Alexander Strandberg ger bort sin Robinson-middag med Anders Lundin

Alexander Strandberg ger bort sin Robinson-middag med Anders Lundin

  • TV4 Play
Eyla Runsten
14 maj 2024 kl. 19:05

Gör det ingen förväntar sig

I dagens avsnitt av "Robinson" så behöver Alexander fatta ett tuft beslut, nämligen vem som ska få följa med på middagen med Anders Lundin. Att Alexander till slut väljer att ge bort sin plats är något som ingen förväntar sig.

När de återvänder från pristävlingen så sätter de sig ner och pratar om tävlingen. Alexander Strandberg får många gratulationer för sin vinst då han kommer in från Gränslandet och vinner sin första pristävling i Robinson. Alma Skoog känner att det var otroligt skönt att komma tvåa då hon såg det som en vinst i sig, men även för att hon slipper välja vem som ska få följa med och därmed riskera sura miner riktade mot henne. Dock är hon glad över att Pål Schakonat inte vann tävlingen då hon är rädd för att han skulle äta upp allt själv. När Alma frågar hur det känns för Alexander att behöva välja så säger han att det ändå känns helt okej.

– Jag tror att hur jag än väljer kommer det att landa bra, säger Alexander.

Alexander berättar att han inte har bestämt sig för vem som ska få följa med och då ville Rooble Gedi bara gå fram och säga att han ville ha middagen, men hejdade sig. Rooble hoppas dock att Alexander såg hur mycket han kämpade och väljer honom. Zayera Khan väljer här att försöka övertala Alexander med att säga att vissa förra veckan fick ett videosamtal hem och ett brev, medan vissa inte fick något, hon vill att Alexander ska ha det i åtanke när han väljer person som ska följa med till middagen. Hon tycker näligen att det är viktigare med ett brev eller samtal hem än mat. Alexander vet att Zayera är en egen individ och att folk kan krocka med henne så där väljer han att kliva in henne och påminna henne om vissa saker.

– Där är vi alla olika Zayera, alla som sitter här vill äta, punkt slut, asså så är det, säger Alexander.

Foto: TV4.

Alexander Strandberg "tänker bara med hjärtat" när det kommer till mat

När de står och förbereder mat så undrar Zayera hur Pål tog matpriset. Han säger att han tog det rätt så hårt, men även för att han varken fick ett videosamtal eller brev hemifrån och att man blir lite bortvald. Pål tycker att Alexander både är ett hot och någon som man kan spela med, men han vet även att Alexander är lite lurig av sig när det kommer till sådant. Även fast han vill ha matpriset så känner han på sig att han inte kommer att få det, han menar att han är för girig och tänker för mycket på sig själv så han förväntar sig inget och får stå sitt kast.

Marcus Håkansson har varit ute i djungeln och letat lite mat och kommer bärandes på en stor kassava när han möter Alexander. Här väljer Marcus att försöka prata lite strategier och vill veta hur han tänker med middagen. Här berättar Alexander att det inte finns någon strategi och att han bara väljer med sitt hjärta då det handlar om mat, så han kommer att ge bort båda platserna och kommer inte gå själv. Marcus undrar även vilka han kommer att ge platserna till men Alexander vet inte än.

– Det här valet nu med att skicka någon, det är bara hjärtat, säger Alexander.

Rooble är otroligt trött på kokos och måste tving i sig det för att äta något, det finns inte mycket annat att äta på ön just nu och enligt honom är det kokos överallt. Han hoppas verkligen att han får gå på middagen ikväll med Anders Lundin.

– Jag kissar kokos, jag bajsar kokos. Kokos, kokos, kokos. Det är kokos överallt, säger Rooble.

Marcus är lite orolig över matintaget som de har just nu då Alexander har haft mer mat på Gränslandet än vad de har haft i Robinson. Detta tror han kommer bli fallet för många då Alexander har mer energi än andra i lägret.

Foto: TV4.

Alexander Strandberg ger bort middag med Anders Lundin i Robinson

När alla har samlat sig runt elden så väljer Alexander att berätta vilka som ska gå på middagen med Alma, ingen vet just nu att han kommer att ge bort sin plats också, bortsätt från Marcus. Han har gått runt och tänkt på det här länge och han vet att alla vill gå och äta, men tillsist så valde han Olivia Lindegren som den som ska få gå och äta tillsammans med Alma. Innan Alexander hinner avsluta så får han en kram av en känslosam Olivia som är överlycklig.

– Alex är en ängel, han är en superfin kille, säger Olivia.

Alexander berättar här för alla att han kommer från Gränslandet där det finns mycket mer mat och att han har ätit ganska mycket som senaste två dagarna, här berättar han att han även kommer att ge bort sin plats, och den personen är Maureen Asic. Både Pål och Rooble blir besvikna på att de inte fick matpriset, speciellt Pål då han inte fick sitt brev eller sitt videosamtal förra veckan och menar att det är något som man får ta med Robinson-psykologen när man kommer hem.

Tillsist blir det Maureen, Olivia och Alma som får äta middag med Anders Lundin.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL