Premiär för Gift vid första ögonkastet 2024 – här är ändringarna i årets säsong

Premiär för Gift vid första ögonkastet 2024 – här är ändringarna i årets säsong

  • SVT Play
Karna Mahoney
08 april 2024 kl. 09:04

Flera nyheter i premiäravsnittet

I säsongen första avsnitt av "Gift vid första ögonkastet" får tittarna se förändringar i konceptet av programmet. Bland annat involverar det en ny expert och annorlunda uppladdning inför bröllopsdagen.

Experterna Hana Jamali, Karl Norwald, Maria Farm och Fredric Bohm. Foto: Ulrika Malm /SVT
Experterna Hana Jamali, Kalle Norwald, Maria Farm och Fredric Bohm. Foto: Ulrika Malm / SVT.

I programmet Gift vid första ögonkastet får vi möta åtta singlar som kastar sig in i det spännande experimentet av att bli ihopmatchade med sin blivande partner av experter. Experterna består av: psykoterapeuten Maria Farm, psykologen Fredric Bohm, sexolog- och psykoterapeuten Kalle Norwald samt det nya tillskottet Hana Jamali som är psykolog.

Deltagarna i år är Torsten, Rosanna, Mattias, Jimmi, Anastasia, Christoffer, Linnea och Emmy. I det första avsnittet av dejtingprogrammets tionde säsong får tittarna lära känna ett pirrigt och nervöst gäng inför den stora bröllopsdagen. 

Förändringar i programmet

Nytt för den här säsongen är att alla tjejerna och killarna får träffas innan bröllopsdagen på “tjejkväll” och “killkväll”. 

– Det här tror vi är betydelsefullt för de är verkligen nervösa och det kan hjälpa att få träffa andra som är i precis samma situation och lufta rädslor och farhågor men också förhoppningar, förklarar experten Maria Farm.

Och mycket riktigt fungerar experternas plan! Både tjejerna och killarna delar med sig av deras känslor både inför bröllopsdagen och experimentet de har gett sig in på, men även farhågor och förhoppningar om deras blivande partners. 

– Jag har en bra magkänsla men jag tror att jag försöker distansera mig lite, berättar Anastasia. 

– Det känns som att allting efter i morgon känns som att det kommer att vara “piece of cake”, säger Rosanna till de andra tjejerna. 

– Jag drömde i natt, jag fick upp min fru, jag vet inte hur hon ser ut men jag vet att hon heter Emelie, svarar Mattias när Jimmi frågar vad de tror om sina fruar. 

– Jag hoppas väldigt mycket på att hon har fina ögon men mycket energi, säger Christoffer. 

Emmy och Mattias gifter sig i Gift vid första ögonkastet 2024. Foto: SVT
Emmy & Mattias gifter sig. Foto: SVT

Det första giftermålet

Större delen av programmet går åt till att lära känna årets deltagare, men sedan är det äntligen dags att följa med på det första bröllopet för säsongen och det enda under det första avsnittet.

Det är Emmy och Mattias som har blivit matchade. Det är en vacker solig dag i Stockholm där paret gifter sig. Efter att äktenskapslöften är utbytta frågar Emmy “vad ska vi göra nu?” Mattias svarar med att öppna upp armarna och säger till Emmy “kom” och drar in henne i en kyss. Gulligt värre.

Kommer de leva lyckliga i alla sina dagar efter det här? Det får ni kanske veta om ni tittar på nästa avsnitt av Gift vid första ögonkastet.

Titta på Gift vid första ögonkastet på SVT och SVT Play

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL