Joakim Lundells uppväxt blir film: "3000 sidor från socialen att gå igenom"

Joakim Lundells uppväxt blir film: "3000 sidor från socialen att gå igenom"

Emil Oscar Rasmussen
07 september 2023 kl. 16:00

Jocke Lundell hintar om långfilm baserad på hans barndom

På kort tid har Joakim Lundell etablerat sig som en profil att räkna med när det kommer till svensk skräckfilm, då han de senaste två åren varit drivande i både "Feed" och "Canceled". Nästan filmprojekt ser dock ut att bli något helt annat. På Instagram hintar han om en kommande långfilm baserad på hans uppväxt.

Förra veckan satt Joakim Lundell i Min sanning med Kristian Luuk och ledde oss genom sin svåra uppväxt. Barndomen kantades av psykvård, fosterhem och missbruk innan han i 20-årsåldern deltog i Kungarna av Tylösand och blev "Jockiboi" med svenska folket. Personan, som han sedan flera år tillbaka dödförklarat, verkar aldrig vilja lämna honom helt.

Nu ska han göra upp med de svåra åren som formade honom en gång för alla – i en långfilm som han teasar om på sociala medier.

Joakim Lundells uppväxt blir film: "3000 sidor från socialen att gå igenom"
"Min sanning". Foto: SVT.

Joakim Lundells uppväxt blir film – nu påbörjas arbetet med filmen om hans barndom

Efter skräckfilmerna Feed (2022) och Canceled (2023) ser Joakim Lundell ut att ta sikte på att erövra en ny filmgenre. På Instagram har Lundell publicerat ett inlägg på sin "story", där han skriver att arbetet med en långfilm om hans förflutna i dag har påbörjats.

Tillsammans med avslöjandet har Joakim Lundell publicerat ett journalutdrag som beskriver ett möte med socialen.

– Idag påbörjas arbetet för långfilmen om min barndom och uppväxt, så är 3000 sidor från socialen att gå genom!

Journalutdraget förtäljer en dyster tillvaro för Joakim Lundell. I texten står det bland annat att "Joakim mår för närvarande inte bra av besöket hemma" och att han "blev pressad". Det verkar också beskriva känslor av att hans "mamma inte orkar med honom".

Joakim Lundells uppväxt blir film: "3000 sidor från socialen att gå igenom"
Skärmdump från Joakim Lundells Instagram-konto, @joakimlundell. 

Joakim Lundells nya filmprojekt verkar med andra ord befinna sig i sin linda och exakt vilka han har i ryggen i utvecklingen av filmen om sin barndom framgår inte. Men med tanke på vilka publiksuccéer både Feed och Canceled har blivit – och med tanke på Lundells outtröttliga driv – tvivlar vi inte på att även denna långfilm kommer att få se dagens ljus framöver.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL