Snart har Den blomstertid premiär – serien med Tusse & Linnea Henriksson

Den blomstertid säsong 2 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 19 februari 2023 kl. 18:02 | Publicerad 18 februari 2023 kl. 20:02
ANNONS
ANNONS

Återvänder SVT:s nya musikprogram?

Artisterna Tusse och Linnea Henriksson leder vårens nya musikprogram på SVT. Med alla avsnitt ute, kan vi förvänta oss "Den blomstertid" säsong 2?

I SVT:s nya serie genomför artisterna Tusse Chiza och Linnea Henriksson ett musikprojekt tillsammans med några elever på en högstadieskola för att se om musik kan göra den ofta tuffa högstadietiden lite enklare. Efter sex starka avsnitt om ungdomars mående och musikens kraft att förändra, är det många som vill veta hur det ligger till med Den blomstertid säsong 2. Än så länge har SVT inte gett något besked, men vi hittar skäl till att tro på en retur. 

Den blomstertid säsong 2 – Detta vet vi
Foto: SVT.

Nej, i dagsläget har SVT inte kommunicerat ut att vi får se Den blomstertid säsong 2. Vi tycker däremot att det finns flera anledningar till att vara hoppfull om en fortsättning. Den främsta anledningen är förstås det stora intresset för programmet, som fått enormt mycket kärlek av tittarna. Många blev berörda av att få se Tusse och Linnea Henriksson väcka sina svåra minnen från skolan och utmana sig själva tillsammans med ett gäng modiga elever med att arrangera en sommarkonsert till avslutningen. 

Ett annat skäl att känna sig optimistisk inför en fortsättning är Tusses och Linneas överväldigande ord om att ha fått ta del av upplevelsen. 

– Min högstadietid var inte den roligaste. Att få dela med mig av den trygghet och glädje som musik kan ge känns otroligt bra. Jag är så stolt över våra fantastiska ungdomar som vågade ställa upp och skapa musik tillsammans, säger Tusse i ett pressmeddelande om Den blomstertid

– Jag har verkligen trivts på den här skolan och älskat att få se med ögonen det jag känt med hjärtat – hur viktigt musik är, säger Linnea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linnea Henriksson (@linneahendrix)

Vidare har nya programformat vanligtvis ambitionen om att rulla över minst tre säsonger. Så även om Tusse och Linnea Henriksson skulle känna sig nöjda med att ha gjort en säsong av programmet kan det fortfarande komma att bli fler säsonger, men då med andra artister som guidar eleverna.

När kommer Den blomstertid säsong 2?

Förutsatt att det kommer en andra säsong av Den blomstertid förväntar vi oss att den landar under samma tid på året 2024. Det som är tryggt med TV-program på så vis är att de brukar gå som en klocka. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad framtiden håller för "Den blomstertid". 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL