Påsk-TV 2021 – guide till påskhelgens bästa filmer

40 år med Indiana Jones i Sverige!

Emil Oscar Rasmussen
07 augusti 2021 kl. 18:08

Biopremiär för 40 år sedan idag.

Den 7 augusti 1981 var datumet som "Jakten på den försvunna skatten" hade biopremiär i Sverige – vilket innebär att Indiana Jones idag har funnits vid vår sida i hela 40 år!

De finns få karaktärer som är lika ikoniska som Harrison Fords Indiana Jones, och det finns få filmserier som är lika universalt älskade som filmerna om Indy.

Just nu arbetas det flitigt på den femte Indiana Jones-filmen, som förväntas få premiär under sommaren 2022. Ford kommer ännu en gång att återvända i rollen som Indy – en roll som han alltså tog sig an för första gången för över 40 år sedan.

På andra sidan Atlanten hade Jakten på den försvunna skatten premiär tidigare under sommaren 1981, men Filmstaden har uppmärksammat oss om att det är idag det är årsdagen för när filmen gick upp på svenska biografer.

LÄS MER: Årets bästa filmer

Filmstaden om Indiana Jones, 40 år.

Den kommande filmen med vår favoritkaraktär är efterlängtad. Produktionen har skjutits fram flertalet gånger och även när kameran väl har rullat har problemen hopat sig. Nu ser det dock ut som om vi äntligen kommer att få se filmen under sommaren 2022.

I rollerna vid sidan om Ford kommer vi bland andra att få se stjärnor som Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge och Antonio Banderas. Legendaren Steven Spielberg kommer inte att stå för regin, utan den rollen axlas av James Mangold. De senaste åren har Mangold regisserat storfilmer som Le Mans '66 (2019) och Logan - The Wolverine (2017).

LÄS MER: Porträtt: Steven Spielberg

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL