Robinson 2024

Alma Skoog ute ur Robinson: ”Det är avgjort av mig på ett annat sätt”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 12 april 2024 kl. 13:04 | Publicerad 07 april 2024 kl. 21:04

Gustav och Pelle hittar en hemlig immunitet

I dagens avsnitt av Robinson 2024 så är det en låg stämning i Lag Syd. Efter förlusten i tävlingen så ställs de inför ett kommande öråd där en av deltagarna behöver lämna Lag Syd. Det finns en chans att stanna kvar på ön genom att vinna immunitetstävlingen eller hitta den hemliga immuniteten som är gömd vid deras läger.

Efter en tung förlust i Robinsontävlingen mot Lag Nord så ställs Lag Syd inför ett öråd. Stämningen i lägret är låg och alla har svårt att bestämma vem de ska rösta på. Bortsätt från de tropiska regnskurarna som sker titt som tätt så har även vinden gjort deltagarna sällskap, detta har gjort att de inte kan få igång elden. Sedan kommer brevet, de ska göra sig redo för en immunitetstävling där de sätter minnet på prov. Alla är spända inför tävlingen och varje deltagare känner att de behöver ha immuniteten för att ingen sitter säkert just i Lag Syd. Innan de tar sig iväg till immunitetstävlingen så går Pelle Flood och Gustav Jacobson iväg för att hitta den hemliga immuniteten som fortfarande gömmer sig någonstans i vid deras läger. Efter en stunds letande så hittar tillsist Gustav den och känner att han sitter lite säkrare inför kvällens öråd.

Immunitetstävlingen handlar om minnet där Anders visar ett bildspel och när han har visat upp alla bilder så ska de visa vad de tror är den rätta bilden. Karin Nilsson var en av de som inte var så taggad på den här tävlingen då hon inte har det bästa minnet, men Alma Skoog var väldigt självsäker i att hon kunde ta hem immuniteten då detta kändes som hennes form av tävling. Den första som åkte ut ur tävlingen var Karin. Tävlingen höll på under flera rundor och till sist så var det Ci Lindström och Pelle kvar. Vid den fjärde bilden så visade de två olika bilder och Pelle var den som vann till sist.

Alma Skoog ute ur Robinson: ”Det är avgjort av mig på ett annat sätt”
Foto: TV4.

Ris eller två röster till Lag Syds öråd?

Lag Nord har en lugn stämning i sitt läger då de slipper öråd, dock är det fortfarande matbrist i lägret och de flesta ligger och vilar. De enda som är uppe är Lars Koefoed, Charlotta Hedlund och Fredrik Bolander. De har också fått ett brev, där står de att de har fått ris eller två röster i kvällens öråd. De behövde inte ens tänka på vad de skulle göra, majoriteten skrek då ris då de äntligen skulle få i sig något annat än kokosnötter och bananer.

Efter immunitetstävlingen så återvänder Lag Syd till lägret, stämningen är fortfarande låg och Ci bestämmer sig för att berätta för alla att hon har en hemlig immunitet som hon hittade i Lag Nord och kommer använda den ikväll inför örådet. Ikväll så sitter Pelle och Ci säkert, Gustav har fortfarande inte bestämt sig om han ska använda sin immunitet. Pelle och Gustav går sedan iväg och diskuterar vem de ska rösta på i kvällens öråd. Båda är kluvna och bestämmer sig sedan för att ta en toalettpaus för att tänka på saken innan de återvänder och säger vem de tänker på.

Alma Skoog ute ur Robinson: ”Det är avgjort av mig på ett annat sätt”
Foto: TV4.

Alma ute ur Robinson 2024: ”Det är avgjort av mig på ett annat sätt”

Det är tillsist dags för öråd, stämningen är låg och nervositeten är hög. Alla går och röstar och efter röstningen så undrar Anders om någon har en hemlig immunitet som de vill använda sig av innan han berättar resultatet. Trots att det finns två hemliga immuniteter i lägret så väljer bara Ci att använda sig av den. Han undrar även om Pelle och Ci ska använda sina immuniteter på sig själva eller någon annan, där väljer de båda att använde de på sig själva. Marcus Håkansson har sedan tidigare öråd en blodshämnd på sig och har redan en röst på sig. Karin fick två röster och till sist så fick Alma fem röster på sig. Här fick hon välja en urna för att se om hon skulle duellera för att stanna kvar eller om hon skulle få en blodshämnd att ge till valfri lagmedlem.

Efter att urnan har slagits sönder så får Alma en duell, där hon väljer att duellera mot Karin. De ska hålla en pinne mellan två plattor, pinnen ska vara horisontell och den som tappar den först behöver åka hem. Efter en stund så är det till sist Alma som tappar greppet om pinnen och behöver lämna Robinson.

– Det känns skönt att avgöra detta i en duell. Då är det ju avgjort av mig på ett annat sätt, säger Alma och fortsätter: 

– Det suger fortfarande, men lite mindre. Det visar sig att Karin är en väldigt stark spelare och hon är mycket värd att vara kvar i det här laget.

Du följer "Robinson" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL