Årets säsong av Farmen spårar ur – beslutet gör gruppen helt splittrad

Årets säsong av Farmen spårar ur – beslutet gör gruppen helt splittrad

  • TV4 Play
Moa  Andersson
Uppdaterad 30 januari 2024 kl. 19:01 | Publicerad 29 januari 2024 kl. 20:01
ANNONS
ANNONS

När ska kaoset i "Farmen" 2024 ta slut?

Efter förra veckan av "Farmen" 2024 kändes det som att gruppdynamiken blivit betydligt bättre bland farmarna. Men när den nya storbonden väljs blir den redan splittrade gruppen ännu mer splittrad.

Ciro Cucarano, som fick lämna Farmen igår, valde att ge posten som storbonde till Tim Mäklin den här veckan. Ciros förklaring till varför han valde just Tim är eftersom han är en trevlig och hjälpsam person som får alla att skratta. Detta blir Tim väldigt berörd av och förklarar att Ciro var en stor förebild på gården. Men valet resulterar i att den redan splittrade gruppen blir ännu mer splittrad när nära hälften av farmarna flyttar ut i Storbondestugan. 

Tim Mäklin och Andreas Larsson i Farmen 2024
Tim Mäklin och Andreas Larsson är tillbaka i Storbondestugan. Foto: TV4

"Det är ett skämt, han har knappt lyft ett finger"

Tillsammans med Tim flyttar även Andreas Larsson, Jennifer Valencia och Fredrik Trygg Kummetz in i Storbondestugan – som är en så kallad pakt. De planerar att vara kvar där tills det vankas final. Andreas berättar att det är en fantastisk känsla att vara tillbaka i Storbondestugan och att det känns som att de nu har tagit tillbaka makten. De kan nu styra och ställa lite hur de vill och det är alltid skönt, menar Andreas. Men det finns en stor chans att de uppfattas som en grupp med en pakt igen.

– Alltså jag blir förvånad hur lite folk verkligen kände Ciro, när de sa att de trodde att Anna eller Pär skulle bli storbonde. Det är ju de sista han hade valt, utbrister Tim.

Både Tim och Andreas hann komma Ciro mycket nära under tiden han befann sig på Farmen, på ett annat sätt än resterande av gruppen. Något som Andreas menar blev väldigt tydligt när de trodde att Ciro skulle välja Pär som storbonde samt att Pär själv trodde det. 

– Det är ett skämt, för han har knappt lyft ett finger här, medan Ciro har kämpat och Ciro skulle aldrig välja honom som storbonde. För mig visar det bara att de inte kände honom, menar Andreas. 

Årets säsong av Farmen spårar ur – beslutet gör gruppen helt splittrad
Jennifer Valencia, Tim Mäklin, Andreas Larsson och Fredrik Trygg Kummetz. Foto: TV4

Flytten till Storbondestugan försöker göras diskret: "De kommer försöka få ut oss"

Men för att kunna vara kvar i Storbondestugan ända till final måste de vara taktiska. De måste vara snälla mot alla och jobba hårdast på gården. Det är tydligt att det är ett spel i sin renaste form. Tim menar att han tänker vara en storbonde som visar vägen och han kommer inte vara någon som går med pekfingret mot de andra farmarna. 

– Alltså grejen är att resten av huset inte är en grupp, det enda de har gemensamt är egentligen är att de är emot oss för att vi är en stark grupp och det retar väl dem. Så att om vi tydligt är en grupp, då har vi alla emot oss. Vi kan inte visa det så tydligt, för att vi har ju bestämt att vi fyra ska gå till semifinal, två kommer gå till final och då är vi nöjda. Men är vi alla i Storbondestugan nu utan att släppa in de andra, då tror jag det blir för mycket motstånd och då kommer de försöka få ut oss istället för varandra, förklarar Andreas.   

Av denna anledning tar Tim upp det här vid maten. Han förklarar att han inte vill att farmarna inte ska hamna i två, tre eller fyra olika läger. Hans förklaring för gruppen lyder som så att de som vill vara vakna längre och prata är välkomna över till Tim, för att inte störa de som vill gå och lägga sig tidigare. Detta för att det inte ska bli lika tydligt att han tillsammans med Jennifer, Andreas och Fredrik är en stark grupp.

– De har ju uppgett nu att de har flyttat ut för att de vill kunna vara uppe på kvällarna utan att störa alla andra, men det är klart att det känns som att grupperingarna blir tydligare när alla de flyttar ut och vi andra är kvar, menar Ronja Lindholm.

"Farmen" 2024 ser du på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL