Snart har Den blomstertid premiär – serien med Tusse & Linnea Henriksson

Snart har Den blomstertid premiär – serien med Tusse & Linnea Henriksson

  • SVT Play
Filmtopp
23 januari 2023 kl. 11:01

Arrangerar sommarkonsert tillsammans med högstadieelever

Den 14 februari är det premiär för "Den blomstertid", SVT:s program där artisterna Tusse och Linnea Henriksson gör ett musikprojekt tillsammans med några elever på en högstadieskola.

I SVT:s nya serie Den blomstertid genomför artisterna Tusse och Linnea Henriksson ett musikprojekt tillsammans med några elever på en högstadieskola för att se om musik kan göra den ofta tuffa högstadietiden lite enklare. Den blomstertid är en serie om ungdomars mående och musikens kraft att förändra. Den blomstertid har premiär tisdag 14 februari på SVT Play och i SVT1.

När Tusse och Linnea kliver in på en högstadieskola i Stockholm möts de av engagerade och förväntansfulla ungdomar som snabbt antar den gemensamma utmaningen – att tillsammans arrangera en sommarkonsert till avslutningen. Fast många av dem aldrig tidigare spelat ett instrument bildar de band, övar, skriver egna låtar, utmanar och spränger gränser. Men snart stöter de på problem då det visar sig att det är svårt att våga lära känna nya kompisar och att lita på varandra och på sin egen förmåga.

Kommer de hinna få ihop låtarna till konserten och kommer projektet verkligen hjälpa ungdomarna att må bättre?

– Under inspelningen av Den blomstertid väcktes många minnen från min egen högstadietid till liv och det slog mig hur mycket man formas under dessa år. Jag var väldigt hård mot mig själv under högstadiet och satte enorm press på mig själv. Att musicera blev min väg bort från allt det och det har känts stort att få introducera det för andra som behövt det. Jag har verkligen trivts på den här skolan och älskat att få se med ögonen det jag känt med hjärtat – hur viktigt musik är, säger Linnea Henriksson.

– Min högstadietid var inte den roligaste. Att få dela med mig av den trygghet och glädje som musik kan ge känns otroligt bra. Jag är så stolt över våra fantastiska ungdomar som vågade ställa upp och skapa musik tillsammans, säger Tusse.

Snart har Den blomstertid premiär – serien med Tusse & Linnea Henriksson
Foto: SVT.

 

Fler artister gästar Den blomsterid

Utöver att guidas av Tusse och Linnea får eleverna stöd av bland andra Jelassi, Nause, Tensta Gospel Choir och Nassim Al Fakir, som alla kommer till skolan för att hjälpa till.

Den Blomstertid är producerat av produktionsbolaget Tomma tunnor som också ligger bakom tv-succéerna Hjälp vi har köpt en bondgård och Gympaläraren. Serien sänds i sex delar i SVT1 och på SVT Play med premiär tisdagen den 14 februari.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL