Svenska stjärnorna som otippat nog var med i “Småstjärnorna“ som barn

Svenska stjärnorna som otippat nog var med i “Småstjärnorna“ som barn

  • TV4 Play
Sofie Landgren
18 juni 2024 kl. 20:00

Från "småstjärna" till stor stjärna!

För många barn var det under 90-talet en stor dröm att få vara med i TV4:s succéprogram "Småstjärnorna". De flesta som tävlade i programmet var och förblir helt okända, men här är kändisarna som faktiskt blev stora stjärnor!

Linnea Henriksson var med i småstjärnorna som barn
Foto: SVT / TV4 / Youtube.

Sångfågeln Linnea Henriksson

Den folkkära artisten Linnea Henriksson slog igenom stort i när hon medverkade i TV4:s talangjakt Idol 2010, men vad folk har missat är att hon redan som åttaåring tävlade i 90-talets succé till musiktävling, nämligen Småstjärnorna. Där klev hon in i rollen som den spanska artisten Prinzessa, och mimade till en spansk låt iklädd en praktfull lila dräkt och ett halsband i ren och skär 90-talsanda.

– Jag rider, jag spelar piano, går i scouterna och åker konståkning, sa en åttaårig Linnea till programledaren Agneta Sjödin.

Alicia Vikander va med i småstjärnorna som barn
Foto: Netflix / TV4 / Youtube.

Hollywoodstjärnan Alicia Vikander

En annan som gjorde debut redan som sjuåring i Småstjärnorna är Hollywood-giganten och Oscarsbelönade Alicia Vikander. Alicia förvandlades till Helen Sjöholm och lyckades riva av en klockren kopiering av Helens framförande av Du måste finnas från musikalen Kristina från Duvemåla på scen.

Under avsnittet berättar Alicia för Agneta Sjödin att hon ska bli skådespelare när hon blir stor, något hon bevisligen har lyckats med.

AMY DEASISMONT va med i småstjärnorna
Foto: Viaplay / TV4 / Youtube.

Skådespelaren och artisten Amy Deasismont

Den nuvarande skådespelaren Amy Deasismont var bara tolv år gammal när hon slog igenom under artistnamnet Amy Diamond med låten What's in It for Me och under uppväxten blev hon en etablerad artist som bland annat tävlade i Melodifestivalen. Men det var hennes framträdande i Småstjärnorna som sjuåring som gjorde henne till en snackis på skolgårdarna runt om i landet. Där klädde hon sig som Belinda Carlisle och framförde låten Heaven Is a Place on Earth vilket gav henne tredje plats i tävlingen.

Nu har Amy lagt Diamond permanent på hyllan och går bara under sitt riktiga efternamn Deasismont och fokuset ligger på skådespeleri snarare än musik.

Nemo Hedén var med i småstjärnorna som barn
Foto: TV4 / Youtube.

Före detta dokusåpaprofilen och numer poddaren Nemo Hedén

En annan otippad profil som ställt upp i talangtävlingen är ingen mindre än Nemo Hedén. Nemo gick från att vara känd som en av deltagarna i den ökända realityserien Kungarna av Tylösand till att i dag driva den stora podcasten Nemo möter en vän

Nemo ställde upp i Småstjärnorna tillsammans med tre vänner som gick in i rollen som The Beatles och framförde låten Twist and Shout. Nemo axlade rollen som Paul McCartney och bjöd på ett så pass vilt framträdande att hans peruk flög av under själva uppträdandet, något som lockade både publiken och juryn till skratt.

Man kan säga att cirkeln slöts år 2021 när Agneta Sjödin gästade Nemos podcast och de kom in på just samtalsämnet Småstjärnorna.

– Jag hade glömt det insåg jag. Men nu när du sa det kom jag på det och jag såg dig framför mig också som den här lilla vilda killen plötsligt med så mycket energi, säger Agneta Sjödin till Nemo. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL