Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Snart kommer C Mores nya serie Håll Andan!

Snart kommer C Mores nya serie Håll Andan!

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 augusti 2021

Regisseras av Molly Nutley.

Den 27 augusti är det premiär för C Mores ungdomssatsning "Håll Andan!" I 15 äventyrsfyllda avsnitt får tittarna följa tre ungdomar och deras kollovänner på en resa genom tonårens osäkerheter, kärleksintriger och drama.

MER LÄSNING:

Filmer och serier på C More 2021

Allt nytt på C More i augusti

På det gotländska kollot Warfen utmanas ett gäng ungdomar i gränslandet mellan grundskolan och gymnasiet växa upp tillsammans. Trots att ingen är den andra sig lik är de alla på samma resa - att gå från barn till ung vuxen. Vad innebär det att vara kär? Vad innebär det att vara sig själv? Finns där någon som förstår en och tar emot en om man visar blottar sina innersta känslor? Det här blir en sommar de aldrig kommer att glömma.

I rollerna möts nya ansikten med etablerade stjärnskott. På kollot får vi följa kolloåtervändaren Lo (Nicole Levin), nervösa nykomlingen Ruben (Brandon Ray Carter) och den självsäkra rebellen Wilma (Julia Da Fonseca). Och sammandrabbningarna mellan kollodeltagarna är oundvikliga under bland annat Liams (Isac Calmroth) minst sagt tvivelaktiga ledarskap.

Serien regisseras av Molly Nutley (Bröllop, begravning och dop) som gör sin debut som regissör.

Jag har alltid velat skildra den definierande tiden i ens ungdom, när man går från ett tryggt sammanhang till ett nytt och osäkert. Allt känns på blodigt allvar i den åldern och man upplever att man gör vägval för livet. När jag var i den åldern flydde jag gärna in i olika berättelser, där kände jag mig inte ensam i alla de känslor som man tar sig igenom i unga tonåren. Att lära känna sig själv, få vara annorlunda och att hitta sig själv i minfältet som är tonårens identitetsskapande. Det vill jag utforska med den här serien och jag hoppas att tittarna känner igen sig i resan jag förmedlat, säger Molly Nutley.

 Bakom idén står Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand, som tidigare skrivit succéserien Eagles tillsammans.

– Molly, Michaela och Fanny har skapat en fantastisk serie om ungdomar, för ungdomar och vi är så stolta över hela det kreativa teamet bakom Håll andan! Serien bjuder på en stark premiss, och en arena med hög igenkänning för många, även utanför den primära målgruppen. Detta kombinerat med en karriärsmässigt ung cast som verkligen lyckats förmedla ungdomens känslor med bravur gör att vi längtar tills den får möta sin publik, säger Sonja Hermele, exekutiv producent på TV4/C More.

"Håll Andan!" produceras av Isaac Inger och Måns Strömberg för New Stories. Sonja Hermele är exekutiv producent för serien på C More. För manus står Michaela Hamilton, Fanny Ekstrand, Gunnar Nilsson, Nadja Josephson och Kajsa Sandberg. Serien regisseras av Molly Nutley.

 

NÄSTA ARTIKEL