BEKRÄFTAT: då har Thunder in my heart säsong 2 premiär

Därför ville Amy Deasismont öppna "Thunder in my heart" säsong 2 med en spyscen

  • Viaplay
Axel Diedrichs
23 april 2023 kl. 07:04

Stjärnan ville inte linda in tittarna i den nya säsongen

Den andra säsongen av "Thunder in my heart" kastar oss rätt in i en ocensurerad spyscen med Sigge. I en intervju med Filmtopp berättar Amy Deasismont om tankarna bakom den hårda öppningen.

På söndag är det premiär för den efterlängtade andra säsongen av Thunder in my heart, som är en av Viaplays mest älskade originalserier. När Filmtopp fick chansen att prata med henne om uppföljaren kändes det som en skyldighet att fråga om den anmärkningsvärda och direkta öppningen där seriens huvudkaraktär Sigge har huvudet i toaletten och spyr ur röd vätska. 

Därför ville Amy Deasismont öppna "Thunder in my heart" säsong 2 med en spyscen
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Amy Deasismont berättar: därför ville hon öppna "Thunder in my heart" säsong 2 med en spyscen

Tittarna lindas knappast in när de återser Sigge, som nu befinner sig i en djupare kris än i den första säsongen. I nypremiärens första bildruta ser vi henne spy rakt ut. I en intervju Filmtopp berättar seriens skapare tillika huvudrollsinnehavare Amy Deasismont om hur tankarna gick bakom det kreativa beslutet: 

– Första säsongen började också pang på, mitt i en sexscen, och så kände jag att andra säsongen också måste börja i ett ärligt, mänskligt moment. Jag tycker att det är härligt att komma in mitt i en situation på något sätt. Även om man inte vet vems lägenhet Sigge är i just då, så vet man att hon inte har blivit mer mogen sedan sist vi träffade henne. Jag ville att man skulle känna att hon har tagit dåliga beslut den dagen. 

Gällande Sigges utveckling menar Amy att hon har mycket att deala med:

– För Sigges del handlar det väldigt mycket om ensamhet, och att hon verkligen får sitta med sig själv och beslut som hon har tagit i första säsongen. Hon är på en plats där hon, nog på grund av uppbrottet med sin pappa, känner sig mer vilsen än någonsin. Samtidigt har båda hennes trygga punkter [Sam och Antonia] relationer som gör det svårt för henne att hitta en person som alltid finns där för henne. Hon är på resan att lära sig att leva med de bitarna och att leva med sig själv. 

"Thunder in my heart" säsong 2 finns nu att se på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL