runt 2,9 miljarder dollar på bio. Nu är det bekräftat att en femte film kommer att göras som ska utspela sig innan huvudhandlingen om Katniss.

Metro UK rapporterar att författarinnan Suzanne Collins som skrivit alla böcker har gått ut och berättad om fortsättningen. I år släpps hennes nya bok The Ballad of Songbirds and Snakes som kommer att vara en prequel och utspela sig innan de andra tre böckerna.

– Lionsgate som har gjort alla Hunger Games-filmerna har alltid varit hemmet för mina böcker och jag är glad att få återvända till dem med min nya bok. Det ska bli kul att återförenas med alla och hjälpa dem att återigen dela deras fantastiska talang med världen Panem, sade författarinnan Suzanne Collins i ett uttalande.

En ung Coriolanus Snow som huvudkaraktären

Donald Sutherland som Coriolanus Snow i Hunger Games.

Francis Lawrence som stod bakom kamera i alla filmerna utom den första kommer att återvända som regissör. Med sig har han manusförfattaren Michael Ardnt som också tidigare arbetat på filmer som Little Miss Sunshine och Toy Story 3.

Handlingen kommer att kretsa kring den 18-årige pojken Coriolanus Snow som i det tionde Hungerspelet ska agera som mentor åt en tjej från distrikt 12. Men hans chanser anses låga och nu måste han kämpa för att rädda sitt namn och sin ära.

Coriolanus Snow spelades av Donald Sutherland i filmerna när han var ledare för Capital i Panem. Den nya filmen kommer att kretsa kring honom som en ung man och det är därför oklart om Katniss och Peeta ens kommer att vara med i den nya filmen.

Än så länge har inte rollsättningen börjat och något premiärdatum är ännu inte bekräftat. Sannolikt kommer inte produktionen att dra igång förrän efter Coronakrisen.

Läs också vår recension om den sista Hunger Games: Mockingjay - Part 2.