Robinson 2024

Brevöppning i Robinson: ”Kärringen har lagt i nötter”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
08 maj 2024 kl. 19:05

Pelle, Alma och Marcus ska välja tre personer som får öppna brev

I dagens avsnitt av "Robinson" så ställs deltagarna inför ett tufft beslut, nämligen vilka tre som ska få ett brev hemifrån. Det blir känslosamt och många tårar fälls när breven läses upp.

På andra sidan ön så sitter Marcus Håkansson, Pelle Flood och Alma Skoog och pratar om deras samtal. Alma tycker att det gav otroligt mycket, dels att få prata med sin familj igen efter en månad utan kontakt, men även att få gå igenom det här tillsammans med Pelle och Marcus. De andra två håller med henne och tycker nu att det är dags att öppna en låda som står i närheten av dem. När de öppnar lådan så inser Alma och Pelle snabbt att det är de personliga breven till alla deltagare. Pelle läser upp brevet som ligger i lådan och deras teori om att det är de personliga breven var rätt, han fortsätter även att läsa att de ska välja tre brev som de ska ta med sig tillbaka till lägret.

– Det är bara tre som ska få sitt personliga brev... fan också, säger Alma.

De börjar diskutera om vilka som kanske behöver det mest och efter en liten tystnad så skojar Marcus om att de ska ta med sig sina egna brev. Pelle tycker att det är otroligt jobbigt att ha varit med i båda valen om samtal och brev. 

Foto: TV4

"Kärringen har lagt ner nötter i mitt brev"

När de återvänder till stranden så berättar de om deras samtal och hur mycket kärlek det var i att bara få se dem igen. Pål Schakonat säger att det är dubbeleggat, samtidigt som han är glad för deras skull och att de har fått vara med om något fantastiskt, så finns det en sorg i att själv inte fått vara med om det. När de hade berättat färdigt så börjar de berätta om lådan som fanns där och berättar om de personliga breven som fanns där i, men även att de bara fick välja tre av de breven som fanns i lådan. De berättar att det inte kändes bra att behöva värdera vilka som behövde det mest eller inte, så de gick på ordningen som de kom i pristävlingen. De som fick sina personligabrev var tillsist Olivia Lindegren, Rooble Gedi och Gustav Jacobson.

– Det känns helt fantastiskt att hålla i det här brevet, säger Gustav.

Olivia väljer att gå iväg och läsa sitt för att hon får dåligt samvete över att hon är en av dem som fick ett brev. Hon tänker att hon kanske inte förtjänar det och att det är någon annan som kanske hade förtjänat det mer. Hon ser på Pål att han blir otroligt ledsen och besviken över att han inte fick ett brev och väljer därför att gå iväg och läsa sitt brev. När hon öppnar kuvertet som brevet ligger i så ser hon att hennes mamma har packat ner nötter till henne, då hon hade frågat Olivia om det.

– Och så har kärringen lagt ner nötter i mitt brev, säger Olivia.

Foto: TV4

"Det gav mig superkrafter"

Rooble väljer att läsa upp sitt brev högt för de andra. Hans föräldrar skriver att de är stolta över honom och att han är saknad hemma i Sverige. Olivia läser sitt brev själv men hennes föräldrar skriver att de är stolta över henne och att hennes envishet kommer att ta henne långt. De båda fäller några tårar och de båda känner sig starkare av de fina orden som föräldrarna har skrivit.

– Det är en speciell känsla jag inte har känt innan, det gav mig superkrafter, säger Rooble.

Gustav kunde inte läsa en mening innan han brast, han fick ett brev från sin flickvän där hon säger att han är saknad, både hans skratt och hans dåliga skämt. Han blir osäker på vem Hasse är då det kan vara hans flickväns hund eller hans bästa väns pappa. Gustavs flickvän skriver att han ska kämpa på och ge allt för att kunna vinna.

Alla tycker att breven var fint skrivna och Maureen Asic säger att det värmer även deras hjärtan att få höra sådana fina ord. Pål kände att det var otroligt tuft att inte få ett brev då han saknar sin flickvän hemma i Malmö. Men alla är glada för de andras skull och att de fick en chans att få höra från sin familj.

"Robinson" 2024 sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL