Blytunga farvälet i Farmen – gruppens fadersfigur tvingas lämna

Blytunga farvälet i Farmen – gruppens fadersfigur tvingas lämna

  • TV4 Play
Moa  Andersson
28 januari 2024 kl. 20:01

Fadersfiguren lämnar Farmen 2024: "Det är bara att lyfta på hatten"

Inför valet till tinget är många farmare nervösa, men både förstakämpe och andrakämpe tycker att det känns fantastiskt att få tävla mot varandra. Men tinget bjuder på en tuff kamp som slutar i ett tårfyllt farväl av Ciro Cucarano.

Farmen 2024 fortsätter i vanlig ordning rulla på TV4 och dagens avsnitt bjuder på kamp på tinget, något som slutar i ett känslomässigt farväl av en av farmarna. Det är många av deltagarna som sett upp till och inspirerades av personen som tillslut får lämna gården.

Blytunga farvälet i Farmen – gruppens fadersfigur tvingas lämna
Ciro Cucarano är förstakämpe den här veckan i Farmen. Foto: TV4

"Om man inte vågar kan man inte kyssa vackra flickor"

Veckans storbonde Cornelia Gyllborg utsåg Ciro Cucarano till förstakämpe i tinget denna veckan och han är den som som ska utse vem som blir andrakämpe. Cornelia valde just Ciro eftersom han var taggad på att kämpa i tinget, vilket gjorde hennes val enkelt. Det är många som är nervösa inför andrakämpevalet eftersom ingen vill åka hem från gården.

– Jag är väldigt nervös inför andrakämpevalet idag, det är klart att jag hade blivit besviken, jag vill inte upp i tinget nu. Men jag är nittionio procent säker på att det är jag som blir vald, det är min magkänsla just nu och det är inte så kul, säger Ronja Lindholm inför valet. 

Förstakämpe Ciro säger att han inte tycker det har varit svårt att välja vem som ska bli andrakämpe. Han motiverar valet som så att han är en noggrann person och när han gör någonting vill han göra det på bästa sätt. Den person som Ciro väljer till andrakämpe ska vara ett rättvist motstånd eftersom han vill ha en kamp, det ska vara en tuff match även om han skulle åka ut. 

– Jag satsar högt, min mamma sa en gång i tiden att om man inte vågar då kan man inte kyssa vackra flickor. Så jag går all in, säger Ciro. 

Det slutgiltiga valet hamnar inte på Ronja, som var så säker på att hon skulle bli vald. Utan Ciros val landar på Andreas Larsson, som säger att det känns fantastiskt. De har länge sagt att de vill tävla och gå till kamp.

Blytunga farvälet i Farmen – gruppens fadersfigur tvingas lämna
Ciro Cucarano och Andreas Larsson kämpar om vinst i tinget. Foto: TV4

Tårar fälls när fadersfiguren Ciro Cucarano tvingas lämna Farmen

Det är Andreas som väljer vilken gren som ska utkämpas på tinggolvet. Hans tankar inför valet har gått som så att både han och Ciro ska kämpa i en gren som de känner att de är lika bra, eller dåliga, på. Andreas val slutar i grenen "sågen", något som Ciro instämmer är ett bra val av kamp. "Sågen" går ut på att såga ner de tre bjälkarna som motståndaren sitter på. Den som först lyckas med det, så att motståndaren slår i marken, vinner och får återvända till Farmen samt fortsätta tävla om en ärofylld titel, men även en halv miljon kronor.

– Jag fick typ ont direkt, jag har problem med ryggen samtidigt fick jag mjölksyra efter tre sekunder. Så man kände direkt att det här kommer vara jobbigt, berättar Andreas. 

– Jag var hundra procent fokuserad på vad jag skulle göra. Jag tittade aldrig någon gång på Andreas, men jag hörde att en av stockarna ramlade. Då tänkte jag att han ligger mycket före, säger Ciro. 

Andreas vinner och får fortsätta sin resa på Farmen. Första känslan för honom är stolthet och lycka över att han vunnit, men sedan inser han att Ciro måste lämna och då blir det väldigt känslosamt. Ciro har varit en fadersfigur och en stor inspiration för alla farmare vilket gör att det blir ett tårfyllt farväl. Alla berörs av att Ciro ska lämna och tårar fälls hos de flesta farmarna. 

– Jag förlorade mot Andreas, rättvist. Han krigade och vann. Det är bara att lyfta på hatten, förklarar Ciro. 

"Farmen" 2024 ser du på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL