Robinson 2024

Värmande scener i Robinson – de ska tävla om ett samtal hem

  • TV4 Play
Eyla Runsten
06 maj 2024 kl. 19:05

Marcus Håkansson är tillbaka från Gränslandet

I dagens avsnitt av "Robinson" så är det dags för tävling. Med brevet så får de en kista fylld med bilder på sina familjemedlemmar. I dag ska de få tävla om ett samtal hem. Vid tävlingsplatsen så får lägret en ny medlem, Marcus Håkansson är tillbaka från Gränslandet med ny kämpaglöd.

Efter ett tungt öråd så är det en blandad stämning där ångest och dåligt samvete svävar runt i luften. Skådespeleriet från Pelle Flood, Gustav Jacobson och Karin Nilsson såg ingen komma och att forna Lag Nords plan gick emot dem. Trots en bra plan som höll Pelle säker så blev det Karin som var tvungen att lämna efter en duell mot Zayera Khan.

– Ingenting gick enligt plan, det var chock, på chock, på chock. Vad skedde precis? säger Olivia.

Alla blev chockade av deras skådespeleri och Alma Skoog tycker att det var snyggt spelat av dem. Samtidigt som forna Lag Nord sitter och pratar om örådet så går Pelle och Gustav iväg för att prata. Gustav har en otroligt ångest efter deras skådespeleri och vill egentligen inte behöva hålla på och vända sig mot folk. Pelle försöker lugna hans ångest och menar att de i forna Lag Nord vill ha ut dem och de inte gjorde något fel. Han menar även att det som de gjorde var att försvara sig själva från att behöva lämna Robinson. Gustav tycker att det är jobbigt att veta att han och Pelle är ensamma i det här, men även att de andra röstar kollektivt som Lag Nord. 

Foto: TV4

Priset är ett videosamtal hem

Under morgonen så anländer ett brev till lägret, men det är inte bara ett brev utan även en kista. Alma är otroligt spänd på att se vad som är i lådan då det ofta brukar betyda mat. Zayera läser upp brevet och berättar att i kistan ligger det bilder på deras nära och kära och att dagens tävling kommer att handla om ett videosamtal hem. När deltagarna får reda på detta så är det en majoritet som bryter ihop. Pelle är den som helt bryter ihop när han tänker på sin pojkvän där hemma, i och med denna bild så känner han också att det var otroligt jobbigt att få majoriteten av alla röster men att det var skönt att bli påmind om vad som egentligen spelar roll i livet.

Efter att de har samlat sig så börjar de göra sig i ordning inför tävlingen och alla taggar till.

– Jag vill jättegärna vinna ett samtal hem. Det kanske inte är jag som behöver det här mest. Jag är definitivt inte den som förtjänar det här mest, men jag kommer att kämpa för det, säger Gustav.

När de anländer till tävlingsplatsen så ser det snabbt att det är bågskytte som gäller. Anders Lundin påminner dem om örådet som var dagen innan och att det är dags att ta en in en ny deltagare. Detta ger blandade reaktioner, några är exalterade medan andra är skeptiska på vem det kan vara som dyker upp. Ut ur djungeln kommer Marcus Håkansson och samtidigt som många skiner upp så är det två som inte blir lika glada, detta är Pål Schakonat och Rooble Gedi.

– Jag och Marcus har varit liksom ärkefiender lite och så, det har varit mycket mellan oss så det är inte bra att han kommer tillbaka, säger Rooble.

Foto: TV4

Dagens tävling handlar om bågskytte och går ut på att den som hamnar närmast mitten får plocka bort en av deltagarna från att fortsätta i dagens tävling. Någon som är otroligt taggad på denna tävling är Zayera, men inte för att hon skulle kunna vinna ett samtal hem utan för att det är en tävling som hon anser sig vara bra på, så om hon vinner kommer hon att ge bort samtalet.

De startar tävlingen och den som vinner första rundan är Pelle, han väljer då bort Zayera som ändå inte riktigt bryr sig om videosamtalet hem. Detta gör henne ändå otroligt arg och tycker att det blir ett form av påhopp från Pelle.

– Jag blir ärligt talat skit lack på den här jävla ungen, säger Zayera.

Rundorna fortsätter och de blir färre och färre och till sist så står det mellan Alma och Pelle, den som prickar närmast nu vinner tävlingen och ett videosamtal hem. Vinnaren blir till sist Pelle och samtidigt som att han blir glad över att han kan få ringa hem till sin pojkvän, så har han alltid sagt att om han vinner det här priset under tiden han är här kommer han att ge bort det till någon som har barn, men efter detta får han reda på att det inte bara är ett samtal som han får, utan tre. Han kommer att få välja vilka han ska ge bort sina samtal till om han väljer att ge bort alla eller om han kommer att ge bort två.

"Robinson" 2024 sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL