Jakob Eklunds avslöjande – ny Johan Falk-film spelas in 2025

Jakob Eklunds avslöjande – ny Johan Falk-film spelas in 2025

Emil Oscar Rasmussen
04 juni 2024 kl. 12:30

Skaparen tonar ned uppgifterna

Det har gått några år sedan den senaste Johan Falk-filmen såg dagens ljus, men snart kan det vara aktuellt med en efterlängtad comeback. Enligt huvudrollsinnehavaren spelas en ny film in nästa år.

Filmerna om Johan Falk är en av de populäraste filmserierna i Sverige, men det har snart gått tio år sedan vi senast fick se Jakob Eklund i titelrollen i filmen Slutet (2015). Nu ser det ut att snart kunna bli en efterlängtad comeback för Johan Falk, åtminstone om vi ska tro huvudrollsinnehavaren själv.

Jakob Eklunds avslöjande – ny Johan Falk-film spelas in 2025
Foto: Nordisk Film.

Jakob Eklund om en ny Johan Falk-film: ”Planerar en biofilm”

Det var i podcasten Nemo möter en vän med Nemo Hedén som Jakob Eklund avslöjade att en ny film ser ut att vara på gång – med förhoppningar om en premiär redan nästa år.

– Som det ser ut nu så planerar vi en singelfilm, alltså en biofilm, om ett år. Men inte i serieform på samma sätt. Dels tycker jag det är himla skönt att vi inte ger oss in och gör en lång serie. Jag kan tänka mig en kort serie, en miniserie på tre långfilmslånga avsnitt. Men det här nog är det bästa, att vi gör singlar, säger Jakob Eklund till Nemo.

Enligt Eklund kommer det också att synas spår i handlingen av det fleråriga glappet mellan Slutet och den kommande filmen:

– Jag har ju åldrats ordentligt sen sist, då måste historien förändras. Vi får se var det tar vägen. Jag tror det blir en mindre, tätare film, kanske mer som Noll tolerans och Den tredje vågen.

Skaparen tonar ned Eklunds påstående

Redan i höstas berättade Anders Nilsson, upphovsmannen till filmserien, för Filmtopp att det finns planer på fler Johan Falk-filmer. Uppgifterna som Jakob Eklund nu delat med sig av till Nemo Hedén väljer han dock att tona ned.

– Det är ingen nyhet. Vi har kämpat i typ sju år med detta, och det är alltid fifty-fifty innan allt är klart. Men vi kämpar vidare, skriver Nilsson till Filmtopp.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt gällande Johan Falk.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL